Connect with us

Összefoglaló

Őrült meccsen nyert a Cowboys

Elképesztően izgalmas és drámai meccsen győzte le a Cowboys a Lionst hajnalban. Ezzel a Dallas életben tartotta a csoportgyőzelemről szőtt álmait, a Detroit pedig végleg búcsút inthet az első két kiemeléstől.

Nagyon jól indult a mérkőzés a Lionsnak: előbb egy szép támadással eljutott a Cowboys 23 yardosáig és egy mezőnygóllal megszerezte a vezetést, majd a védelem lehalászta Dak Prescott passzát. A turnoverből viszont nem sikerült pontokat szerezni, sőt az egész első félidőben nem tett fel több pontot a táblára a vendég csapat: volt több punt, egy turnover on downs az 5 yardoson belül, illetve egy ostoba Goff interception is.

Az első félidő legjobb Lions irányítója a linebacker Jalen Reeves-Maybin volt, aki egy fake puntnál kiosztott egy 31 yardos passzt, ami majdnem a fele volt Goff egész félidős teljesítménynek. A védelem viszont nagyot ment és mindössze hét pontot engedett a hazai pályán átlag 20-25 pontos győzelmekkel gálázó Cowboysnak.

Az interception mellett kétszer is puntolnia kellett a hazaiaknak, illetve sikerült egyszer CeeDee Lamb kezéből is úgy kiütni a labdát, hogy az az end zone-ban hagyja el a pályát, ezzel touchbacket eredményezve. Viszont így is a Dallas mehetett előnnyel a szünetre, ugyanis egy zseniálisan felrajzolt játék során Derrick Barnes valami hihetetlenül sután próbálta szerelni Prescottot. Az irányító konkrétan már azt nézte, hová essen, amikor a védő senkitől sem zavartatva elrepült mellette – de ha már így alakult, akkor köszönte szépen, és a benyelt safety helyett összehozott egy 92 yardos TD-t Lambbel.

A második félidő sokkal látványosabbra sikerült. A Lions védelem ismét megfogta a Cowboyst, majd némileg beindult a futás, aminek egy TD lett az eredménye. Erre a hazaiak egy mezőnygóllal válaszoltak, majd 10-10-es állásnál előbb a Lions szerzett egy mezőnygólt (Dan Campbell nem ment neki a 4&rövidnek az ellenfél 5 yardosán belül), majd a Dallas szerzett egy TD-t.

17-13-as hazai vezetésnél támadhatott a Lions 2:32-vel a meccs vége előtt. Goff azonban megint eladta a labdát! Mike McCarthy viszont elszúrta az esélyét. A Cowboys nagyon rosszul menedzselte az órát, megpróbálták azonnal megnyerni, de egy második kísérletes incomplete passz miatt hagytak elég időt az órán. A mezőnygól meglett, de még majd” két perce volt egyenlíteni a Lionsnek.

A Cowboys védelem visszaállt zónázni, nyomás se érkezett úgy Goffra, mint eddig, aki így képes volt egy jó drive-ot összerakni a levegőben, amit egy TD-vel sikerült befejezni. 20-19-nél viszont Dan Campbell úgy döntött, hogy nekimegy a kétpontosnak. A döntés védhető volt, a Lions pedig egy parádés játékot hívott és végül a left tackle Taylor Decker húzta le a labdát.

A nagy ünneplés közepette viszont utólag érkezett két zászló. Az egyik azért, mert szabálytalanul állt fel a támadósor, a másik azért, mert Deckert nem jelentették be, mint jogosult elkapót. A két szabálytalanság összefüggött, de mint utólag a videófelvételek alapján kiderült, nem a Lions, hanem a játékvezetők hibáztak (erről írunk bővebben külön cikkben).

A felvételek alapján egyértelműen látszik, hogy Goff szólt a falemberének, hogy menjen szólni a bíróknak, aki ezt meg is tette. A játékvezetők viszont valahogy elnézték, nem az ő számát jegyezték fel, így a játék érvénytelen lett.

Így vagy úgy, de a Lions sikeres kétpontosát érvénytelenítettek. Dan Campbell agya viszont elborult és a büntetés után öt yarddal hátrébbról is nekiment a kétpontosnak. Az nem sikerült, de Micah Parsons offside-ja miatt közelebbről újra próbálkozhatott a Detroit. Ez a nekifutás sem jött össze, ezúttal Goff újabb gyenge passza miatt, így végül a Cowboys örülhetett.


Bár előzetesen nem erre számítottunk, mindkét védelem nagyot ment. A Lions egysége zseniálisan fogta a futást, de Prescottot is sikerült többször nyomás alá helyezni, Aidan Hutchinson három sack mellett rengeteg QB-hitet és nyomást regisztrált, illetve futójátékoknál is szorgosan gyűjtötte a negatív szereléseket. De a Cowboys egysége is kitett magáért a két interceptionnel, hét negatív yardos szereléssel és hét QB-hittel, még ha sackelni csak egyszer sikerült Goffot. Külön érdemes kiemelni Donovan Wilsont, aki 11 tackle-lel vezette mindkét csapatot és egy nagyon akrobatikus INT-t is szerzett.

A vendég támadóknál szokás szerint Amon-Ra St. Brown és Sam LaPorta vitte a prímet, illetve Jameson Williamsnek is volt egy szép 63 yardos elkapása, még ha abba bele is sérült. A futójáték akadozott, bár 125 yard és egy TD így is összejött, de Goff hibáit nem sikerült kompenzálni. A Cowboys részétől Dak Prescott remekül játszott, az egy interceptionjét leszámítva nem volt rossz passza, végül 345 yardot és két TD-t dobált össze. Ebből 227 yardot és egy hatpontost CeeDee Lamb tett a közösbe, amivel ő lett a franchise történetének legtöbb elkapott yardot szerző játékosa egy idényen beül.

Detroit Lions @ Dallas Cowboys 19-20

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!