Connect with us

Draft

Le a kalappal – Giants draftértékelő

A Giants szuper 2022-t tudhatott magáénak, hiszen az új vezetőség nagyon jó irányba indította el a franchise-t, amely egy playoff-menetelésben manifesztálódott. Idén a Daniel Jones hosszabbítással azért sok külső szakértő lelkesedését letörték, azonban a drafttal nagyot javítottak a helyzeten és ismét pozitív lehet a hangulat a csapat kapcsán.

1/24 Deonte Banks, CB, Maryland

Az első körben egyhelyes felmozgást hajtottak végre az ötödik- és hetedik körüket feláldozva. Ezek az egyhelyes cserék mindig furcsák, hiszen hacsak nem akarta a Jaguars is Bankst (amire persze volt esély, de a jelek szerint annyira azért biztosan nem akarták), vagy nem akart más feljönni érte hátrébbról (nem érkezett ilyen infó, és vélhetően akkor a Jaguars is inkább még hátrébb mozgott volna jobb ellenértékért), akkor enélkül is bezsebelhették volna a kiszemeltet. Egyedül ezért nem tudom A+-ra értékelni a választást, de mindenesetre nagyon jó húzás volt ez.

Banks ugyanis amellett, hogy nálam a 17. volt a boardon, tehát már csúszóként csaptak le rá, tökéletesen illeszkedik Wink Martindale rendszerébe. Egy press man típusú cornerbackról van szó, ezt a technikát pedig előszeretettel alkalmazza a Giants agresszív védelme. Nagyon jó Banks felépítése, hosszúak a karjai, emellé pedig rendkívül atletikus is (9,99-es RAS). Laza a csípője, könnyen fordul, tükrözi az elkapó mozgását, emberezésben nagyon jól tapad a WR-re. Ráadásul még jól is szerel és fizikális. Ezek mind olyan tulajdonságok, amik nagyon fontosak Martindale rendszerében.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!