Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2023 – 2. rész

Folytatjuk holtszezonbeli erősorrendünket azokkal a csapatokkal, amelyek az igazi purgatóriumban vannak. Nem elég rosszak egy kellően magas draftpickhez, ellenben a rájátszás sem tűnik könnyű célnak.

A listát öt szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket nem vettük ki.

A lista korábbi helyezettjei:

32. Arizona Cardinals
31. Houston Texans
30. Chicago Bears
29. Tampa Bay Buccaneers
28. Los Angeles Rams
T-26. Washington Commanders
T-26. Tennessee Titans
25. Indianapolis Colts

24. Carolina Panthers

Helyezések: 17., 21., 23., 26., 27.
Helyezés tavaly ilyenkor: 31.

Legnagyobb erősítés: Bryce Young
Legnagyobb veszteség: D.J. Moore
Legerősebb pont: Az edzői gárda
Leggyengébb pont: Skillpozíciók

Ok az optimizmusra: A Panthersnél pont azok a pontok erősödtek meg a legjobban az offseasonben, amik egy stabil franchise alapját adják. A gárda nem volt rest felcserélni a drafton, hogy megszerezze a class legjobbjának vélt irányítóját, ennek pedig bár ára volt, mégis így kezdődik egy építkezés. Emellett Frank Reich személyében egy karizmatikus és jó támadó felfogású főedzőt szereztek, aki ha mostanában nem is robbantott, de stabilitást mindenképp adhat. Ejiro Evero személyében pedig a potens védelem kapott egy fiatalos védőkoordinátort, akivel tovább lehet fejlődni.

Ok a pesszimizmusra: Nagyon sok skill játékos érkezett az offseasonben, de Moore elcserélése után igazi elsőszámú célpont nincs a csapatban. Thielen, Chark, Sanders, Hurst mind nagyjából közepes játékos, aki nem fogja a nyakába venni a csapatot, ha szükséges. A támadófal pedig fejlődőképes, de Young stílusa miatt extra kihívás elé lesznek állítva.

23. Las Vegas Raiders

Helyezések: 19., 19., 24., 25., 26.
Helyezés tavaly ilyenkor: 13.

Legnagyobb erősítés: Tyree Wilson?
Legnagyobb veszteség: Derek Carr?
Legerősebb pont: Futójáték
Leggyengébb pont: back7

Ok az optimizmusra: A támadófal futásblokkolásban már tavaly is sokkal jobb volt a vártnál, azóta pedig csak jobban összeérett az egység. Josh Jacobs maradt, márpedig a futó tavaly szinte az egész liga legjobbja volt a posztján. Michael Mayer érkezésével pedig egy plusz magabiztos blokkoló érkezik elé, így a Raiders egy-két alkalommal letolhatja a modern védelmeket a pályáról.

Ok a pesszimizmusra: Jimmy Garoppolo elmúlt évekbeli formája egyáltalán nem garantálja, hogy vele jobbak lesznek mint Carral. Sőt, Waller távozása és Adams-Carr kémiája miatt még rosszabb is lehet ez az egész passzjáték. A védelem pedig Wilson kivételével semmit sem erősödőtt. A passzvédekezés konkrétan a liga legrosszabbja lehet, ahol a legerősebb pont Nate Hobbs és ő sem a legjobb posztján játszik.

Amatőr tudósítás a pillanatról, mikor Garoppolo megtudja, hogy a Raiders leigazolná:

22. Green Bay Packers

Helyezések: 14., 20., 24., 24., 25.
Helyezés tavaly ilyenkor: 6.

Legnagyobb erősítés: Légkörváltozás
Legnagyobb veszteség: Aaron Rodgers
Legerősebb pont: Futók
Leggyengébb pont: Elkapók

Ok az optimizmusra: Régóta a levegőben lógott Aaron Rodgers távozása és bár egyértelműen visszaesés várható a sokszoros MVP távozása miatt, valahol jót fog tenni a csapatnak, hogy elindulhatnak egy teljesen más úton (legfeljebb hosszabb lesz ez az út). A védelem a tavalyi szenvedésnél csak jobb lehet, a fiataloknak végre megnyílik az út a bizonyításra és az edzői gárdának sem kell félnie, hogy éppen mikor sértődik meg a csapat szent tehene.

Ok a pesszimizmusra: Nagyon kicsi az esély, hogy Jordan Love beállásával egy újabb franchise irányítót talált a gárda. A két fél legutóbbi megállapodása egyértelműen megmutatja, hogy a csapat sem bízik jelenleg kellően Love szereplésében. Ráadásul nincs is tele megbízható célpontokkal a fiatal QB. Ugyan fiatalok érkeztek dögivel, de ez egyelőre inkább lehetőség mint valós erő.

21. New England Patriots

Helyezések: 17., 21., 22., 22., 22.
Helyezés tavaly ilyenkor: 21.

Legnagyobb erősítés: Bill O’Brien
Legnagyobb veszteség: Jakobi Meyers?
Legerősebb pont: Bill Belichick
Leggyengébb pont: Irányító

Ok az optimizmusra: A védelem továbbra is bitang erősnek néz ki és a drafton csak további mélység/erősítés érkezett. Igazából nincs gyenge pont, beleértve az edzői stábot is. Nagyon kellemetlen ellenfelek lesznek a legjobb offense-ek számára is. A támadóoldalon érkezett egy nagyon várt possession elkapó, a támadófalban pedig ezúttal várhatóan nem variál majd a gárda. Ezek viszont mind eltörpülnek amellett, hogy Bill O’Brien is visszatér, aki azért a tavalyi gárdához képest mindenképpen hatalmas előrelépést hozhat. Ha lehengerlő támadócsodát idén sem várhatunk, egy kevesebb hibával játszó, koncepciót megvillantó csapatot mindenképpen.

Ok a pesszimizmusra: Láttunk bármilyen javulást irányító fronton? Bízhatunk egy nagy ugrásszerű fejlődésben? Nem nagyon. Márpedig lehet hogy jobb lesz ez a csapat, de az igazi szintlépéshez egy klasszisokkal jobb QB kellene, mint aminek tavaly Mac Jones tűnt.

20. Denver Broncos

Helyezések: 18., 18., 20., 23., 25.
Helyezés tavaly ilyenkor: 10.

Legnagyobb erősítés: Az edzőcsere (Hackett távozása – Sean Payton érkezése)
Legnagyobb veszteség: Dre’Mont Jones
Legerősebb pont: A vezetőedző személye
Leggyengébb pont: Irányító

Ok az optimizmusra: Sean Payton a kihagyás ellenére is a liga egyik legjobb edzője és ha valakiben lehet bízni egy minimálisan, hogy képes Russell Wilson mélyrepülését legalább megállítani, akkor az ő. A támadósort már most elkezdte a saját képére formálni és ebben mindenképpen javulást várhatunk tavalyhoz képest. Ráadásul az egyik legnagyobb sérüléshullám is a csapatot hátráltatta, így idén lehet némi előrelépés.

Ok a pesszimizmusra: Wilson tavaly nagyon, de nagyon rosszul nézett ki. Ezen pedig lehet kozmetikázni, de már bőven lassult annyit, hogy meg se közelítse az MVP közeli formáját. A védelem ráadásul a tavalyi év első felében durván felül teljesített, amit idén pár távozó mellet és új koordinátorral nehéz lesz tartani.

19. New Orleans Saints

Helyezések: 18., 20., 21., 22., 22.
Helyezés tavaly ilyenkor: 15.

Legnagyobb erősítés: Derek Carr
Legnagyobb veszteség: Ryan Nielsen védőkoordinátor
Legerősebb pont: Front7
Leggyengébb pont: Támadófal

Ok az optimizmusra: Az egész liga messze legkönnyebb sorsolása a Szenteké, akik tavaly rengeteg sérülés ellenére egy billegő irányítóhelyzettel is stabil középcsapat voltak. Derek Carrtól most sokat várnak és igazából semmi extrát nem kell nyújtani, csak uralni azt a csoportot, ahol messze nekik van a legtapasztaltabb QB-juk.

Ok a pesszimizmusra: A csoportriválisok közül a Falcons és a Panthers is nagyon sokat erősödőtt az offseason alatt, miközben a Saintsnél igazából az a kérdés, hogy Carr erősítésnek számít-e. Rajta kívül pedig inkább csak távozók voltak, így bátorság azt mondani, hogy a csapat biztos előrébb fog tartani, mint tavaly.

18. Atlanta Falcons

Helyezések: 16., 16., 19., 20., 21.
Helyezés tavaly ilyenkor: 29.

Legnagyobb erősítés: Bijan Robinson
Legnagyobb veszteség: Calvin Ridley elcserélése?
Legerősebb pont: Futójáték
Leggyengébb pont: Desmond Ridder

Ok az optimizmusra: A Falcons tavaly egy kevésbé összeszokott támadófallal és átlagosnak mondható futókkal meglepte a ligát. Idén ez a fal egyben maradt, sőt talán erősödött is Matt Bergeron draftolásával, így lényegében nincs gyenge pont. Mindennek tetejébe érkezik mögéjük a elmúlt évtized legjobb futótehetsége. A Falcons egy olyan támadórendszert hoz Arthur Smith vezérletével, amelyre a modern védelmek kevésbé vannak felkészülve, így bárkit meglephetnek.

Ok a pesszimizmusra: Desmond Ridder vezetésével a passzjáték továbbra is a liga leggyengébbjei között lesz és olyan nagyon sok segítséget sem kapott a fiatal irányító a passzjáték fejlődéséhez. Tavaly nem volt rajta semmilyen teher, de idén már teljes értékű kezdőként nagy felelősség lesz a vállán.

17. New York Giants

Helyezések: 15., 16., 19., 20., 21.
Helyezés tavaly ilyenkor: 27.

Legnagyobb erősítés: A védelem érkezői (Bobby Okereke, Deonte Banks)
Legnagyobb veszteség: Daniel Jones szerződése
Legerősebb pont: Edzői gárda
Leggyengébb pont: Daniel Jones

Ok az optimizmusra: A Brian Daboll, Mike Kafka edzőpáros iszonyúan tehetséges és kreatív. A támadósor papíron nem gyengült, a védelem pedig erősödött is. A csoport továbbra sem könnyű, de az NFC összességében igen, így lehet keresnivalója a csapatnak, ha olyan stabilak tudnak lenni mint tavaly.

Ok a pesszimizmusra: Nehéz nem azt feltételezni, hogy a tavalyi teljesítmény volt Daniel Jones plafonja, azt pedig láttuk, hogy a komolyabb ellenfelek ellen ez mire elég. Az elkapó sorban mindenki inkább slot, Barkley egészséges szezonjának megismétlődésére is kicsi az esély és kedvező volt a csapat sorsolása is. Nem feltétlenül kell várnunk nagy visszaesést, de az előrelépést sem igazán látni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!