Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2023 – V. rész

Befejezzük Top 50-es sorozatunkat, ahol a záró epizódban már tényleg csak a liga legjobbjaival találkozunk. Ők azok a sztárok, akik egymagukban képesek mérkőzéseket eldönteni és nem csak jelenleg tartoznak a liga elitjéhez, hanem történelmi mértékkel is a legjobbak közé léphetnek.

A listát 3 szerkesztő (Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában – pontosabban 60-as listát raktunk össze, hogy a konszenzus lista vége jobb képet mutasson.  

50. Kevin Byard, S, Titans
49. Rashawn Slater, OT, Chargers
48. Joe Thuney, G, Chiefs
47. AJ Terrell, CB, Falcons
46. Trevor Lawrence, QB, Jaguars
45. Lamar Jackson, QB, Ravens
44. Mark Andrews, TE, Ravens
43. Stefon Diggs, WR, Bills
42. Andrew Thomas, OT, Giants
41. Minkah Fitzpatrick, S, Steelers
40. Von Miller, Edge, Buffalo Bills
39. Jaire Alexander, CB, Green Bay Packers
38. Tristan Wirfs, OT, Tampa Bay Buccaneers
37. Jalen Hurts, QB, Philadelphia Eagles
36. Maxx Crosby, Edge, Las Vegas Raiders
35. Jeffery Simmons, iDL, Tennessee Titans
34. Cooper Kupp, WR, Los Angeles Rams
33. Dexter Lawrence, iDL, New York Giants
32. George Kittle, TE, San Francisco 49ers
31. Quinnen Williams, iDL, New York Jets
30. Derwin James, S, Los Angeles Chargers
29. Chris Lindstrom, G, Atlanta Falcons
28. Laremy Tunsil, OT, Houston Texans
27. AJ Brown, WR, Philadelphia Eagles
26. Aaron Rodgers, QB, New York Jets
25. Creed Humphrey, C, Kansas City Chiefs
24. Jason Kelce, C, Philadelphia Eagles
23. Christian McCaffrey, RB, San Francisco 49ers
22. Zack Martin, G, Dallas Cowboys
21. Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles
20. Ja’Marr Chase, WR, Cincinnati Bengals
19. Patrick Surtain, CB, Denver Broncos
18. Trent Williams OT, San Francisco 49ers
17. Fred Warner, LB, San Francisco 49ers
16. Sauce Gardner, CB, New York Jets
15. Justin Herbert, QB, Los Angeles Chargers
14. Davante Adams, WR, Las Vegas Raiders
13. Chris Jones, iDL, Kansas City Chiefs
12. T.J. Watt, Edge, Pittsburgh Steelers
11. Jalen Ramsey, CB, Miami Dolphins

10. Tyreek Hill, WR, Miami Dolphins, 148 pont

Tavalyi helyezés: 14.
Idei helyezések: 7., 12., 16.

“A sebessége még mindig párját ritkítja, az ellenfelek szinte csak miatta új sémákkal kezdtek el kijönni és továbbra is éles szoros szituációkban. Amit csapattársánál említettem, az itt is igaz: vízválasztó év lehet számára a következő, sőt számára még nagyobb próbatétel következik” Írtuk ezt tavaly róla. Nos Hill ezt a próbatételt nem hogy átlépte, de valósággal átrepült felette. Meg sem érezte, hogy Mahomes helyett Tua passzol neki, pedig mondanunk sem kell, hogy azért van bőven visszaesés. A második legtöbb targetet, elkapást és yardot gyűjtötte és kicsit még a játékán is alakított. Ő a második a képzeletbeli WR rangsorban.

9. Myles Garrett, Edge, Cleveland Browns, 150 pont

Tavalyi helyezés: 5.
Idei helyezések: 6., 8., 19.

Garrett sérülése ellenére a 11. legtöbb nyomásgyakorlást birtokolta és a harmadik legtöbb sacket jegyezte, pedig három meccsel is kevesebbet játszott mint kihívói. A pass rush snapjei 29%-át megnyerte, amivel még javított is az egy évvel korábbi szenzációs statisztikáin. Mindezt úgy hogy a snapek 60%-ában duplázva volt, mert a Brownsnál nem volt valódi második fegyver mögötte. Egészen elképesztő fizikuma van, rendszeresen akkor a legjobb, amikor mások már kipukkadtak a mérkőzések végén.

8. Travis Kelce, TE, Kansas City Chiefs, 151 pont

Tavalyi helyezés: 17.
Idei helyezések: 2., 15., 15.

“A tavalyi évben Kelce ismét megmutatta, hogy miért ő az egyik legnehezebben levédekezhető fegyver a ligában. Posztján a legtöbb target, elkapás, yard és touchdown is az övé lett, ráadásul nem kis különbségekkel. Az igazán érdekes idény most jön számára, ugyanis Tyreek Hill nélkül egyrészt sokkal nagyobb felelősség hárul rá, másrészt sokkal kevesebb helye is lehet, hiszen Hill nélkül nem valószínű, hogy úgy megtudja nyitni a pályát a csapat, mint vele.” Tavaly ezt írtuk róla és csakúgy mint Hill esetében, itt is alapos választ kaptunk. Lényegében a Chiefs első és egyetlen célpontja volt, de nem hogy elbírta a felelősséget, hanem rá is kacagott. Közel másfélszer annyi elkapást, yardot és touchdont jegyzett mint bárki más a poszton, de az elkapók is alig bírták tartani a lépést vele. Lassan nem az lesz a kérdés, hogy helyet követel magának a poszt legnagyobbjai között, hanem hogy ő a történelem legjobbja.

7. Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings, 155 pont

Tavalyi helyezés: 18.
Idei helyezések: 7., 8., 13.

Jefferson tavaly került a listára és rögtön a top20-ban találta magát, ami jó döntésnek bizonyult a részünkről. Ezen a játékon emelt még egyet, sőt valósággal kilőtt. Ő regisztrálta a legtöbb targetet, elkapást és yardot is a poszton. Mindezt Kirk Cousinsszal a háta mögött és valódi második célpont nélkül. Mindezek mellé pedig bemutatta az év elkapását is. Nincs párja elkapó poszton, megérdemelten ő lett a WR-ek királya.

6. Nick Bosa, Edge, San Francisco 49ers, 157 pont

Tavalyi helyezés: 10.
Idei helyezések: 5., 9., 12.

Nick Bosa tovább lépdel előre a képzetbeli létrán miután a tavalyi 88 nyomásgenerálását idén 90-re váltotta, ami a legtöbb a poszton, valamint a 16 sack is holtversenyben a legtöbb. Mindezt úgy, hogy egy meccset idén is ki kellett hagynia és az ő másik oldalán sem volt igazi sztár. A második legtöbb duplázással találkozott, de ő nyerte meg ezen playek legnagyobb százalékát. A passzsiettetés mellett futás megállításban is az egyik legjobb pass rusher volt, a szerelései mindössze 5,9%-át rontotta el, ami messze az egyik legjobb statisztika a kezdő játékosok között.

5. Josh Allen, QB, Buffalo Bills, 160 pont

Tavalyi helyezés: 3.
Idei helyezések: 3., 3., 17.

Allen tavaly talán a liga legjobbja volt ha rövid időszakra koncentrálunk, sőt a rájátszásban egészen biztos nem volt nála jobb teljesítmény. Idén ha minimálisan is de talán visszaesett a játéka. Vagy fogalmazzunk úgy hogy kicsit több hiba csúszott közé, részben a sérülésének is köszönhetően. A legtöbb magas értékű játékot továbbra is messze ő hozza össze, ellenben a legtöbb labdaeladást ígérő játékot is ő regisztrálta. Ettől függetlenül továbbra is az egyik leglevédekezhetetlenebb fegyver a ligában, akit ha helyesen használnak, akkor senki nem állít meg. Ilyen testi adottságokkal ugyanis igazából senki nem rendelkezik a QB-k között és okosan választ ütközést is, már amennyire ezen a poszton ez lehetséges.

4. Micah Parsons, Edge, Dallas Cowboys, 166 pont

Tavalyi helyezés: 30.
Idei helyezések: 4., 6., 7.

Az egyik legnagyobb minőségi ugrást Parsons csinálta, aki már másodévesként is a top30-ban volt a listán, idén pedig már a top5-ben van. A rájátszást figyelembe véve 106 nyomást generált, ami abszolút a legtöbb az egész ligában, de ha csak az alapszakaszt nézzük, akkor is Bosával holtversenyben a legtöbbet. Elképesztő hatása van a játékra, nagyon jó felépítéssel rendelkezik és nagyon jól érzi, hogyan tud nyerni. Nagyon magas szinten játszik a többi top15-ben lévő pass rusher is, de Parsons a legegyedibb mind közül, akinél a sebesség, erő, technika hármas kiválóan egészíti ki egymást. És még mindig nagyon fiatal, így határ a csillagos ég. Kis negatívum vele kapcsolatban, hogy idén az átlagosnál több elrontott szerelése volt, de elképesztő terhelés mellett is zseniális.

3. Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals, 167 pont

Tavalyi helyezés: 15.
Idei helyezések: 2., 5., 9.

Burrow-ról tudtuk eddig is, hogy egy nagyon jó irányító, aki a legfelső krém közelében van, de tavaly volt egy olyan hiányossága, ami elég nagy negatívum volt vele kapcsolatban. Méghozzá, hogy túlságosan sokat vonzotta magára a nyomást, sok felesleges sacket nyelt be, mert sokat próbált “hősködni”. Ezt tette idén rendbe, nagyszerűen kerüli el a nyomást, jól hoz döntést és megdobja azokat a passzokat, amiket tavaly a pályán hagyott. Fejben elképesztően erős, talán a legjobb irányító a ligában. Acélidegei vannak, aki fontos szituációban ritkán hibázik, ez pedig kivételes adottság.

2. Aaron Donald, iDL, Los Angeles Rams 172 pont

Tavalyi helyezés: 1.
Idei helyezések: 2., 4., 5.

Donald hosszú évek után szorul le a listán az első helyről, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy van egy játékos aki még inkább történelmi magasságokba emelkedik, illetve hogy a Rams védője meg is sérült. Ettől függetlenül amikor a pályán van akkor Donald továbbra is gravitációval rendelkezik. Továbbra is duplázni kell legtöbbször (vagy triplázni) és mindez továbbra is hatástalan. Amíg pályán volt, addig az ötödik legtöbb százalékban próbálták ketten blokkolni és mégis a második legnagyobb arányban nyerte meg a párharcokat.

1. Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs, 180 pont

Tavalyi helyezés: 2.
Idei helyezések: 1., 1., 1.

Az ok pedig hogy Donald már csak második az, hogy Patrick Mahomes még a magas színvonalú játékán is javított egyet. Lassan nem az a kérdés, hogy ő a legjobb QB vagy játékos jelenleg a ligában, hanem hogy ő minden idők legjobb irányítója. Amikor összeomlanak körülötte a dolgok, akkor még mindig ő varázsol a legkönnyebben a káoszban, elképesztő érzéke van a játékok meghosszabbításában és az észrevehetetlen dolgokban, mint snap előtti protekció állítás, játékok hívása is a legjobb a ligában. Nincs stratégia lassan ellene, ami ellen ne pozitív játékokat hozna, így pedig lehetetlen készülni ellene. A legnehezebb poszton hozza a legjobb játékot, így nem kétséges az első helye.

Végül íme mindhármunk egyéni top60 listája:

*a kép kattintásra nagyítható

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!