Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top10 MVP jelölt 2023-ban

A NFL MVP díj mindig is egy irányító kitüntetés volt, de az elmúlt időszakban, a passzjáték térhódításával csak még inkább eltolódott a QB-k irányába. Az elmúlt 10 évben csak irányító nyert, legutóbb Adrian Peterson mágikus szezonja kellett 2012-ben, hogy megtörje ezt a sormintát. Azonban amellett hogy irányítók nyerik, az elmúlt tíz alkalomnál csak olyanok nyertek, akiknek a csapata legalább 11 győzelmet szedett össze és ez nyilván magával vonzotta, hogy első vagy második kiemelt volt az adott csapat a konferenciájában. Az egyéni díj egy picit csapatdíj is. Tehát elsősorban ilyen játékosokat keresünk, akik megfelelnek ezeknek a paramétereknek, de természetesen várhatunk pár meglepetést is.

10. Christian McCaffrey

Az első név nem valódi esélyes, de akartam hozni egy játékost, aki nem irányító. Ha a valódi esélyeket nézzük, akkor konkrétan a legtöbb fogadóirodánál az első 25 játékos irányító, majd utána jön pár másik poszton megforduló támadó. Christian McCaffrey tehát aligha lesz MVP, de ha valakinek van esélye nem-irányítóként, akkor az ő. Egyrészt mert amikor tavaly a 49ers keretébe került, akkor egyértelműen megdobta a csapat támadósorát és a saját statisztikái is megugrottak. 1139 yardig jutott a földön (hetedik legtöbb) és 741 yardig a levegőben (legtöbb). Mindezt úgy hogy az idény elején még a Panthers alkalmazásában állt és finoman fogalmazva sem pörgött úgy az a támadósor mint a 49ersé. Nem túlzás azt állítani, hogy egy 1000 futott és 1000 elkapott yardos szezon a padló számára, ha végig tudja játszani az évet. Emellé pedig jelenleg a második legnagyobb odds van arra, hogy a San Francisco megnyeri az NFC-t, szóval akár a főcsoport első csapata is lehetnek. Márpedig ebben az esetben a szavazók nagy eséllyel kereshetnének innen is MVP-t és mivel a csapat irányítóhelyzete igencsak ingatag, így a befutó a futó lehetne.

9. Justin Herbert

Herbert évek óta ott van a legjobb játékosok között és ezáltal az MVP beszélgetések központjában is. Végül azonban mindig lemarad valahol. Általában ennek oka részben a csapatsiker. A Los Angeles Chargers ugyanis nem elég, hogy nem nyerte meg a főcsoportot az irányító érkezése óta, de a saját divízióját sem tudja uralni Patrick Mahomesnak és a Chiefsnek hála. Ezt próbálják majd idén megtörni és ha sikerül, akkor jó esélye lehet a fiatal QB-nak. Idén új támadókoordinátora lesz, visszatér a csapat elit szintű bal oldali tackle-je, érkezett egy elsőkörös elkapó és remélhetőleg a Mike Williams, Keenan Allen duó is egészséges tud maradni. Ezek a tények pedig mind-mind a passzjáték további fejlődéséhez vezethetnek. Márpedig passzolt yardokban már tavaly is a második volt, passzolt touchdownokban pedig holtversenyben nyolcadik, így a statisztikák nincsenek messze. Egyetlen dolog miatt nem tudtam feljebb tenni: tényleg elhisszük a Chargersnek?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 500 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group