Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week10 – 6 pont és egy biztosan sikertelen extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon tizedik hétvégéje után. Megpróbáljuk megfejteni a Bills és a Jaguars problémáit, rávilágítunk arra, hogy a Ravens valójában csak a lila Chargers, beszélünk az Év Edzőjéről, az 1/1 harcról, a legvégén pedig jóslok egy teljes playoff mezőnyt is kiemeltekkel együtt. 

🤦 Nem is tudom hol kezdjem ezzel a Billsszel…

A Bills legújabb vereségét és úgy általánosságban a buffalóiak vesszőfutását nyilván nem hagyhatom szó nélkül ebben a rovatban, de nagyon nehezemre esett konkrétan megfogalmaznom egy ütős take-et, hogy mégis mi a helyzet Josh Allenékkel. Hiszen gyakorlatilag sz*r minden, hogy egy klasszikust idézzek.

A legtöbben épp az irányítót veszik elő, és ő a leglátványosabb, de szerintem Allen a legkisebb probléma igazából, vagy jobban fogalmazva ő inkább következmény, mintsem a gyökere az egésznek. Persze, zsinórban hat meccsen dobott interceptiont, a ligában neki van a legtöbb eladott labdája és a labdabiztonság egy nyilvánvaló probléma. De korántsem olyan mértékben, mint be van állítva. Valójában ligaátlag szinten van turnovert érő átadások arányában (15.), csak hihetetlenül szerencsétlen. Arról nem annyira tehet, hogy a Broncos ellen az első félidőben háromszor úgy akadt meg a drive, hogy ő odatette az embere kezébe a labdát, de egyszer Cook vétett fumble-t, utána Gabe Davis ejtette el a labdát, amiből INT lett, majd Kincaid dropolt egyet harmadikra.

Nyilván nem mentes Allen sem a felelősség alól, nem arról van szó, most a második interceptionje tényleg csúnya volt, ahogy a fumble is az ő hibája, és a Broncos elleni meccsre korlátozva tényleg nem játszott jól. De teljes idényt nézve egyrészt szerencsétlen, másrészt bőven kompenzálja a hibáit extra játékokkal. Konkrétan a hátán kell vinnie a csapatát, mert nem sok segítséget kap. A védelem bottom5-ös, mióta Matt Milano kivált. Allen pedig érzi a nyomást, hogy neki kell a vállán cipelnie a gárdát, különben ebből semmi sem lesz. Ez pedig vonzza magával a hibákat és előhozza Allen legrosszabb tulajdonságait is. Ezért mondtam, hogy nem ő a probléma forrása, inkább a tünet.

A legnagyobb probléma továbbra is a védelem, ami olyan rossz, hogy kihat a támadókra is. Ez nem jelenti, hogy fel kell menteni a támadókat, mert ott is vannak gondok, kiváltképp az első félidőkben. De az offense így is top5-ös szinte minden értelmes támadómutatóban, egyedül a turnoverekkel van baj, de azzal hatalmas. A drive-jaik 17 százalékában eladják a labdát, ami az utóbbi tíz év 12. legrosszabb mutatója. Alapvetően erre azt szoktam mondani, hogy ez csak szerencsétlenség és a stabilabb mutatókból kell kiindulni meg jósolni a továbbiakra, de nem tudom, ez lehet egy ilyen szezon lesz Buffalóban.

És az edzői stábot is bőven lehet kritizálni, legfrissebben ismét McDermottot kell elővenni, mert hogy a meccs végén az első sikeres cover0 után, mikor már kitolta FG-távon kívülre a Broncost miért kellett még egyszer ilyet hívni harmadik és hosszúra, az teljesen érthetetlen. Ahogy az is, hogy sikerült 12 emberrel felállni a mezőnygólhoz, mikor előtte kétszer is időt kértek a Broncos térdelésénél, tehát bőven volt idő átbeszélni a dolgokat. Sőt, az időt is rosszul menedzselték ott az időkéréssel, de igazából ez volt a legkisebb hiba a meccsen.

Nagy bajok vannak Buffalóban és a sorsolás is nagyon nehéz, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy lemaradnak a playoffról. Persze a stabilabb offense mutatókban lehet bízni, hogy a turnover szerencsétlenség majd megjavul, de simán lehet, hogy bekerülnek egy negatív spirálba, mert ez a Bills azért hajlamos lehet rá. Egy lejtő Allenből is kihozza a legrosszabbat, Diggs is ilyenkor kezd el hisztizni (tesója már írta is Twitterre, hogy szabadítsák ki Buffalóból), és nincs senki, aki megállítaná ezt a mélyrepülést. McDermott nem ilyen figura, Ken Dorsey sem, és egyikben sincs meg a bizalom a múlt eredményeit nézve, hogy majd megoldják a helyzetet.

Lehet, hogy túl nagyok voltak a várakozások a Billsnél (tavaly is és idén is), és ezt egyszerűen nem bírják el fejben. Rengeteg hibával játszanak, teljesen görcsösek. Ismerem egyébként az érzést, van egy egyetemi diákszervezetes focicsapatunk, minden évben van egy focikupa, amit sokszor megnyertünk már, és volt olyan, hogy a magunknak is állított túl nagy elvárások miatt görcsösen játszottunk és a csoportban kiestünk. Aztán legközelebb meg felszabadultan végigvertük a mezőnyt. Lehet ez vár jövőre a Billsre, de egy idei párfordulásban én már nem tudok hinni.

🟣⚡ A Ravens valójában csak a keleti/lila Chargers

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!