Connect with us

Hír

Belichick barátai aggódnak a főedző állásáért

Az utóbbi időben felröppentek olyan pletykák, hogy Robert Kraft komolyabb eredményeket vár el Bill Belichicktől, mint amiket fel tudott mutatni Tom Brady távozása óta. A valaha volt legsikeresebb főedző mögött ráadásul ott nevelkedik Jerod Mayo, akit a szervezeten belül és azon kívül is sokan potenciális utódnak tekintenek, és Kraft is bőven fektetett már belé erőforrásokat. Épp ezért voltak már olyan hangok, hogy még egy-két rosszabb szezon, és a tulajdonos akár le is válthatja Belichicket. Most a Boston Globe arról számolt be, hogy Belichick barátai aggódnak a főedző munkabiztonsága miatt.

Brady távozása óta a Patriots három szezonból csak egyszer jutott rájátszásba, és ott is csúnya vereséget szenvedett a csoportrivális Billstől. Ezen kívül Belichick kora mellett sem lehet elmenni, hiszen már betöltötte a 71-et áprilisban. Ettől függetlenül még mindig az egyik, ha nem a legjobb védelmi mestere a ligának, ebben vélhetően senki sem kérdőjelezi meg, legfeljebb a főedzői és general manageri teendők egy részében.

A Boston Globe egyébként arra is utalt, hogy Mac Jonesnak jó kapcsolata van a Kraft családdal (jobb mint Belichickkel), és ez is okozhat nézeteltérést, hiszen voltak olyan hírek a holtszezonban, hogy Belichick megpróbálta elcserélni az irányítót, vagy legalábbis nyitott volt erre az opcióra, ugyanis nem tetszett neki, ahogy az irányító tavaly viselkedett és külső segítséget kért a támadósor problémáinak megoldására.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-07-15 05:51

Mind BB mind Kraft egy régi vonalas figura. Ha tippelnem kell, sosem fogja az öreg Kraft kirúgni BB-t legyen bármilyen szar is a csapat. Neki köszönheti a pályán elért sikereket, ami pedig ahhoz kellett hogy egy ilyen értékes pénznyomda legyen a Pats mint ami.
A legromantikusabb persze az lenne, ha egyszerre vonulnának vissza elvégre Mr Kraft is 82 múlt. Jöhetne a fia és egy teljesen új éra. A két öreg meg nyomhatná a Muppet Showt valamelyik páholyból.

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-07-14 19:17

Az NFL meg a “jó a kapcsolata X-nek Y-nal” értelmezhető vajon? Tom Bradyt meg a fiaként szerette Kraft. Aki BB nélkül lehet, hogy nem lehetne az, aki. Nincsenek érinthetetlenek az NFL-ben. Jones is lapátra kerül, ha jövőre (is) szarul játszik.

Laca86
Laca86
2023-07-14 12:52

Mac Jonesnak jó a kapcsolata a Kraft családdal… Ha idén nem tud felmutatni valami értelmezhető játékot, akkor az se menti meg attól, hogy utána csak csere qb-ként számoljanak vele bárhol máshol is. A tavalyi évet még volt mire fogni, az idén megkapta Bob-t, és ha Hopkins is adva lesz, akkor a srácra igen nagy nyomás fog nehezedni…

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2023-07-14 11:03

Szertintem BB is és Kraft is intelligensebb egy durva szakításnál (=kirúgásnál).

BB 71 éves, ha még jön 2-3 gyenge szezon, fel fog ő állni magától. Krafttól kap egy biankó állást a Patsnél, nem lesz formális titulusa, csak annyi, hogy ő lesz “BB”.

A Pats körüli hangulat, filozófia, hozzáállás alapján én nem tudnék elképzelni egy hangos szakítást, bármi is történjen a jövőben…

Csabesz20
Csabesz20
2023-07-14 09:10

BB-nek el kéne engedni a GM feladatokat. Értem, hogy évtizedekig ellátta mindkettőt, de ő sem lesz fiatalabb. Koncentráljon a védelemre, meg a HC feladokra, a szerződéseket, meg adja át másnak.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Csabesz20
2023-07-15 13:47

Pár napja volt egy cikk itt az FK!-n, hogy melyik csapatnak mennyire egészséges a cap helyzete a következő pár szezonra. Ez szerinted minek köszönhető? Valami véletlennek? Úgy, hogy azért egy cap szituáció 2-4 éves “tehetetlenséggel” bír. Mindamellett megjegyezném, hogy azért igazán rossz védelme azóta sem volt a csapatnak és a legvacakabb roster-rel is meglepően sokáig versenybe voltak a PO-ért. Ahelyett, hogy azon izgultak volna a szurkolók, hogy valami alsóházi rangadón nehogy becsússzon egy győzelem(!) és bukják az 1/1-et.
Nem bántásból, de arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek mégis mit csinál egy GM? Mert van ugye a 3 nap draft, majd az utána lévő mondjuk 2-3 nap undrafted igazolásokhoz. Előtte van az FA szezon, de ott is az első két nap fontos, amikor a sokat érő játékosok többsége elkel. Ezek nem túl hosszú telefonok, a többi meg úgyis a jogászok dolga. Illetve van még a szezon első 2 hónapja, amikor mennek a mindenféle trade-ek, de ebből is van mondjuk egy szezonban – hasamra ütök – 2-5 darab. Mindezt egybevetve van még az évből 9,5 hónap. Ez azért érdekelne, hogy azonosítani tudjam, hogy melyik részfeladatra lehet azt mondani, hogy BB nem végzi elég jól a GM munkáját.

Arra is kíváncsi lennék, hogy az elmúlt pár szezonban mégis ki lett volna az a két-három nagy név, akit ha mondjuk leigazol a csapat az FA-n, akkor radikálisan jobb helyzetben lenne a csapat. Az sem lenne baj, ha a cap hit-jeiket is figyelembe vennénk.
Nekem viszont pont egy egész korrekten megvalósított csapatépítés körvonalazódik. A D már erre a szezonra elégn pofásnak néz ki, és ezt egész olcsón hozza, az O-ra meg van jövőre egy rakat pénz. És, hogy ez jövő MJ-vel, vagy egy FA QB-val (Herbert?) kezdődik, azt pont idén fogjuk meglátni MJ teljesítménye alapján. 2024-re meg minden adott, hogy a cap-ben finanszírozható legyen bármi is legyen a döntés.

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  conspiracy theory
2023-07-17 06:39

Nincs azaz ég, hogy a Chagers (legyen akármekkora) choker legyen, hogy Herbertet elengedjék. BB-nél, mnt GM én abban látom a hanyatlást, hogy nem nyit az új felé. Erre a tavalyi év, és valamennyire az idei is a tökéletes példa. Mindenki tudta, hogy a Patricia – Judge projekt egy úgy kuka, ahogy van, mégis teret engedett neki, ahelyett, hogy hozott volna egy külsős OC-t. BoB hasonló, azzal a különbséggel, hogy ő azért ért az offense-hez. Adott a csapatnál egy fiatal irányító, aki igaz, hogy nem Mahomes vagy egy Brady, de amilyen személyzetet raknak alá, ne is várjunk tőle csodát. Itt volt Hopkins a piacon, nem is kapott űr számokat a Titanstől, amit ne lehetett volna match-el, hely is lett volna rá, ennek ellenére az egész ügyletnek olyan BB féle alkudozás szaga van, hogy ha nálunk akarsz játszani, akkor engedj az igényeidből. Amíg Brady ott volt ez egy teljesen valid alkulpozíció volt, de most már sokkal inkább kontraproduktív.

Ketteske
Ketteske
2023-07-15 19:49

Hát… láttátok a “The Last Dance” című dokut?
Kicsit hasonló a szitu mint ott… csak a Bulls-nál egyszerre pattant meg/dobták ki a sztárjátékost és a sztáredzőt.
De ha véget ér egy éra akkor már senki sem érinthetetlen..főleg nem egy ilyen üzleties világban…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x