Connect with us

Hír

A 49ers kiváló left tackle-je segített Shanahan 2019-es kinevezésében

A 49ersnek volt egy rövid sötét periódusa, amikor négy éven belül (2014-2017) négy különböző főedző vezette a gárdát, köztük három csoportutolsó hellyel és például egy kétgyőzelmes szezonnal. Jim Harbaugh, Jim Tomsula, majd Chip Kelly menesztése után elkeseredetten keresték a stabilitást a csapat élén, és végül meg is találták Kyle Shanahan személyében, aki az utóbbi négy évben Super Bowlba és még két konferenciadöntőbe vezette a gárdát.

A kinevezésében pedig nagy szerepe volt a 49ers akkori egyik legnagyobb vezérének, a left tackle Joe Staley-nek. Ő ugyanis odament a CEO Jed Yorkhoz, hogy Shanahan mellett érveljen.

“Azt mondtam, hogy ezt valahogy meg kell oldania. Csak azt hallottam a játékosok oldaláról, a menedzsment oldaláról, hogy ő a következő nagy fogás. Hihetetlen edző, elképesztő ahogy átlátja a játékot. Azt mondtam, hogy ami csak tőle telik, tegye meg, hogy ezt összehozza.”

– mondta Staley a Mojobreak Media podcastjében.

“Láttam a rendszert, láttam mit akar építeni John Lynch-csel közösen. Ez volt az első alkalom a karrieremben, talán még a Trent Baalke és Jim Harbaugh előtti időkre visszamenve, hogy éreztem az összhangot a szervezeten át fentről lefelé – a tulajdonostól a general manageren és a főedzőn át a kisegítő személyzetig. Minden összhangban működött, és ezen a ponton tudtam, hogy valami jót fognak felépíteni.”

Staley végül három évet töltött Shanahan kezei alatt, a 2019-es Super Bowl vereség után vonult vissza. A korábbi elit támadófalember szerint pedig csak idő kérdése, hogy a 49ers megszerezze története hatodik Lombardi trófeáját, hiszen amíg Shanahan és Lynch ott vannak, addig hihetetlenül jók lesznek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!