Connect with us

Összefoglaló

Itt nem volt kérdés

A várakozásoknak megfelelően nagyon sima győzelmet aratott a 49ers hazai pályán az ezer sebből vérző Giants ellen. A vendégek mindent megtettek, hogy érdekes legyen a csütörtök esti rangadó, de Kyle Shanahan csapatára egyelőre nincs ellenszer.

A 49ers kezdte a meccset és szépen haladt is az offense, de a Giants 11 yardosánál elfogyott a tudomány és három sikertelen passz után a rúgó Jake Moodynak kellett pontot tennie a támadás végére. Erre a vendégek még tudtak reagálni egy 44 yardos Graham Gano mezőnygóllal, sőt a következő ütésváltás is ugyanazt az eredményt hozta (punt), de ezzel véget is ért a mérkőzés szorosnak tekinthető szakasza.

A hazai offense a következő két drive-jában már a megszokott színvonalat hozta, mint kés a vajon hatolt át a Giants védelmén és tett fel két TD-t táblára. Egyszerűen félelmetes volt látni, milyen magabiztosan játszik az offense. A két támadósorozat alatt négy harmadik kísérletet oldott meg a gárda, köztük egy 15, egy 13 és egy 12 yardosat, amiből kettő is screen játék után érkezett a playmakereknek köszönhetően – és hogy Wink Martindale 84,6%-ban blitzelt a meccsen, amit könnyűszerrel játszott ki a 49ers.

A Giantstől az első félidőben már csak mezőnygólra futotta, így 17-6-os 49ers előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A második félidőt a vendégek kezdték, de mivel az első 30 percben volt a mérkőzésnek egy olyan pontja, amikor 200-zal több támadóyardja volt a San Franciscónak, így túl sok ok nem volt a bizakodásra.

Ennek megfelelően Daniel Jonesék szinte azonnal elakadtak, de legalább a punt jó volt, ugyanis a saját 4 yardosukról jöhettek Purdyék. Ez volt az egyetlen igazán szenvedős periódusa a 49ersnek, a QB még a labdát is majdnem elhagyta, majd a puntnál fair catch interference miatt kapott még 15 extra yardot a Giants, így a Frisco 37 yardosáról jöhettek Jonesék. A rövid pályát pedig sikerült is kihasználni, a TD utáni extra viszont kimaradt (12-17).

Sajnos aki további izgalmakban reménykedett, annak csalódnia kellett. A következő három támadásából 13 pontot szerzett a 49ers, míg a Giants offense három darab 3&out mellett (összesen 4 yardot haladt a csapat) egy felpattanó interceptiont tudott csak felmutatni. 30-12, tükörsimán nyertek Kyle Shanahanék.

A New York-iaknak nem volt könnyű dolguk, a kezdőből ugyanis hiányzott az elit left tackle Andrew Thomas, a kezdő futó Saquon Barkley, a pass rusher Azeez Ojulari és a guard Ben Bredeson is. A felforgatott támadófal mögött Daniel Jones folyamatosan az életéért küzdött, a számtalan nyomás mellett kétszer sackelték és négyszer ütötték meg. Esélye sem volt a hosszabb játékokra, Barkley hiányában pedig nem volt senki, aki a rövid passzokból hozta volna az extra yardokat. Bár talán nem túlzás azt állítani, hogy egy 40 millió dolláros irányítónak még ilyen körülmények között is illene 4,3 yardos átlaggal passzolt 137 yardnál többet hozzátenni a támadósorhoz.

A vendég támadósort menti némileg, hogy a védelem sem volt jó. Purdy 310 yardot passzolt két TD mellett INT nélkül, míg a földön 141 yardot tett a közösbe a 49ers támadógépezete. Utóbbi még talán védhető is lenne azzal, hogy a defense fő célja Purdy semlegesítése lett volna, amit minőségi pass rusherek hiányában blitzel akartak kivitelezni. Ennek az lett az eredménye, hogy az esetek 84,6 százalékában ment egy extra linebacker vagy DB az irányítóra, de hatékonysággal így sem lehetett vádolni a játékosokat. Két sack és négy QB-hit pár nyomásgyakorlással így is összejött, de Purdy nagyon éretten játszott és már-már top szinten hozta le a találkozót (bár ehhez kellettek az elit skill playerek és az elrontott szerelés rekordra hajtó Giants védők is).

A 49ersszel kapcsolatban túl sok újdonságot nem lehet elmondani. A támadófal jó, Purdy továbbra sem akar hetedik köröshöz méltón játszani, az offense-ben pedig annyi elit tehetség van, hogy simán elviseli egy Brandon Aiyuk szintű elkapó hiányát is. Deebo Samuel 129 yardig jutott, George Kittle is betett 90 yardot a közösbe, Christian McCaffrey pedig 109 total yarddal és egy TD-vel jelezte, hogy még mindig komolyan gondolja az év támadója címet. A védelem is rendben volt a játék minden elemében, a szurkolók is megnyugodhatnak, ugyanis Nick Bosa megszerezte az idei első sackjét, tényleg mindenki maradéktalanul örülhet most San Franciscóban.

New York Giants @ San Francisco 49ers 12-30

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!