Connect with us

Hír

TJ Hockenson megreformálná a TE-piacot, de távol áll a megegyezéstől a Vikingsszal

A Vikings és a tight end TJ Hockenson egy ideje próbál már egyezségre jutni egy szerződéshosszabbítást illetően, azonban a TheAthletic információi szerint elég távol állnak a felek álláspontjai egymástól. Hockenson állítólag meg akarja reformálni a TE-piacot és történelmi szerződést szeretne a tight end pozícióhoz képest, amit a Vikings nem szeretne megadni neki.

Hockensont eredetileg a Lions draftolta a 2019-es draft 8. húzásával, karrierje során 246 elkapásból 2587 yardot és 18 TD-t szerzett eddig. Tavaly került a Vikingshoz egy csere keretében, idén pedig szerződése utolsó évébe lépett, amivel $9,33 milliót keresne. A tight end úgy gondolja, hogy jó alkupozícióban van a csere miatt és mert elég jól szállt be a minnesotai támadósorba, és ügynökével úgy gondolják, hogy ideje a tight end piaccal kezdeni valamit.

Abban egyébként van is valami, hogy a legjobb tight endek alul vannak értékelve, hiszen évi 13-15 millió dollárt keresnek a legjobbak (egyedül Darren Waller ugrik ki kicsit a 17 milliós átlagával). És a legjobb TE-k, mint Waller mellett Travis Kelce, George Kittle, Mark Andrews, Dallas Goedert simán többet érnek, mint mondjuk az elkapó poszton játszó, hasonló összeget kereső játékosok, mint Hunter Renfrow, Courtland Sutton, Odell Beckham – és még fölöttük is ott van mondjuk Christian Kirk, Diontae Johnson stb.

Ebben tehát van logika, a tight end piacnak a csapatok valahogy tudtak egy plafont adni, összességében eléggé befagyott a dolog, leginkább a cap növekedés százalékával nőttek a fizetések, miközben azért a poszt krémje eléggé felülértékelte a poszt fontosságát. Az persze kérdés, hogy épp Hockensonnak kell-e vagy épp Hockenson lesz-e képes megreformálni a piacot.

Aktuálisan a Vikings tight endje egyébként hátfájdalmak és fülfertőzés miatt nem tudott edzeni a napokban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!