Connect with us

Hír

Josh Jacobsnak gyorsan alá kellene írnia a franchise taget, ha nem akar hoppon maradni

Kis túlzással Dalvin Cook volt az utolsó esélye a futóposztnak ahhoz, hogy legalább valami szépségtapaszt fel tudjon mutatni idén, de úgy tűnik, ez is csak vágyálom volt. Josh Jacobsnak pedig ideje lenne belátni, hogy amennyiben sokáig halogatja a franchise tag aláírását, akkor könnyen bukhatja a 10,1 millió dolláros garantált fizetését a Raidersnél és kizártnak tűnik, hogy akár csak ennyit most megkapjon egy másik csapattól a piacon.

Cook a liga egyik legjobb futójaként mindössze 7 millió dollárért írt alá a Jetshez. Emiatt ráadásul a Vikingsnak nem kell kifizetnie 2 millió dollárnyi korábban garantált alapfizetést, és bár a futó további 1,6 millió dollárral növelheti a jetses bérét ösztönzőkkel, így is csak maximum 6,6 millió dollárral fog többet keresni a szerződéskötés előtti állapothoz képest . Ez alig valamivel több, mint amennyit az amúgy ligaszerte nagy megbecsülésnek örvendő Zeke Elliott vihet haza a Patriotsban, de az All-Pro szinten teljesítő Austin Ekeler is csak akkor kereshet 8 millió dollárt, ha legalább 1639 total yardot szerez 16+ TD-vel és beválasztják a Pro Bowlba.

Tetszik vagy sem, egy top futó értéke ma legfeljebb 10-12 millió dollár, de még az sem biztos, hogy ezt az összeget sikerül kiharcolni. Így hiába volt Jacobs tavaly All-Pro, hiába érzi (valahol jogosan), hogy nem becsülik meg eléggé, milliókat bukhat, ha a Raiders megunja a holdoutját.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!