Connect with us

Minden ami NFL

A Stafford-Brady duó óta szinte csak rossz döntések születtek irányító fronton

A Bucs a piacról igazolta le Tom Bradyt, a Rams pedig egy csere után szerezte meg Matthew Staffordot – mindkét lépés Super Bowl győzelmet eredményezett. Ezt követően a szokotthoz képest több kezdő kaliberű irányító váltott így vagy úgy csapatot, de szinte mindegyik döntés rosszul sült el.

Az elmúlt bő két évben nagyjából a liga felének kellett kezdő irányítóval kapcsolatos döntést hoznia. Közülük a Panthers, a Colts és a Texans a draftról hozott magának új irányítót, ami egyelőre csak utóbbinak látszik bejönni. Ám ez kis túlzással lutri, még a legvadabb álmaiban sem gondolta senki, hogy például CJ Stroud újoncként top 10-es szinten fog játszani, míg Bryce Young öt yardra sem fog magabiztosan passzolni. A drafton hozott döntéseket tehát most nem fogom figyelembe venni, hisz semmi garancia nincs arra, hogy Stroud ilyen jó lenne például a Panthersben vagy akár a Bearsben (ezek kötelező lépések, amiknek a pozitív végkimenetele számtalan dologtól függ).

Hasonló okokból nem mondok még most ítéletet a Sam Howell vagy Desmond Ridder projektről, mivel ők pont hogy egy drafton hozott döntés tesztfázisában vannak, illetve voltak olyan csapatok (például a Patriots, a Buccaneers), amiknek nem igazán volt reális lehetőségük vagy jónak tűnő alternatívájuk a váltásra. A továbbiakban tehát azokról a csapatokról lesz szó, akik bőségesen rendelkezésre álló információk birtokában hoztak döntést a kezdő QB kilétéről az elmúlt pár évben.

New York Giants: Hosszabbítás Daniel Jonesszal

A Giants tavaly brutálisan erőn felül teljesített és bejutott a rájátszásba, ahol még egy meccset is sikerült nyerni. Ebben szerepet játszott többek között az, hogy Daniel Jones képes volt egy – erős jóindulattal – top 15 körüli szintre, illetve Saquon Barkley is megtáltosodott. Emiatt pedig nagyon nehéz helyzetbe került a gárda az idény után, ugyanis a futó és az irányító szerződése is lejárt, ráadásul mindketten nagyon jó alkupozícióban érezhették magukat. A végeredmény pedig az lett, hogy Barkley franchise taget kapott, Jones pedig 4 évre 160 millió dollárért hosszabbított.

Jalen Hurtsnél még Daniel Jones is többet keres – a Jalen Hurts szerződés

Jones összesen 82 millió dollár teljesen garantált tartalmat kapott, amelyből 36 millió dollár aláírási bónusz, míg a maradék összeg az irányító 2023-as és 2024-es alapfizetéséből (10+36 millió dollár) áll. 2023 és 2024 között tehát évi 41 millió dollárt garantáltan megkap, plusz kapott 70 millió dollárnyi ösztönzőt, amiből maximum 35 millió dollár hívható le attól függően, hogy bizonyos kategóriákban top 15-ös, top 10-es vagy top 5-ös szinten teljesít. Négy év alatt tehát maximum 195 millióval lehetett volna gazdagabb, már amennyiben kiderül, hogy ő az új Peyton Manningbe oltott Tom Brady.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x