Connect with us

Összefoglaló

Az olasz csődör Joe Flaccóval megállíthatatlan a Browns

A 46 millió dolláros Deshaun Watson (és Dorian Thompson-Robinson) sérülése a legjobb dolog, ami a Brownsszal történhetett. Így került a 38 éves Joe Flacco a csapathoz vészmegoldásként, a korábbi Super Bowl MVP pedig olyan jól játszik, hogy nagyon simán rájátszásba juttatta a csapatot és akár a bajnoki cím is benne lehet a pakliban. 

A 17. fordulót a Jets és a Browns kezdte Clevelandben. A meccsen Flaccóék indíthatták az első támadást, ami egy parádés 75 yardos TD-drive lett a liga egyik legjobb védelme ellen. Erre a Jets kisebb meglepetésre tudott válaszolni Trevor Siemiannel, de az olasz csődörre még Amari Cooper nélkül sem volt válasza a vendég defense-nek.

A TD utáni kickoffból ráadásul labdát szerzett a Browns, így nagyon hamar eldőlhetett volna a találkozó, de végül a hazaiak nem tudták megcsinálni a 4. és rövidet. Ami viszont nem ment az offense-nek, az ment a védelemnek, Ronnie Hickman ugyanis lehúzta Siemian pocsék passzát és 30 yardos visszahordott TD-jével 20-7-re növelte a Cleveland előnyét.

A Jets támadói ettől a ponttól kezdve csak két mezőnygólra voltak képesek a mérkőzés végéig, illetve Jermaine Johnsonnak összejött egy 37 yardos pick-six. Ez azonban kevés volt, Flacco további két gyönyörű 75+ yardos TD-drive-val már az első félidő végére lezárta a meccset. A második félidőre így már nem maradt izgalom, a csapatok sem erőltették meg magukat (két mezőnygól született összesen), tükörsimán jutott rájátszásba a Browns.

Flacco teljesítménye mellett egyszerűen nem lehet elmenni. Az utcáról behívott irányító 10,7-es átlaggal passzolt 309 yardot és három TD-t, decemberben pedig összesen 1600+ yard és 13 TD került a neve mellé, amihez hasonlóra bármelyik hónapot figyelembe véve eddig mindössze három irányító volt képes: Peyton Manning (kétszer), Patrick Mahomes és Jim Kelly.

Most is félelmetesen jól játszott egy olyan védelem ellen, ami legutóbb 300 yardot 725 nappal ezelőtt engedett, akkor is Tom Bradynek. A passzai nagyon ültek, sorra hozta az extra játékokat, és ha már nem volt Cooper, akkor David Njokunak segített karriernapot tartani (6 elkapásból 134 yard). De jó volt a kémiája Elijah Moore-ral is (aki hamar megsérült), illetve a futó Jerome Ford is nagyot ment, két elkapásból 57 yardot és két TD-t jegyzett a báró passzaiból.

A fenti játékára konkrétan nincsenek szavak: nemcsak, hogy kihordott lábon egy kvázi jobbhorgot, de utána gyorsan kapcsolva még futtából odadobta a labdát Fordnak, aki végül TD-ig brusztolta magát. Egyedül az pick-sixe miatt lehet némi elégedetlensége, de ez is inkább balszerencse volt, mint hiba, ugyanis látta maga előtt az ellenfél védőjét, egy pump fake-kel el is küldte, de Jermaine Johnson így is őrült nagy játékot csinált. Minden más megmozdulása viszont parádé volt.

A védelem is nagyot ment, még ha kellett is egy bő negyed ahhoz, hogy felpörögjön az egység. Hickman karrierjének első INT-je rögtön TD-t ért, végre Myles Garrett statisztikai lőlapjára is felkerült valami (öt meccs után szerzett újra sacket), a második félidőben pedig a futást is sikerült limitálni. Mondjuk ennél azért egy fokkal több kell a rájátszásban, Jim Schwartznak lesz dolga, hogy januárra ismét csúcsformában legyen az egysége.

A Jets részéről sok mindent nem lehet elmondani. Siemian eljutott 261 yardig és volt egy szép nyitó TD-je, de azért egyszer eladta a labdát (ezzel hét pontot adva az ellenfélnek) és az utolsó 50 percben csak két mezőnygólt tudott előkészíteni. Egyedül Breece Hallt lehet dicsérni, aki az előző fordulós kiváló teljesítménye után most is betett 84 futott yardot, illetve kilenc elkapásból 42 yardot és egy TD-t közösbe.

Ezúttal Robert Saleh védelmét sem nagyon lehet dicsérni, Kevin Stefanki rendszerszinten is agyondominálta. Flaccónak folyamatosan volt üres embere, a futójáték is működött (127 yard és egy TD 4,5-ös átlaggal), illetve egy sacket leszámítva szinte alig volt nyomás az irányítón. Nem mintha számítana, de Commanders elleni leolvadással együtt ez azért nagyon nem néz ki jól.

New York Jets @ Cleveland Browns 20-37

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!