Connect with us

Hír

Todd Bowles 37 év elteltével befejezte tanulmányait és átvette diplomáját

Az elég gyakori dolog, hogy az újoncok kihagynak pár hétvégi edzést a rookie minicamp alatt, hogy átvehessék a diplomájukat. Az viszont már elég ritka, hogy egy főedző tegye meg ugyanezt. Most viszont ez történt a Buccaneers HC-jával, Todd Bowlesszal, aki 37 évvel azután vette át diplomáját, hogy otthagyta az egyetemet, hogy elkezdje profi futball karrierjét.

Bowles a Temple egyetemre járt és 1986-ban tanulmányai befejezése előtt döntött úgy, hogy jelentkezik az NFL Draftra. Ott végül nem kelt el, de draftolatlanként nyolc évet lehúzott a ligában, Super Bowlt is nyert, majd edzőnek állt, és úgy is Super Bowlt nyert a Buccaneers védőkoordinátoraként. A diplomáját azonban ez idő alatt nem tette le.

Pedig édesanyjának megígérte annak idején, amikor az NFL-be jelentkezett. Bowles elmondta, hogy sokáig halogatta ezt, de 2020 szeptemberében végül folytatta tanulmányait a Mount St. Mary felnőttképzésében, idén pedig letette a diplomáját.

Jó példát is akart mutatni fiainak ezzel. A legidősebb fia, Todd Bowles Jr. jelenleg a Rutgersre jár és természetesen focizik. Troy idén érettségizett és a Georgiára fog járni foci ösztöndíjjal, a legfiatalabb Tyson pedig hatodikos jelenleg.


Nem Bowles volt egyébként az egyetlen nem-újonc, aki a hétvégén diplomát vett át, Jalen Hurts a mesterszakot fejezte be az Oklahomán idén, miközben Super Bowlba vezette az Eaglest.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!