Connect with us

Hír

Patrick Mahomes újra a legjobban fizetett irányító lehet?

Patrick Mahomes 2020-ban kapott egy 10 éves, 450 millió dolláros hosszabbítást, amivel új pénz tekintetében rekorder lett. Azóta már csak a 7. legjobban kereső játékos a poszton, de biztosak lehetünk benne, hogy Joe Burrow és Justin Herbert is meg fogja előzni (szigorúan új pénzben nézve). Eközben a Chiefs GM Brett Veach arra utalt egy korábbi nyilatkozatában, hogy Mahomes új/módosított szerződést kaphat idén.

A liga talán jelenlegi legjobb irányítója 2020-ban hosszabbított és jelenleg 2031-ig van élő szerződése. Nem véletlenül kapott ekkora kontraktust és eléggé valószínűtlen, hogy kapna egy újat, pláne hogy még mindig van 105 millió dollárnyi garantált tartalma a 2025-ös idény végéig. Az ellenben elképzelhető, hogy a későbbi évek, mondjuk a 2030-ban vagy 2031-ben esedékes 50+ millió dolláros fizetéséből pár 10 millió dollárt megkaphat most aláírási bónuszként, ezzel jelentősen megnövelve az amúgy a játékához képest tényleg alacsony fizetését.

Ha viszont mindenképp a liga legjobban kereső játékosa akarna lenni, akkor valami olyasmit lehet elképzelni, hogy kap mondjuk egy 1 éves, 60-70 millió dolláros hosszabbítást, amivel a 2032-es idény végéig lenne szerződés alatt. Új pénzben ez abszolút rekord, plusz ebből megkapna 20-30 millió dollárt még aláírási bónuszként, így még a fizetése is megnőtt. Ezzel pont ott tartanának a felek, ahol a fentebb vázolt előrehozott fizetéses opcióval, a különbség effektíve annyi, hogy így jobb szalagcímeket lehetne gyártani.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x