Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2023 – 1. rész

Véget ért a draftértékelő sorozatunk, komolyabb erősítések már nem nagyon várhatók a szezon kezdetéig, így itt az ideje egy jó kis erősorrendnek.  A listát öt szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket nem vettük ki.

32. Arizona Cardinals

Helyezések: 31., 32., 32., 32., 32.
Helyezés tavaly ilyenkor: 19.

Legnagyobb erősítés: Monti Ossenfort
Legnagyobb veszteség: DeAndre Hopkins
Legerősebb pont: Nincs ilyen
Leggyengébb pont: Minden

Ok az optimizmusra: Az NFC relatíve gyenge, így ha Kyler Murray hamar visszatér és a többi 15 konferenciarivális kezdő irányítója, illetve még 8-10 kezdője megsérül, akkor talán van esély a Wild Card körre. Ha viszont nem a győzelmekben keressük a boldogságot, akkor lehet szurkolni a Texans bottom 3-as mérlegének, valamint lehet örülni annak, hogy Monti Ossenfort személyében végre egy olyan GM-e van a csapatnak, aki úgy tűnik tudja, mit csinál. Az idei év kuka, de jövőre két potenciális top 5-ös cetlivel el lehet indulni a csúcsra vezető úton.

Ok a pesszimizmusra: A védelem egy nagy lyuk és jó eséllyel a maradék kicsit is átlagon felüli játékost is el fogja cserélni a menedzsment az újjáépítés jegyében. A támadósor szintén kuka, Kyler Murray is sérült, ráadásul lassan azt kell nézni, hogyan lehet kilépni a szerződéséből. Ez egy 1/1-es kaliberű csapat minden téren, sok örömet idén aligha fog okozni a szurkolóknak.

31. Houston Texans

Helyezések: 27., 29., 29., 30., 32.
Helyezés tavaly ilyenkor: 32.

Legnagyobb erősítés: CJ Stroud és Will Anderson
Legnagyobb veszteség: A 2024-es első körös pick
Legerősebb pont: Védőfal
Leggyengébb pont: Elkapósor

Ok az optimizmusra: A Texans a 2023-as drafton megszerezte a jövő franchise irányítóját és egy potenciálisan ligaelit pass rushert, sikerült kinevezni egy ligaszinten elismert főedzőt, illetve a holtszezonbeli egyéb lépések is többé-kevésbé rendben voltak. Régóta nem tűnt ennyire biztatónak a helyzet, még ha jó eséllyel sok ünnepelni való nem is lesz a következő 1-2 idényben.

Ok a pesszimizmusra: Minden pozitívum ellenére a Texans még mindig egy rossz csapat egy nagyon erős konferenciában, emiatt jó esély lesz arra, hogy a három legrosszabb csapat között legyen. Will Andersonért viszont fel kellett adni egy jövőévi első kört, ami nagyon sok egy távolról sem korszakos tehetségnek tartott játékosért. Félő, hogy jobban fog fájni az a 2024-es cetli, mint amennyit Anderson hozzá tud tenni akár hosszú távon a csapat fejlődéséhez.

30. Chicago Bears

Helyezések: 26., 28., 29., 30., 30.
Helyezés tavaly ilyenkor: 30.

Legnagyobb erősítés: DJ Moore
Legnagyobb veszteség: David Montgomery
Legerősebb pont: LB sor
Leggyengébb pont: Védőfal

Ok az optimizmusra: Az 1/1-es cetliért a csapat bezsebelt egy csomó magas picket és az elkapó DJ Moore-t, amivel nagyon jó helyzetbe sikerült hozni a franchise-t. Sok múlik Justin Fieldsen, és ha a nagy játékok mellé konzisztensebben tudná hozni az egyszerűeket is, akkor nagyot léphetnek előre erről a helyről. Mindenesetre úgy tűnik, hogy végre egy hozzáértő menedzsment dolgozik Chicagóban, aminek hosszú távon minden lehetősége meglesz arra, hogy egy sikeres csapatot építsen.

Ok a pesszimizmusra: A támadófal elég jól néz ki, a skill személyzet is ígéretes a futóposztot leszámítva, de Fields még mindig egy kicsit boom or bust, a védelem pedig rendkívül lyukas a linebacker posztot leszámítva. Különösen a védőfal tűnik átjáróháznak, de a CB-sor sem túl combos. Szórakoztató lesz a Bears, de túl sok lyuk és kérdőjel van még ahhoz, hogy idén tényező legyen.

29. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 26., 27., 28., 29., 31.
Helyezés tavaly ilyenkor: 5.

Legnagyobb erősítés: Dave Canales támadókoordinátor (?)
Legnagyobb veszteség: Tom Brady
Legerősebb pont: WR sor
Leggyengébb pont: QB

Ok az optimizmusra: A roster összességében még mindig elég jól néz ki, legalábbis az NFC átlaghoz viszonyítva. A védelemben kipróbált és top szintet képviselő veteránok vannak, az elkapósor is jó néz ki, ráadásul a tavaly Geno Smith-szel csodát tevő QB-edző, Dave Canales lett a csapat támadókoordinátora. Ha nem is valószínű, de ideális esetben ezzel az emberállománnyal ott lehet a rájátszás közelében a csapat.

Ok a pesszimizmusra: Baker Mayfield a kezdő irányító, ami az elmúlt két évben garancia volt a kudarcra. Irányító nélkül nem lehet sikeresnek lenni, és hacsak meg nem táltosodik szinte a semmiből, akkor itt nem lehet komolyabb célokért küzdeni, ellenben még így is annyira lehet jó a csapat, hogy lemaradjon 2024-ben a jobb QB-prospectekről.

28. Los Angeles Rams

Helyezések: 20., 23., 31., 31., 31.
Helyezés tavaly ilyenkor: 4.

Legnagyobb erősítés: Nincs
Legnagyobb veszteség: Jalen Ramsey és Bobby Wagner
Legerősebb pont: Sean McVay
Leggyengébb pont: Védelem

Ok az optimizmusra: Jó nagyot változott a világ az NFC legutóbbi két bajnokával. A Bucsszal ellentétben a Rams nyíltan behúzta a kéziféket és belekezdett egy újjáépítésbe, aminek következtében távozott a csapat négy legjobb védőjéből három (Ramsey és Wagner mellett Leonard Floyd), de a támadósorban is volt tisztogatás. Ennek ellenére Sean McVay és Matt Stafford még mindig elég jó párost alkothatnak és nem kizárt, hogy összeraknak egy átlagon felüli támadósort, ami képes a víz fölött tartani a csapatot idén, jövőre pedig egy utolsó utáni dobás talán még belefér.

Ok a pesszimizmusra: A védelem kuka, az offense tehetség-szintje is véleményes, Stafford egészsége és hosszú távú jövője kérdéses, a csoport erős, ez lehet McVay és Donald utolsó szezonja. A win now bejött, megérte, így nincs baj egy ideiglenes visszaeséssel, de bőven elképzelhető, hogy ebben a garnitúrában már semmi nincs.

T-26. Washington Commanders

Helyezések: 23., 25., 28., 28., 30.
Helyezés tavaly ilyenkor: 23.

Legnagyobb erősítés: A 2023-as draft
Legnagyobb veszteség: Nincs
Legerősebb pont: Védőfal
Leggyengébb pont: QB

Ok az optimizmusra: A csapat nem gyengült, az idei újoncokkal még némileg erősödött is, Sam Howell pedig nem lehet sokkal rosszabb, mint Wentz vagy Heinicke (ha meg igen, akkor ott lesz Jacoby Brissett). Sőt, ha véletlenül legalább egy átlagos szintet hoz, akkor ez a Commanders bőven a rájátszásért fog küzdeni.

Ok a pesszimizmusra: A Wentz/Heinicke szint a kezdő irányítók legalja, így ennél nehéz rosszabbul játszani. Viszont nem törvényszerű, hogy bármelyik rosteren lévő irányító képes lesz ennél jobb játékra, pocsék QB-val pedig nem igazán lehet sikeresnek lenni ebben a ligában.

T-26. Tennessee Titans

Helyezések: 23., 26., 27., 28., 30.
Helyezés tavaly ilyenkor: 17.

Legnagyobb erősítés: Peter Skoronski
Legnagyobb veszteség: David Long
Legerősebb pont: Védőfal
Leggyengébb pont: Támadófal

Ok az optimizmusra: A Titans mindig képes felszívni magát és indokolatlanul sok skalpot gyűjteni – a csapat tavaly is sima csoportgyőztesnek tűnt addig, amíg le nem sérült a fél keret. A roster sokkal rosszabb nem lett, egy elég jó védelemmel, egy egészséges Ryan Tannehillel és jó futójátékkal benne lehet a meglepetés a gárdában.

Ok a pesszimizmusra: A támadófalba érkezett erősítés, de Andre Dillard egyelőre csak egy túlfizetett bust, Peter Skoronksi újonc, emellett az elkapósor és a CB sor sem néz ki jól. Nem kizárt, hogy összeáll majd minden, Mike Vrabel ilyen téren nagy mágus, de valószínűbb, hogy ezeket a problémákat ő sem tudja majd kozmetikázni.

25. Indianapolis Colts

Helyezések: 24., 24., 25., 27., 29.
Helyezés tavaly ilyenkor: 14.

Legnagyobb erősítés: Shane Steichen
Legnagyobb veszteség: Nincs
Legerősebb pont: Edzői gárda
Leggyengébb pont: Secondary

Ok az optimizmusra: Shane Steichen volt az idei edzőkeringő sztárja, tőle lehet a legtöbbet várni az újonc főedzők közül. Egy nagyon jó stábot rakott maga köré, ráadásul igazi QB-mágus hírében áll, ami nagyon ígéretessé teszi a jövőt az 1/4-es Anthony Richardsonnal a fedélzeten. Nem idén kell nyerni és a rájátszásért küzdeni, de bőven benne van a pakliban, hogy Steichenéknek ez már most sikerülni fog.

Ok a pesszimizmusra: A jövő biztató, de minden azon múlik, hogy Richardsonból franchise irányító lesz-e. Igazi boom or bust játékos, közel sem annyira biztos projekt, mint Andrew Luck volt, így lesz most min bőven izgulniuk a rajongóknak. A sztárokkal teletűzdelt támadófal tavaly nagyon rosszul nézett ki, a védelmet pedig továbbra is a nagyon egysíkú Gus Bradley irányítja.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!