Connect with us

Hír

Kraft: A pénzköltéssel sosem lesz probléma, különben eladom a csapatot

Bill Belichick az évzáró beszédében utalt arra, hogy a csapat utóbbi éveinek relatív sikertelensége részben annak is köszönhető, hogy keveset költöttek más franchise-okhoz képest – ami egyébként igaz is, tekintve hogy az előző három évben a “cash spending” kimutatásban a Patriots a 27. helyet foglalta el, idén pedig a 31. helyen végzett.

Szóval a Patriots keveset költ játékosokra, de Robert Kraft elmondása szerint ez nem miatta van, ő minden erőforrást a főedző / general manager rendelkezésére bocsát. A tulajdonos a Boston.comnak mondta el, hogy Belichick sosem kapott tőle nemleges választ, ha játékosok megszerzésére kért pénzügyi forrásokat, és sosem állítottak be egy limitet, ami fölé nem mehetett. A szurkolókat is igyekezett megnyugtatni, hogy a pénzköltéssel sosem lesz probléma, különben inkább eladja a csapatot.

Ezek szerint tehát másban kell keresni a sikertelenség forrását – a Patriots Tom Brady távozása óta nem nyert mérkőzést a rájátszásban.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2023-07-03 12:03

Najakkor nézzük ezt a pocsék módra építkező, a full hüjegyerek, semmihezsem értő, mindent elcsesző BB- féle csapatot Tibibácsi nélkül:
Tibibácsi uccsó szezonnyába – ami totális lebőgés volt a PO-ban – a banda védelme full első volt az alapszakaszban, a támdóegysége meg pontokban 7., yardokban 15.
2020
támadók 27. védők kb 10.
2021
támadók kb 10. védelem 3.
2022
támadók 20. védelem 10.

Szóval conspirancy theorynak igaza van, hogy ez korántsem olyan bűnszar teljesítmény, csak az a kérdés, hogy mihez méred.
Merthogy egy top5 QB-val a 2021-es banda simán futhatott volna egy jó PO-t. Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy a Pecc kvázi 15-20 éven át tulajdonképpen ellenfél nélkül focizott a csoportjában. Lazulva nyerték a csoportmeccseket. 19 évből mindössze kétszer nem voltak csoportelsők, ebből egy az volt, amikor Tibibácsi sérült volt.
Jelenleg a Pecc kb 12-15. helyen van a csapatok rangsorában. BB ezért egy idióta seggfej, akinek fingja sincs a fociról
A Seahawks kvázi tök ugyanezt a szintet hozza, amiért is Pete Carroll az egekbe van dicsérve, micsoda zseni és vénsége ellenére tejjesen érti a focit.
A Rozmárt 2017-ben a Chiefnél eltöltött 5 éve után mindenki cikizte, hogy jó-jó, de sosem lesz belőle senki, mert tökhüje az órához, fingja sincs a végjátékról és az összes fontos meccset elveszti. Most meg ő a géniusz, aki bármihez nyúl, az arany lesz.

Egynagylófaszt!

Túl sok mindennek kell összeállnia, hogy valami csodásan működjön. A Pecc sem Tibibácsi és BB, nomeg Kraft mijatt volt verhetetlen. Bőven voltak még ott zsenik, akik nélkül a büdös életben nem lett volna 20 éven át tartó sikerkorszaka a Peccnek, de ezek a pótolhatatlanul értékes alkatrészek kiöregedtek, elmentek, befejezték és lehetetlenség egy idő után mindenkit pótolni.
BB nem felejtett el csapatot építeni hirtelen 3 év alatt. Amit kell, azt most is jól csinálja, de a fogaskerekek közül néhányan már nem azt hozzák, amit kell és ezért döcögnek a dolgok.
Most őszintén, hol a bánatba találsz egy új Ernie Adams-t vagy egy Dante Scarnecchia-t? Ezek a fickók évtizedeket húztak le a csapatnál, mindent tudtak mindenről és a legrosszabb, hogy mindent jobban tudtak a saját területükön, mint mások.
Namost ez olyan, mintha nem egy Tibibácsi ment volna el a csapattól, hanem három! Mutasson bárki olyan csapatot, amelyik ebbe nem rokkan bele. Már az egy világcsodája, hogy középcsapat maradt a Pecc. Ha lenne BB-nek egy top 5-ös QB-ja, még akkor sem garantált, hogy hozná a korábbi évek, évtizedek szintjét, mert részint a csoport csapatai is megerősödtek – nem is kicsit, kvázi mindhárom PO esélyes idén, ha egészséges Tua -, másrészt egy elit QB még nem pótolja az Ernie Adams-eket és Dante Scarnecchia-kat.
Szóval nem gondolnám, hogy BB a legnagyobb gond a Peccnél, sőt.

Everlast77
Everlast77
Reply to  bjeela
2023-07-03 20:47

100%-ban egyetértek!

Ernie és Scarnecchia miatt meg még +100!

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2023-07-03 18:34

Tudod mi a szalmabáb érvelés?

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2023-07-03 20:12

Tudom.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2023-07-04 05:23

Akkor miért erőlteted?

Ezen a buborékon kívül van egy világ. Ahol xyz csatornákon szomorú szemű szamuráj ex ezredesek, okos sose csaló “tanárurak” , állítólag kommandós humanista, állítólag harckocsizós vadőr, soha le nem fizetett, de azért évente x elnökkel vacsorázó újságíró nagyon sok pénzből akar véleményt formálni. Ha azokból a panelekből és a fönti kommentből kiveszem a neveket csereszabatatos. És ez nem vidám.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2023-07-03 08:03

Most ezt nem értem.
Milyen pénzköltés? Milyen játékosokra? Fizetési plafon van, az határozza meg az egészet, nem a tulaj pénze. Most én nem értek valamit?

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Hurrá Torpedó
2023-07-03 09:02

Elsősorban a cashre gondolhatott Kraft (ahogyan a cikkben is írják), más ugyanis a cap hit és a tényleges kifizetés adott évben. Egy nagyon jó játékos leigazolása sokszor azonnali nagy mennyiségű készpénz kifizetésével is jár pl aláírási bónuszként és nem minden tulaj dúskál az azonnal költhető, likvid cashben. Legutóbb mintha a Raiders tulajáról írtak volna hasonlót, mert ugye a vagyonod lehet ugyan dollárban is milliárdos nagyságrendű, de ha az lekötött, nem likvid dolgokban áll, akkor lehetnek gondok az ilyen ügyleteknél.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2023-07-03 10:22

Illetve ehhez még tegyük hozzá, hogy a szerződések teljesen garantált részét előre le kell tenni egy letéti számlára akkor is, ha azt a játékos majd csak évek múlva kapja ténylegesen kézhez.

conspiracy theory
conspiracy theory
2023-07-03 08:55

A Patriots Tom Brady-vel sem nyert az utolsó Pecces szezonjában PO meccset. Ráadásul sz*ul és kilátástalanul játszott az egész O#. A csoportgyőzelem is egy jóval-jóval gyengébb csoportban sikerült. Akkora már a roster is kiöregedett és a cap-ben sem volt sok mozgástér. Megy itt is a nagy nyivákolás, de szerintem TB-nek pont a környezetváltozás kellett ahhoz, hogy újra motivált legyen. Egyszerűen elfáradt a kapcsolat és a Peccben, így max még egy vacak szezon várt volna rá, amit mindenkinek sz*r lett volna végignézni és végig játszani. Olyan apróságról nem is beszélve, hogy a Tampa roster-e össze sem volt hasonlítható a Peccével, szóval …
Amúgy nem értem a rinyálást. Pont 27 csapat van a ligában, ami nem rendelkezik Top 5 QB-val. Hogy top 5 QB-ja legyen a csapatnak, biztosan csak akarni kell. Semmi más nem kell hozzá. 27 csapat GM-je tök hülye, mert nem akar Top 5 QB-t. De érdemes megnézni azt is, hogy a mostni contenderek – kivéve a KC-t – hol volatak 3-4 éve. Valószínűleg éppen top QB-ra hajtottak, meg tankoltak és bottom 5-10 csapatok voltak.
Nem olvastam/néztem BB beszédét, de valószínűleg ő sem arra gondolt, hogy Kraft garasoskodott és ezért nem vettek csoda játékosokat. Meglehet, hogy rosszul emlékszem(!!!), de mintha minden csapatnak eleve kötelező is lenne valahány éves átlagban elkölteni a rendelkezésre álló cap 85-90%(?)-át. Szóval úgy sem tudna nagyokat spórolni Kraft, ha nyomná féket. Amúgy mi a franc értelme van egy drága játékosnak, ha még az első számú QB pozíció sincs lejátszva?
Biztosan csak én látom bele a dolgot, de nekem eléggé egyértelműnek tűnik a csapat stratégiája. Volt két év cap takarítás, meg egy masszív fiatalítás. 2020-at eléggé látványosan elengedte a csapat. Hagyta kifutni azokat a szerződéseket, amiket ki kellett futtatni és az utóbbi 2 évtized legkevésbé ütőképes roster-ével állt ki. Az átigazolási szezon kezdetén még azt sem lehetett tudni, hogy lesz-e egyáltalán szezon, szóval eléggé adta magát, hogy roster karbantartási okból elengedi a szezont a csapat. Leigazolta CN-t, akit lehet ekézni, de valójában az volt a meglepetés, hogy azzal a roster-rel kb. 15. fordulóig még rájátszás esélyes volt a csapat. Aztán jött a CN/MJ szétlövéses 2021-es szezon, ahol volt egy többé-kevésbé futkározós, de már középtávolra rohadt pontatlan CN-re alakított O#, amit átvett MJ és futott a csapat egy egészen meglepő, felülteljesítő szezont. Itt gondolom feltérképezték, hogy MJ mit tudhat, mire lehet képes (megjegyzném, hogy meglepő módon BB nem csak vasárnap magyar idő szerint 19h-22h között látja ám, hogy melyik játékos mit tud) és arra jutottak, hogy MJ azért nem egy Mahomes, szóval bepróbálkoznak egy QB állóbb shanahan offense-zel, ami nem volt egy sikertörténet. Szezon előtt sz is teljesen ésszerű döntés volt, mert rohadt kicsi az esélye, hogy draft-ról ismét beesik egy top5 QB, ahogy más csapatoknál sem esik be. Azzal kell főzni, ami van.
Mert mik a tényleges lehetőségek? Arra kell felépíteni az O#-t, hogy van egy átlagos QB, akinek eléggé precízen a képességeihez kell igazítani az egész játékrendszert. Mindezt úgy, hogy még azt sem lehet tudni, hogy két év múlva ki lesz a csapat kezdő QB-ja. Mindezt úgy, hogy a csapat, ha most köt egy szerződést, azt két-három év múlva is fizetni kell. Nem idénre készül a roster, hanem 2-3 éves hatása van minden igazolásnak, elengedésnek. Ezt a dilemmát hogy lehet feloldani? Ebben a helyzetben pontosan miben segítene, hogy mondjuk nem BB lenne a GM/HC?

ThySoul
ThySoul
Reply to  conspiracy theory
2023-07-03 12:47

Nem akarok hülyeséget mondani, de a CN féle szezonnal nem valami 2-5-ös kezdés volt? Mármint oké, matematikailag volt esély a po-ra a 15. fordulóig, reálisan meg az idény felénél elment a dolog (ezt anno is minden pats szurkoló hangoztatta, akkor sem értettem)

Illetve a tavalyi O-t szerintem nem lehet annyival letudni, hogy “megpróbálták, nem jött be”, azt mindenki tudta 100%ra hogy szarul fog elsülni, cserébe egy idény kukába ment Jones olcsó éveiből.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  ThySoul
2023-07-03 13:23

Nyilván matematikai volt az esély, de volt :) És ez azzal a kerettel kb. a csoda kategória volt.
Mikor kísérletezzenek, ha nem MJ második szezonjában? Annyira úgysem volt annyira jó a csapat, hogy valami komolyat lehessen várni tőle, akkor meg? Pont azért jobb ilyenkor mert olcsó, mert a csapat még nincs kész. 100-150 millát kiröptetni az ablakon, anélkül, hogy meglenne a koncepció, meg az ember, sokkal gázabb Nem mellesleg MJ-t úgyanúgy ki kell értékelni. Kijött egy vártnál jobb szezon, de ettől még nem biztos, hogy ő a megváltó.

Köki Laci
Köki Laci
Reply to  conspiracy theory
2023-07-03 09:04

Jó neked ha te látod a az építkezést meg a sikeres jövőt. Én csak elbaltázott igazolásokat, szerződéseket és többnyire szar draftokat és rossz rendszert látok. De neked legyen igazad, de álláspontom szerint nem lesz. Sajnos. El kell ismerni, ha valaki felett elmegy az idő, és nem szabad magunkról azt hinni, hogy tévedhetetlen félistenek vagyunk, mert a múltban sok minden bejött.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Köki Laci
2023-07-03 12:20

Elbaltázott szerződések mindig is voltak. Ha meg az egész O# átalakulóban van, akkor ott könnyen lehet, hogy mondjuk áprilisban, amikor FA-kat kell leigazolni, amikor is van egy vízió az őszi hadrendről, leigazolnak valakit, de mondjuk októberben kiderül, hogy az egész, úgy ahogy gondolták, nem működik. Az meg, hogy egy játékosnak fizetnek mondjuk 10 milliát, de utólag azt gondoljuk, hogy max 5 milliót ért volna, nem fog a superbowl contender csapatból PO-ba sem jutót csinálni. De megjegyzeném, hogy a spotrac szerint a csapatnak 97millája van 2024-re. Szerintem ez nem éppen azt mutatja, hogy orrba szájba tolják a nagy értékű, sz*r szerződéseket.
A draftról meg annyit, hogy a fix második körös DB bust dolog nem az utolsó pár évben alakult ki. Gyanítom, hogy ha megnézzük a KC elmúlt 4 évi draftját, ott is találni fogunk a draft elejéről bust-okat szép számmal. Nem mellesleg, szerintem az elmúlt két-három draft pont, hogy jobban mutatnak az elmúlt évtizedek átlagához képest.
A minden alapot nélkülöző conspiracy theory-m meg az, hogy ebben az egészben van/volt is szándékosság is. A NFL csapatok 3-5 éves fel-majd leszálló ciklusát nézve, a Peccnek pont egy-két éven belül nyílik a csoportgyőzelemre esélyesség ablaka, mert a Jets, a Dolphins és a Bills is kipukkanni látszik. 2024-es cap ügyileg mindenképpen. Masszív minuszos mindhárom csapat 2024-re. A Jets tutin all-in-t nyomott ARod-dal. Ez max. két erős szezont jelent. a Dolphins-nak van egy drága csapata, csak úgy tűnik, hogy QB-ja, meg további pénze nincs a továbblépéshez. Egyedül a Bills tűnik közép távon is erősnek maradó csapatnak. Szóval csak egy elég jó QB fog kelleni.

Köki Laci
Köki Laci
2023-07-03 06:49

Nem kell keresni az okot, aki ért a focihoz az látja ki a felelős érte. Aki egy személyben GM és főedző is egyben, annak nincs kire mutogatnia. Bár van olyan ország ahol 13 év 2/3-os kormányzás után is az előző kormány a hibás mindenért.

DBook90
DBook90
Reply to  Köki Laci
2023-07-03 07:26

pár év sikertelenség és megy a hiszti. Jags szurkoló ne legyél 😉

Köki Laci
Köki Laci
Reply to  DBook90
2023-07-03 09:00

Én nem hisztizek. Csak látom a rossz folyamatokat és nem látom azt, hogy BB-vel ezek változni fognak.

d zoli
d zoli
2023-07-04 13:33

Most komolyan. Mennyire nehéz elfogadni, hogy valaki már nem a szakma csúcsa? A világ halad. Ugyanaz az ember aki 20, 15, 10, 5 éve vezette a mezőnyt, idén simán lehet 10 en kívül.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x