Connect with us

Hír

Egy sima és egy őrült meccsel alakult ki a USFL döntőjének párosítása

A hétvége folyamán rendezték a USFL elődöntőit, így mára kialakult a nagydöntő párosítása. A címvédő Birmingham Stallions nagyon simán nyerte meg a déli divíziót, míg a Pittsburgh Maulers hosszabbításos szétlövésben lett az északi divízió ura, így most hétvégén egymás ellen léphetnek pályára a Cantonban rendezett döntőn.

A Stallions a tavalyi évadot is uralta 9-1-es mérlegével, idén 8-2-es alapszakaszt hozott össze, az elődöntőben pedig 47-22 arányban most le a pályáról a New Orleans Breakers együttesét hazai pályán (a harmadik negyed végén 40-7 állt az eredményjelzőn), így megpróbálhatja megvédeni címét a döntőben. Az irányító Alex McGough a levegőben 21/31, 310 yard, 4 TD, a földön 84 yard, TD statisztikával vezette győzelemre csapatát.

A másik elődöntő már sokkal érdekesebben alakult és hihetetlen végjátékot hozott a Pittsburgh Maulers és a Michigan Panthers között – akik egyébként negatív mérleggel zárták az alapszakaszt. A rendes játékidő 27-27-es végeredménnyel zárult, a pontok felét pedig az utolsó negyedben szerezték a csapatok úgy, hogy háromszor változott a vezető csapat kiléte és az utolsó másodpercben egyenlített ki a Panthers egy 47 yardos mezőnygóllal.

Ezután jöhetett a hosszabbítás, ahol tizenegyespárbaj-szerűen három-három kétpontost hajthatnak végre a csapatok. Idáig azonban nem jutottunk el, hiszen a Maulers az első kettő próbálkozását értékesítette, a Panthers viszont egyiket sem, így végül 31-27 arányban a Pittsburgh diadalmaskodott.

A döntőben a liga legjobb támadósora (Stallions) méri össze erejét a liga legjobb védelmével (Maulers). Az alapszakaszban is összecsaptak a felek, akkor szoros meccsen, 24-20-ra nyert a Birmingham. A döntőt magyar idő szerint most vasárnap hajnal 2-től rendezik Cantonban, a Hall of Fame Stadiumban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group