Connect with us

Minden ami NFL

Csapatok, amelyek tényleg megnyerhetik a Super Bowlt

Már csak két hét és indul a rájátszás! Oda 14 csapat jut be, de most még a liga bő fele reméli, hogy kijön neki a lépés és valahogy elhódíthatja a Lombardi trófeát. Természetesen időnként előfordulnak Giants-sztorik – habár 5-6-7. kiemelt csapat eddig csak négyszer diadalmaskodott –, de valójában elég jól leszűkíthetjük a listát, hogy kik azok, akik tényleg megnyerhetik a Super Bowlt. Most megnézzük őket, de lesz szó a többiekről is, hogy ők miért nem elég jók ahhoz, hogy gyűrű kerüljön az ujjukra február közepén.

Akik tényleg megnyerhetik a Super Bowlt

1. Baltimore Ravens

Azt hiszem a 49ers elleni hétfő esti rangadó után nem nagyon kell magyaráznom, hogy a Ravens miért nyerheti meg a Super Bowlt. Persze mindig lesznek kételkedők, akik azt mondják majd, hogy de hát Lamar Jackson nem tud a rájátszásban focizni, és majd akkor hiszik el neki, ha tényleg odaér. Ez nálam egy nonszensz érv (a Ravens teljes leírása mellett), tekintve hogy úgy 1-3 a mérlege, hogy az újonc szezonját nyugodtan kivehetjük, hiszen azóta rengeteget fejlődött, a Bills ellen underdogok voltak, tehát nem is várták őket győztesnek, így igazán egy meglepő veresége és rossz teljesítménye van, abból meg azért nehéz lenne kiindulni.

Na de elég a “kifogáskeresésből”, a lényeg, hogy Lamar idén abszolút MVP szinten játszik, nagy csapatok ellen is megmutatta ezt több alkalommal. Az offense sokkal inkább fel van építve a rájátszásra is, sokkal több válasza van a csapatnak mint eddig volt, sokoldalúbbak tudnak lenni, elsősorban a levegőben haladva. Ez nagy különbség az eddigiekhez képest. Persze Andrews hiányzik és fura ez a tackle-rotáció is, de akkor is.

És hát ott a csodálatos védelem Mike Macdonald vezérletével, aki a liga legjobb védőkoordinátora a véleményem szerint, és remek gameplaneket tud kitalálni az alapból is nagyon kreatív és szuperül összehangolt egységének. Persze a játékosok sem lényegtelenek, Roquan Smith talán a legjobb LB a ligában (nálam ez még Fred Warner, de Roquan szoros második), Kyle Hamiltonnál is kevés jobb védőt találni a ligában, használhatóságot tekintve pedig igazi aduász, csak hogy a két kedvencem / legjobbat említsem, mert napestig itt ülnék, ha végigmennék mindenkin.

Jól mutatja a teljes csapat erősségét, hogy a DVOA mutató szerint 1981 óta (ameddig visszamegy a mutató) az idei Ravens a negyedik legjobb csapat. Csak az 1985-ös Bears, az 1991-es Washington és a 2007-es Patriots előzi őket. Lehet ennyi indoklás is elég lett volna.

Még két fun fact a Ravensszel kapcsolatban.

  • Idén minden egyes meccsükön vezettek a 2 minute warning idején. Ilyenre csak két csapat volt képes, az 1972-es Dolphins és a 2007-es Patriots. Elég jó társaság.
  • Idén már hét olyan győzelmük van, ahol 14+ ponttal diadalmaskodtak. Mindegyik pozitív mérlegű csapat ellen: Texans, Browns, Lions, Seahawks, Bengals, Jaguars, 49ers. Senkinek nem volt még 5-nél több ilyen győzelme egy idényben.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!