Connect with us

Érdekességek

Létezik a Madden-átok?

Az Electronic Arts bejelentette, hogy Josh Allen lesz az idei Madden videójáték arca, aki így az első Bills-játékos lesz a borítón és a játék történetében most először lesznek szurkolók is a borítón. Mindez azt jelenti tehát, hogy a Allen és a Bills meg van átkozva az idei szezonra? Létezik a Madden-átok?

1999-ig a tavaly elhunyt John Madden volt minden játék borítóján, utána jöttek be a játékosok, és közülük sokan megsérültek, vagy csak visszaesett a játékuk. A visszaesés persze természetese velejárója is a dolognak, hiszen nagyrészt azért kerül valaki borítóra, mert előtte kiváló éve volt, de a sérüléseket biztosan nem magyarázza semmi ilyesmi.

A CBS összeállítása és ítélete alapján (amivel persze itt-ott lehet vitázni) 1999 óta a borítón szereplő játékosok 60%-a (14,5 a 24-ből) el lett átkozva, azonban az utóbbi 10 évben ez csak 3 játékosra volt igaz. Szóval ha volt/van is átok, az nagyon sokat gyengült az idők során.

Emellett a SummerSports készített egy összeállítást arról, hogy a borítón szereplő játékosok csapatai a fogadóirodák szezon előtti várakozásaihoz képest jobban vagy rosszabbul teljesítettek. Itt is az tapasztalható, hogy az elején erős volt a Madden-átok hatása, az utóbbi időben azonban alaposan elhalványult.

Szóval nem igazán kell aggódnia a Bills szurkolóknak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group