Connect with us

Minden ami NFL

Breakout játékosok 2023 – AFC North

A szintet lépő játékosok keresésében az AFC északi csoportjához ugrunk, ahol mind a négy csapat a rájátszásra pályázik. Egy-egy meglepő fejlődés pedig sokat segíthet nekik bejutni a playoffba.

Baltimore Ravens

Ki lehet breakout játékos?

Talán már több is mint ígéret, de Odafe Oweh idén minden eddiginél nagyobb szerepet kaphat. A Ravens nem invesztált sokat a védőfalába az offseasonben, bízik a rosteren lévő fiatalok előretörésében és lehet is miben hinni. A fiatal pass rusher elmúlt két szezonja elég hasonlóra sikerült, közzel 700 snapet töltött a pályán mindegyik évben és ezen idő alatt 49 illetve 43 nyomást tudott generálni. A különbség a két év között abban rejlett, hogy első szezonjában sokkal jobb volt futás ellen és kisebb sérülései miatt kicsit tavaly lassabbnak tűnt. Idén viszont már várhatóan nem rotációs szerepkörben, hanem teljes értékű bevetésen lesz, ami persze azt is jelenti, hogy nagyobb lesz rajta a teher, hogy teljesítsen, de a potenciálja szerint bírni fogja.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Ki lehetne még?

A Baltimore Ravens támadósorától legtöbb szakvélemény sokat vár, több új érkező van a csapatnál, egy új támadókoordinátor jött és Lamar Jackson is végre kielégítve, egészségesen áll a csapat rendelkezésére. Van azonban egy játékos, aki már két éve érkezett, csak a folyamatos sérülései miatt nem tudott bizonyítani. Ő Rashod Bateman, aki egy igazi possession típusú elkapó és Todd Monken támadókoordinátor rendszerének egyik kedvezményezettje lehet. Egyrészt többet fog passzolni a csapat, így a harmadéves játékosnak is több lehetősége lesz, másrészt pedig Bateman egy kimondottan jó útvonalfutó volt prospectként, ezt pedig Monken rendszere ki fogja tudni használni, amikor széthúzzák a pályát.

Cleveland Browns

Ki lehet breakout játékos?

Nehéz belőni hogy az offense mire lehet képes, mert minden Watson teljesítményén múlik és az ő játéka nagyban befolyásolhatja a többiek játékát. Én azért valószínűsítem, hogy a prímet a kiválóan futásblokkoló fal és Nick Chubb viszi továbbra is, de a passzjátékban is fejlődést várok. Ehhez pedig azért nem csak Watsonnak, de a rendszernek és az elkapóknak is köze lesz. Azon is vacilláltam, hogy kit szemeljek ki a célpontok közül, de végül Elijah Moore-ra esett a választásom, mert ha belőle ki jön a potenciál, akkor sokkal inkább illik Watson játékához. A Jetsnél eltöltött két év alatt igazából nem sikerült kiemelkedőt alkotni, egy harmadik számú elkapónak tűnt, hozzátéve, hogy olyan borzasztó irányítójáték mellett nehéz is volt tündökölni.. Ennél most egy jobb irányítóval sokkal többre lehet hivatott.

Ki lehetne még?

Jeremiah Owusu-Koramoah már nem ismeretlen játékos, mert az újonc szezonja kiválóan sikerült, így legtöbben azt várták tőle a második évére, hogy belép a legjobb linebackerek közé. Ehhez képest inkább visszaesést láttunk és sérülés miatt nem is tudott annyit a pályán lenni, mint optimális lett volna. Owusu-Koramoah egy speciális játékos, mert sima linebackernek továbbra sem lehet hívni, de passzjáték ellen még mindig egy nagyon jó fegyver lehet. Most az új védőkoordinátor Jim Schwartz kezei alatt egy visszapattanást várok tőle, főleg coverage-ben léphet a legfelsőbb elit közelébe a poszton.

Cincinnati Bengals

Ki lehet breakout játékos?

A Bengals védelmét soha nem az egyéniségek, hanem sokkal inkább a rendszer alkotta. Ez tavaly sem volt másképp, így nem meglepetés, hogy újonc játékosok is be tudtak ugrani, amikor kellett és nem vallottak igazi szégyent. Ilyen volt tavaly a fiatal cornerback Cam Taylor-Britt is, akit a második kör végén választott ki a Bengals és a hetedik héttől kezdve ő számított kezdőnek. Ráadásul a teljesítménye folyamatosan javult az idő előrehaladtával. Amíg az első négy meccsén átlagosan a felé szálló labdák közel 80%-a elkapás lett, addig az utolsó négy meccsen (köztük a rájátszás találkozókkal) ez már csak 45% körüli arányt mutatott. Egy intelligens és agilis játékos, tökéletes kirakós darab Lou Anarumo védelmében. Ha tudja folytatni ott, ahol abbahagyta, akkor egyrészt mindenképpen kezdő szintről beszélünk, másrészt pedig a Bengals védelem még jobb lehet.

Ki lehetne még?

Irv Smith-től eddig minden évében vártuk az áttörést, de lényegében mindig csalódást okozott. Ennek pedig csak egy része köszönhető a sérüléseknek. Egyik évében sem lépte át a 400 yardot, kevesebbet tudta tisztára játszani magát és olyan érzése volt az embernek mintha ő maga és az edzői sem hinnének a játékában. A nagyobb probléma, hogy blokkolásban nagyon kiforratlan, szinte egyáltalán nem lehet használni, mert túl könnyen tolják el. Ha hatalmas előrelépést nem is várhatunk, de azt igen, hogy a Bengals offense-ben a három kiváló elkapó mellett lesz egy kis tere és végre célpontként lehet majd használni.

Pittsburgh Steelers

Ki lehet breakout játékos?

Pickettől elsőévesként nem sokan számítottak túlzottan jó idényre, sőt az is kérdéses volt, hogy a Steelers akarja-e egyáltalán hogy játsszon. Aztán erre azért gyorsan választ kaptunk, ahogy arra is, hogy a fiatal irányító jobban készen áll mint sokan azt gondolták. 9-8-as mérlegig vezette a csapatot és 13 mérkőzés alatt 2400 yardig jutott 63%-os passzpontosság mellett. Ami viszont a statisztikai mutatóknál sokkal fontosabb, hogy egy végig higgadt vezéregyéniséget tudott felvenni, aki nyomás alatt messze jobban teljesít mint azt prognosztizálták.

Ezúttal az egész offseason ott volt a csapat előtt, hogy az új irányítójára szabják az offense-t, Pickett az első csapattal edz, így nagyobb lesz a kémiája mindenkivel és már nem is kezdőként fog beállni. Az egyetlen hátráltató tényező Matt Canada, mert a csapat támadókoordinátora maradt a helyén és már tavaly sem tudott mit kezdeni a fiatallal. Pickett ennek ellenére is léphet egy szintet, ami a legtöbb Steelers szurkoló legnagyobb örömére a stabil franchise irányítót jelentené.

Ki lehetne még?

Pickettel párhuzamosan fejlődhet George Pickens is, aki már-már tavaly is a csapat legjobb elkapója volt. A tavalyi második körös játékos végül 52 elkapásból 800 yardig jutott, de ezek között nem egy, nem két bravúrelkapás is helyet kapott. A Georgiáról érkező játékos azonban ennél többet akart, aminek hangot is adott, ugyanis sokkal nagyobb terhelést szeretne. Most plusz egy évvel a lábaiban, kicsit higgadtabb fejjel még az elsőszámú cornerek ellen is jó lehet.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!