Connect with us

Hír

Elmagyarázzuk a Cowboys-Lions végjátékát

Őrült meccsen verte meg a Cowboys a Lionst, a mérkőzés végén pedig nagyon furcsa jelenetek játszódtak le. Most elmagyarázzuk, mi történt.

Szóval a játékszituáció az volt, hogy a Lions egy TD-vel feljött és egy extra ponttal kiegyenlíthetett volna. Dan Campbell viszont a kétpontost választotta és azonnal a győzelemre ment rá. Fel is rajzoltak egy gyönyörű trükkös játékot, a left tackle Taylor Decker kapta el a labdát és úgy tűnt, a Lions megnyeri a meccset. Azonban egész sokkal a játék vége után érkezett a zászló a játékvezetőktől, akik tanácskozás után bejelentették, hogy Decker nem jelentette be magát jogosult elkapónak, így nem érvényes a kétpontos. Végül nem tudta megoldani az újrapróbát a Lions és nyert a Cowboys.

Na de mi történt itt pontosan ezzel a bírói ítélettel?

A játékvezetők elmondása szerint a 68-as számmal játszó Decker nem jelentette be magát jogosult elkapónak, ellenben a 70-es Dan Skipper igen. A bírók ezt is mondták be a Cowboys védőinek és a stadion hangosbemondóján is. Így tehát Decker nem kaphatott el labdát és nem volt érvényes a játék. És ha Decker nem jogosult, akkor a felállás is hibás volt, erre is ment zászló egyébként.

Ez a bírói indoklás. De tényleg így történt?

Nagyon úgy néz ki, hogy nem. A felvételeken az látszik, hogy Decker odament a bíróhoz és valamit mondott neki. Minden bizonnyal nem kellemes ünnepeket akart kívánni, hanem bejelenteni magát jogosult elkapónak (erre persze nincs hangi bizonyítékunk).

A fenti videón az is látszik, hogy a 70-es Skipper bejön a pályára, de nincs is esélye odaérni a bíróhoz és mondani neki valamit. Ő a meccs után nyilatkozta is, hogy ő egy árva szót nem mondott a játékvezetőnek (sőt, meccs közben a felvételeken is látszik, hogy ezt mérgesen ordibálja). Decker viszont utólag is elmondta, hogy ő bizony szólt. Az alábbi videón is látszik, hogy Jared Goff odaküldi Deckert a bíróhoz, hogy szóljon neki – az irányító is beleállt a bírókba a meccs után elmondva, hogy ő csak annyit tud, hogy Decker bejelentette magát, Skipper meg nem.

Szóval gyakorlatilag biztosan az történt, hogy a bírók elrontották a mezszámot és annak bejelentését. Skipper egyébként többször is bejött meccs közben 6. támadófalembernek, amikor bejelentette magát, szóval lehet megszokásból gondolta a spori, hogy megint ő lesz a jogosult. És persze a Lions is csinálhatta volna egy fokkal egyértelműbben a dolgot, hogy csak Deckert küldi oda és Skipper még csak abba az irányba sem halad (vélhetően ezzel kicsit meg akarták zavarni a Cowboyst, ám végül a bírót sikerült összezavarni), de ez nem menti fel a játékvezetőt, hogy ne annak a számát mondja be, aki szólt neki, hogy jogosult lesz.

Főleg hogy egyébként Dan Campbell főedző a saját elmondása szerint (amit a falemberei is megerősítettek) a meccs előtt konkrétan elmagyarázta a bírónak ezt a játékot, hogy mi fog történni.

Szóval összefoglalva: Decker bejelentette magát, Skipper nem, a bíró rossz számot jegyzett fel és mondott be. Így persze a Cowboys védelme sem készült Deckerre, mint jogosult elkapóra, bár azt sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha…

Ami a szabálytalan felállást illeti: amennyiben Deckerre jogosulatlanként tekintünk, úgy tényleg szabálytalan volt a formáció. Azonban ha Decker jogosult lett volna, akkor ez egy teljesen szabályos felállás és nem jött volna ez a zászló sem.

Felmerülhet még a kérdés, hogy ha a Lions is hallotta, hogy rossz számot jelentettek be, akkor miért nem kértek időt vagy hívták át a játékot. Nos, időkérésük már nem volt a legvégén, hiszen el kellett használniuk, hogy legyen idejük eljutni idáig.

A játékvezető Brad Allen (aki egyébként a Chiefs-Packers Marquez Valdes-Scantling nem-DPI meccsen is a főbíró volt) természetesen kiállt amellett, hogy ő jól csinált mindent és nem Decker, hanem Skipper jelentette be magát (ami a felvételek alapján egyértelmű hazugság). Azt azért ő is furcsállta, hogy Skipper miért állt fel jogosulatlan pozícióban és Decker miért állt fel jogosultban, előbbinek így nem is kellett volna bejelentenie magát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!