Connect with us

Hír

Összejöhet Roger Goodell nagy álma

Az NFL egy óriási üzlet, ebben pedig megkerülhetetlen szerepe van a commissioner Roger Goodellnek. A szakember még 2010-ben azt mondta, hogy az NFL célja az évi 25 milliárd dolláros bevétel elérése 2027-re – úgy tűnik, hogy ez össze is jöhet.

2010-ben az NFL 8 millió dolláros bevételt termelt, az évi 25 milliárd egy lehetetlen küldetésnek tűnt. Még négy éve is csak 15 milliárd dollárnál tartott a liga, most viszont FrontOfficeSports.com arról számolt be, hogy 2022-ben az NFL összesen 20 milliárd dolláros bevételt generált. Ilyen ütemben sikerülhet megvalósítani Roger Goodell álmát.

A nagy növekedésben leginkább az új TV-s szerződések és a fogadóirodákkal kötött megállapodások játszották a legnagyobb szerepet. Előbbi 2029-ig fix, így innen túl sok bevételnövekedés nem várható, ellenben a szerencsejátékban még lehet potenciál, illetve aligha véletlenül kezdett egyre agresszívebben terjeszkedni nemzetközileg is a liga.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
11 months ago
bjeela
bjeela
11 months ago

Lehet, hogy egy tetű, de zseni.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
11 months ago

Amire szerződtették, abban egyelőre ő a főmekegő.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
11 months ago

Bárki, aki egy adott időszak alatt meg tudja háromszorozni az árbevételt, az jól végzi a dolgát.
Saját piacon is találtak még tartalékot és kiderült, hogy nemzetközi viszonylatban is eladható a termék. Talán kimondható, hogy megfelelő hype mellett bárhol bőven el tudnának adni egy stadionnyi jegyet, ha igaz a német több milliós jegyigénylés, akkor Budapesten sem lenne gond a teltházzal.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
11 months ago

Ha ilyen ütemben inflálódik a $,akkor akár 40 milliárd is lehet ’27-re.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x