Connect with us

Hír

Már egy hete sincs a franchise tagelt játékosoknak, hogy hosszú távú szerződést alkudjanak ki

Már egy hete sincs a franchise tagelt játékosoknak és csapataiknak, hogy megállapodjanak egy hosszú távú szerződésről. Ennek határideje ugyanis jövő hétfő, azaz július 17 magyar idő szerint este 10 óra, eddig van lehetősége egyik oldalról kiharcolni egy hosszabbítást Saquon Barkley-nak, Josh Jacobsnak, Tony Pollardnak és Evan Engramnek, másik oldalról magánál tartani hosszabb távon a kiemelt játékosait a Giantsnek, a Raidersnek, a Cowboysnak és a Jaguarsnak.

Idén hat játékos kapott franchise taget, de Lamar Jackson és a Ravens, illetve Daron Payne és a Commanders meg tudott állapodni hosszabb távon – előbbi a liga legjobban fizetett játékosa is lett egyben. A fent említett négy támadó azonban nem jutott egyezségre csapatával, így jelen állás szerint jövőre ismét szabadügynökök lesznek. A szabályok értelmében pedig ha jövő hétfőig nem lesz megállapodás, akkor legfeljebb az idei fizetésüket emelhetik meg a csapatok, de erre egyébként is kevés példát látunk, szóval minden bizonnyal a franchise tag alatt fognak játszani – ami a futóknak $10,1 milliót jelent, Engramnek pedig $11,3 milliót.

Négyük közül egyébként egyedül Pollard írta alá a franchise taget, tehát neki már kötelező megjelennie az edzőtáborban, különben pénzbírságot kap – a többiek viszont hivatalosan nem állnak szerződés alatt, tehát nekik elég az alapszakasz első fordulójában megjelenni, addig semmit nem veszítenek pénzügyileg (utána már a franchise tagük értékének 1/17-ét minden egyes kihagyott meccsért).

Az eddigi információk alapján arra tippelnénk, hogy egyikük sem kap majd hosszú távú szerződést, de a határidők mindig jó katalizátorok a tárgyalásoknál, így nem is zárnánk ki ezt egyikük esetében sem.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!