Connect with us

Draft

Mi így draftolunk – Cowboys draftértékelő

A Dallas Cowboys azzal a célkitűzéssel vágott neki a holtszezonnak, hogy csökkentse vagy akár el is tüntesse a hátrányát az NFC két legerősebb csapatával szemben. A szabadügynökpiac jól sikerült, a draft után azonban nem feltétlenül lehetnek elégedettek a csapat szurkolói.

1/26 Mazi Smith, DT, Michigan

A Cowboys védelme tavaly csak a 22. volt a mérkőzésenként engedett futott yardokban, a belső védőfal volt a defense legnagyobb gyengepontja, míg a labda másik oldalán a tight end posztot kellett megerősíteni Dalton Schultz elvesztése után. Várható volt, hogy a csapat ezt a két posztot fogja priorizálni, a legtöbben egy első körös TE picket vártak a csapathoz. Erre minden esély megvolt, a Buffalo Bills azonban egy szemfüles cserével megelőzte a texasi csapatot, és a sokak által TE1-nek tartott Dalton Kincaidet elhappolta a Dallas orra elől. Így végül a másik hiányposztját akarta megoldani a Cowboys, így érkezett Mazi Smith.

Smith egy atletikus szörny, 2022-ben Bruce Feldman éves FREAK listáján az első helyen szerepelt. Elit erősségű alsó- és felsőtesttel, valamint méreteihez képest (súlya a felső 5 százalékba tartozik a poszton) kiváló agilitással rendelkezik. Futás ellen már most hasznos játékos lehet, képes a duplázások felvételére, nagyon nehéz őt kimozgatni a lyukból, remekül horgonyoz le, emellett arra is képes, hogy kezeivel arrébb tegye a támadófalembert és berobbanjon a backfieldre. Zónafutások során láttam rá példát, hogy a földre került, mert nem mozgott a lába, de ez inkább koncentrációs problémának tűnik, amely abból eredhet, hogy nem tudta felmérni, merre mozog a labda. Ez a hiányosság edzői munkával kiküszöbölhető.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!