Connect with us

Minden ami NFL

Van még esélye a 0-2-vel kezdő csapatoknak?

Foglalkozzunk kicsit a szezont igazán rosszul kezdő csapatokkal és nézzük meg miben lehet bízniuk, mi a fő probléma, miért is fordult elő, hogy 0-2-vel kezdték az idényt. Megnézzük kiknek lehet még bizakodni a rájátszásban és kik azok, akiknél ez a rossz kezdés nem csak átmeneti állapot.

A jelenleg még nyeretlen együttesek döntő fontosságú mérkőzés előtt állnak. A ligában ugyanis az eddig így kezdő csapatok mindössze 10%-ának jött össze a rájátszás. Ez az arány elég kicsi, de ha hozzávesszük, hogy a 0-3-mal kezdők esetében ez 2%, akkor máris tetszetősnek tűnhet az a 10 is. Idén 9 csapat mondhatja el magáról, hogy még nem örülhetett a meccs végén, így (szimplán a statisztikát nézve) egyikük jó eséllyel ott lesz majd a rájátszásban. De kinek van erre a legjobb esélye?

A reménykedők

Cincinnati Bengals

Adja magát a tavalyi AFC-döntős, tavalyelőtti Super Bowl-vesztes csapat. Az eddigi szezon talán legnagyobb meglepetése, hogy az AFC egyik élcsapataként számon tartott Cincinnati két vereséggel kezdett. Az azonban megfigyelhető a Zac Taylor időszakban, hogy a gyengébb kezdés már-már tendencia. A 2019-ben kinevezett vezetőedző újonc idényében 0-11-gyel kezdett még Andy Dalton utolsó szezonjában. Jött az 1/1-es szezon és Joe Burrow, akivel 0-2-vel indult a 2020-as szezon (pontosabban 0-2-1-gyel egy Eagles elleni döntetlennel a harmadik fordulóban). A 2021-es breakout év volt eddig a kivétel, ahol 1-1-gyel indítottak (érdekes, hogy ez a győzelem is csak hosszabbításban lett meg a Vikings ellen), majd a tavalyi szezonban is két vereség jött a szezon elején. Öt szezonból tehát négyszer is vereség lett az első két meccs, ez pedig már tekinthető reprezentatív mintának. A támadósor tavaly az 5. helyen végzett EPA/play alapon, de az első két hétben csak a 23.-ok voltak. Valahogy a felkészülés, a ritmusba kerülés nem az erőssége a csapatnak. Persze ezen nem segített, hogy Burrow ezt az előszezont is kihagyta sérülés miatt, de a csapat többi része, a fal, az elkapók ugyancsak elég erősen formán kívül vannak.

A tendenciák ismerete után tehát elmondható, hogy a Bengals helyzete nem katasztrófális. A csapat az elmúlt két idényben sem remekelt, mégis hosszú utószezont hoztak össze. A védelem sem volt eddig túlzottan meggyőző, főleg a földön teljesítettek gyengén, de a liga legjobban futó csapataiból találkoztak kettővel, így ez egy picit árnyalja a képet. Nem kell kongatni még a vészharangokat.

Az egyetlen ok, ami miatt valóban aggódni lehet, az Joe Burrow vádlija. Miután a sztárfizetést kapó irányító éppen csak felépült a szezonkezdetre, a játéka újra kérdéses a Ravens ellen kiújult sérülése miatt. A rossz kezdés után pedig kötelező lenne a javítás a Rams ellen otthon, majd a Titans elleni idegenbeli meccsen. Egy a megszokott szinten játszó Burrow-val ez nem is lenne probléma, de az ideit látványosan hátráltatja a sérülése. Nem mozog úgy a zsebben, nincs play action játék, csak shutgunból dob, futni egyáltalán nem próbálkozik és felgyorsult a dobóüteme is. Ez pedig ritmustalanná teszi a játékát és sokat hibázik. Ez a szint pedig így csak egy gyenge kezdő a ligában. A probléma, hogy nélküle az NFL-ben sikeres passzkísérlet nélkül álló Jake Browninggal kellene visszakapaszkodni. Ez a Bengals pedig egy one man show csapat. Tisztességes csereirányító nincs, domináns futójátéka nem volt az elmúlt években a csapatnak, így ha kiesik Burrow, lehet hogy a szezon is oda lesz már ilyen korán. Jelenleg még a Bengals a legesélyesebb arra, hogy bejusson a playoffba a nyeretlen csapatok közül, de ez még egy vereséggel biztosan megváltozna.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!