Connect with us

Minden ami NFL

Megoldható a Jets irányító problémája?

A Jets minden zsetonját feltette a következő két évre, de egyelőre a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak az események, ugyanis Aaron Rodgers Achillese mindössze négy snap után megadta magát. A felépülés akár 10-12 hónapig is eltarthat, egy lassan 40 éves játékosnál még tovább is, így nem ártana átgondolni a jövőt. A gond csak az, hogy nem létezik egyszerű megoldás a Jets irányító problémájára.

A Browns úgy szerezte meg és tömte ki pénzzel Deshaun Watsont, hogy mindenki tudta, az irányító első clevelandi idénye a potenciális eltiltása miatt megy a kukába. Ez azonban belefért: az irányító 27 éves volt, a Browns pedig nem 2022-ben akart nyerni. A Jets helyzete a hasonlóságok ellenére is teljesen más. Rodgers öreg és az elköteleződése is kérdéses, nem valószínű, hogy sok kedve lesz játszani a 2024-es idény után, de a sérülése miatt a jövő évi játéka is kérdéses. A New Yorknak tehát nincs ideje, nem lehet türelmes.

A csapat szempontjából a legideálisabb az lenne, ha a korábbi 1/2-es Zach Wilson összekapná magát és top 10 közeli szinten játszana. A második legjobb vészforgatókönyv az, ha legalább egy olyan szintet képes lenne lehozni, ami mellett már fölösleges más csapat csereirányítójáért picket és pénzt adni. A realitás viszont azt, hogy Wilson nem lesz jó és a Jetsnek előbb-utóbb lépnie kell, ha nem akarja a 2023-as idényt lehúzni a WC-n.

A helyzet nem reménytelen, tele van a liga olyan csereirányítókkal, akikkel lehet esély a rájátszásra, de akár a piacon is lehet találni olyan QB-t, aki előrelépést jelentene Wilsonhoz képest (mondjuk ezt nem nehéz). A dolog akkor válik bonyolulttá, amikor egy Super Bowl runra gondolunk. Mert vannak mozdíthatónak tűnő top 10 közeli irányítók – nem is egy – és egész biztosan van az az ár, amiért meg is lehetne őket szerezni – pláne úgy, hogy Rodgersért a sérülése miatt csak egy második körös picket kell jövőre beáldozni.

A probléma ott kezdődik, hogy nem tudni, Rodgers mikor térhet vissza, ha egyáltalán még visszatér, miközben a jövő évi 38 millió dolláros fizetése teljesen garantált, tehát még kivágni sem lehet (cserélni meg úgy sem cserélne érte senki, ha csak szeptember-október környékén kezdhetne újra edzeni). Top 10 közeli irányítóért pedig nem sok értelme van cserélni nagyjából fél szezonra, azt pedig nehéz elképzelni, hogy két 30-40+ milliós fizetéssel rendelkező QB-t a rosteren tartson a csapat. A Jetsnek tehát döntenie kell: feltesz mindent a 2023-as szezonra és megkockáztatja, hogy az ezt követő két-három év maga lesz a pokol, vagy elengedi az idei évet és bízik abban, hogy lesz még egy lövése Rodgersszel 2024-ben.

Kik a legjobb opciók?

A Jetsnek minden lehetősége megvan ahhoz, hogy megszerezzen egy veterán top 10 közeli irányítót, akár három első körös picket is fel tudna áldozni 2024 és 2026 között, ha nagyon akar valakit. Ez persze egyáltalán nem reális, ráadásul legkorábban október végén, nem sokkal a cserehatáridő előtt lehet esedékes egy csere – egyrészt kell ennyi idő Wilson és a potenciális olcsó alternatívák letesztelésére, másrészt a lehetséges cserepartnerek is nagyjából ekkorra engedhetik el a 2023-as idényt (rájátszás esélyes csapat nem fogja elcserélni az irányítóját). Nézzük, kikkel lehet az all inra is all int mondani, mik szólnak mellettük és ellenük, illetve milyen potenciális ellenértékért lennének mozdíthatók.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!