Connect with us

Hír

Zack Martin már 500 ezer dollárnyi büntetést szedett össze a holdoutjával

Zack Martin elégedetlen a szerződésével, így pedig holdoutba kezdett közel két hete, nem jelent meg a Cowboys edzőtáborában. Ez viszont nem olcsó mulatság, ugyanis minden egyes kihagyott edzésnap után 50 ezer dollár bírságot kap, amit ráadásul nem is vonhat vissza a Cowboys (ha Martin újonc szerződésen lenne, mint mondjuk a szintén holdoutoló Nick Bosa, akkor a csapata eltekinthetne ezektől a büntetésektől).

Ez pedig azt jelenti, hogy a liga hosszú ideje legjobb guardja már több mint 500 ezer dollárnyi büntetést szedett össze az utóbbi szűk két hétben. Emellett a Dallas Morning News arról is beszámolt, hogy a Cowboys és Martin közt nem indultak újra a tárgyalások, mióta a támadó a holdout mellett döntött.

Martin négy éve írt alá egy hat éves szerződést évi $14 millióért, azonban mára már eléggé elavult a szerződése (nem véletlenül nem érdemes a játékosoknak ennyire hosszú távú kontraktust aláírni, ha maximalizálni szeretnék a kifizetéseiket). Jelenleg heten keresnek nála jobban a ligában, a legtöbbet Chris Lindstrom viszi haza évi $20,5 millióval, úgyhogy Martin is eköré lövi be az értékét, ilyen átlagú szerződést szeretne kiharcolni magának.

A Cowboysnak szokása kemény tárgyalópartnerként feltüntetni magát, Jerry Jones szereti a hatalmát fitogtatni és nem adnak ki csak úgy hosszabbításokat, nem akarnak ezekkel precedenst teremteni. Sokszor ráfáztak már erre a taktikára, és talán épp Martin az a kaliberű játékos, aki kapcsán lehetne kivételt tenni, hiszen igazán elit játékosról van szó, kilenc szezonja alatt hatszor volt első csapatos-, kétszer pedig második csapatos All-Pro. Nem biztos, hogy rossz stratégia lenne elégedetten tartani a sztárokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!