Connect with us

Hír

Sean McDermottnak két különböző agyra van szüksége a HC és DC feladatokhoz

Sean McDermottnak elég nagy tapasztalata van már védőkoordinátorként (8 év Philadelphiában és Carolinában) és vezetőedzőként is. Azonban a kettőt egyszerre még sosem kellett művelnie, hiszen Buffalóban pusztán HC-ként tevékenykedett eddig, a DC feladatköröket átadta Leslie Fraziernek. Ő azonban idén visszavonult, és nem töltötte be senki a koordinátori posztot, amit így McDermott fog ellátni.

Ez persze nem egyedi dolog, nagyon sok főedző viszi a saját egységét, azonban azt is láttuk az utóbbi időben, hogy ez kihívásokkal jár. McDermott úgy gondolja, hogy fel kell osztania a felelősségeket és külön-külön egyedien kell őket megoldania.

“Igazából két agyra van szükséged – egy főedző agyra és egy védőkoordinátor agyra.”

– mondta McDermott a Buffalo Newsnak.

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a főedző legnagyobb sajnálatára ezt nem lehet kivitelezni, így valahogy meg kell oldania az egyetlen egy agyával menedzselnie a szituációt. Azt azért hozzátette, hogy a segédedzőire számít a feladatok megosztásában. Ez persze a kisebb probléma, a nagyobb meccsnapon érkezik, amikor hívnia kell a védelem játékait, elemezni az ellenfél támadóinak tendenciáit, mindeközben pedig menedzselnie kell a mérkőzést, időket kérni, challenge-elni, cseréket végrehajtani, satöbbi. Meglátjuk, hogyan birkózik meg vele.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
1 year ago

Sehogy nem fog megbirkózni vele, a sima HC feladatok is problémát jelentenek neki

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x