Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top10 MVP jelölt 2023-ban

A NFL MVP díj mindig is egy irányító kitüntetés volt, de az elmúlt időszakban, a passzjáték térhódításával csak még inkább eltolódott a QB-k irányába. Az elmúlt 10 évben csak irányító nyert, legutóbb Adrian Peterson mágikus szezonja kellett 2012-ben, hogy megtörje ezt a sormintát. Azonban amellett hogy irányítók nyerik, az elmúlt tíz alkalomnál csak olyanok nyertek, akiknek a csapata legalább 11 győzelmet szedett össze és ez nyilván magával vonzotta, hogy első vagy második kiemelt volt az adott csapat a konferenciájában. Az egyéni díj egy picit csapatdíj is. Tehát elsősorban ilyen játékosokat keresünk, akik megfelelnek ezeknek a paramétereknek, de természetesen várhatunk pár meglepetést is.

10. Christian McCaffrey

Az első név nem valódi esélyes, de akartam hozni egy játékost, aki nem irányító. Ha a valódi esélyeket nézzük, akkor konkrétan a legtöbb fogadóirodánál az első 25 játékos irányító, majd utána jön pár másik poszton megforduló támadó. Christian McCaffrey tehát aligha lesz MVP, de ha valakinek van esélye nem-irányítóként, akkor az ő. Egyrészt mert amikor tavaly a 49ers keretébe került, akkor egyértelműen megdobta a csapat támadósorát és a saját statisztikái is megugrottak. 1139 yardig jutott a földön (hetedik legtöbb) és 741 yardig a levegőben (legtöbb). Mindezt úgy hogy az idény elején még a Panthers alkalmazásában állt és finoman fogalmazva sem pörgött úgy az a támadósor mint a 49ersé. Nem túlzás azt állítani, hogy egy 1000 futott és 1000 elkapott yardos szezon a padló számára, ha végig tudja játszani az évet. Emellé pedig jelenleg a második legnagyobb odds van arra, hogy a San Francisco megnyeri az NFC-t, szóval akár a főcsoport első csapata is lehetnek. Márpedig ebben az esetben a szavazók nagy eséllyel kereshetnének innen is MVP-t és mivel a csapat irányítóhelyzete igencsak ingatag, így a befutó a futó lehetne.

9. Justin Herbert

Herbert évek óta ott van a legjobb játékosok között és ezáltal az MVP beszélgetések központjában is. Végül azonban mindig lemarad valahol. Általában ennek oka részben a csapatsiker. A Los Angeles Chargers ugyanis nem elég, hogy nem nyerte meg a főcsoportot az irányító érkezése óta, de a saját divízióját sem tudja uralni Patrick Mahomesnak és a Chiefsnek hála. Ezt próbálják majd idén megtörni és ha sikerül, akkor jó esélye lehet a fiatal QB-nak. Idén új támadókoordinátora lesz, visszatér a csapat elit szintű bal oldali tackle-je, érkezett egy elsőkörös elkapó és remélhetőleg a Mike Williams, Keenan Allen duó is egészséges tud maradni. Ezek a tények pedig mind-mind a passzjáték további fejlődéséhez vezethetnek. Márpedig passzolt yardokban már tavaly is a második volt, passzolt touchdownokban pedig holtversenyben nyolcadik, így a statisztikák nincsenek messze. Egyetlen dolog miatt nem tudtam feljebb tenni: tényleg elhisszük a Chargersnek?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x