Connect with us

Minden ami NFL

Csapatok, amelyek tényleg megnyerhetik a Super Bowlt

Már csak két hét és indul a rájátszás! Oda 14 csapat jut be, de most még a liga bő fele reméli, hogy kijön neki a lépés és valahogy elhódíthatja a Lombardi trófeát. Természetesen időnként előfordulnak Giants-sztorik – habár 5-6-7. kiemelt csapat eddig csak négyszer diadalmaskodott –, de valójában elég jól leszűkíthetjük a listát, hogy kik azok, akik tényleg megnyerhetik a Super Bowlt. Most megnézzük őket, de lesz szó a többiekről is, hogy ők miért nem elég jók ahhoz, hogy gyűrű kerüljön az ujjukra február közepén.

Akik tényleg megnyerhetik a Super Bowlt

1. Baltimore Ravens

Azt hiszem a 49ers elleni hétfő esti rangadó után nem nagyon kell magyaráznom, hogy a Ravens miért nyerheti meg a Super Bowlt. Persze mindig lesznek kételkedők, akik azt mondják majd, hogy de hát Lamar Jackson nem tud a rájátszásban focizni, és majd akkor hiszik el neki, ha tényleg odaér. Ez nálam egy nonszensz érv (a Ravens teljes leírása mellett), tekintve hogy úgy 1-3 a mérlege, hogy az újonc szezonját nyugodtan kivehetjük, hiszen azóta rengeteget fejlődött, a Bills ellen underdogok voltak, tehát nem is várták őket győztesnek, így igazán egy meglepő veresége és rossz teljesítménye van, abból meg azért nehéz lenne kiindulni.

Na de elég a “kifogáskeresésből”, a lényeg, hogy Lamar idén abszolút MVP szinten játszik, nagy csapatok ellen is megmutatta ezt több alkalommal. Az offense sokkal inkább fel van építve a rájátszásra is, sokkal több válasza van a csapatnak mint eddig volt, sokoldalúbbak tudnak lenni, elsősorban a levegőben haladva. Ez nagy különbség az eddigiekhez képest. Persze Andrews hiányzik és fura ez a tackle-rotáció is, de akkor is.

És hát ott a csodálatos védelem Mike Macdonald vezérletével, aki a liga legjobb védőkoordinátora a véleményem szerint, és remek gameplaneket tud kitalálni az alapból is nagyon kreatív és szuperül összehangolt egységének. Persze a játékosok sem lényegtelenek, Roquan Smith talán a legjobb LB a ligában (nálam ez még Fred Warner, de Roquan szoros második), Kyle Hamiltonnál is kevés jobb védőt találni a ligában, használhatóságot tekintve pedig igazi aduász, csak hogy a két kedvencem / legjobbat említsem, mert napestig itt ülnék, ha végigmennék mindenkin.

Jól mutatja a teljes csapat erősségét, hogy a DVOA mutató szerint 1981 óta (ameddig visszamegy a mutató) az idei Ravens a negyedik legjobb csapat. Csak az 1985-ös Bears, az 1991-es Washington és a 2007-es Patriots előzi őket. Lehet ennyi indoklás is elég lett volna.

Még két fun fact a Ravensszel kapcsolatban.

  • Idén minden egyes meccsükön vezettek a 2 minute warning idején. Ilyenre csak két csapat volt képes, az 1972-es Dolphins és a 2007-es Patriots. Elég jó társaság.
  • Idén már hét olyan győzelmük van, ahol 14+ ponttal diadalmaskodtak. Mindegyik pozitív mérlegű csapat ellen: Texans, Browns, Lions, Seahawks, Bengals, Jaguars, 49ers. Senkinek nem volt még 5-nél több ilyen győzelme egy idényben.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
WildCard
WildCard
2023-12-28 10:05

Korrekt.

Én semlegesként -szerintem az Eagles one and done lesz idén, – nagyon várom, hogy a Joe “Olaszcsődörelitirányító” Flacco mit dobál majd és hát szurkolok neki. 😆

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-12-28 12:46

Egy elit irányító jobbá teszi a játékostársait,mindegy h átjáróház a fal,vagy h Kadarius Tooney meg Richie James a legjobb elkapói,meg h minden játéknál az életéért fut,a védelem pedig nyeli a yardokat,mint kacsa a nokedlit.Vagy nem?

Miguel Borges100
Miguel Borges100
2023-12-28 22:48

Ravens,Bills,Niners,Browns…ha a Chiefs megint odakerül akkor idén nem gyűrűt hanem Oscar díjat érdemelnek…

A Ravens bármikor lábonlövi magát mint ahogyan a Bills is,Niners vagy Browns?
Flaccot akarom….felültem a bw re!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x