Connect with us

Draft

FK! kezdeti Big Board 2024

Ugyan az NFL most fordul a véghajrára, de nagyon sok csapatnak már a draft felé kell kacsingatnia. Ez pedig nem csak azokra igaz, akik a top pickekre és ezáltal az irányítókra hajtanak, hanem bizony a többiekre is. Most megnézünk egy első körre való prospectet (tehát 32-t), hogy kik azok a játékosok, akik közül majd érdemes lesz szemezgetni. Ez a jelenlegi lista a személyes elsődleges boardomat tartalmazza, ami még termesztésen sokat fog változni a következő öt hónapban.

A Blue chip játékosok

1. Caleb Williams, QB, USC

Williamsről talán már mindenkinél több szó esett eddig, így nem is húznám túl az ő bemutatását. A USC irányítója mindenki előtt jár kreativitásban, struktúrán kívüli játékban és a káoszban való játékteremtésben. Ezek nagyon jó és hasznos skillek, ugyanis napjaink NFL-jében aki nyomás elől el tud mozogni, futtából passzolni és időt nyerni a csapatának, az nagyon sokat ér. Emellett átlag feletti karja van és pontosnak is nevezhető. Ami miatt lehet egy kis kétségünk és amiért én nem tudom a generációs tehetségek közé sorolni, az egyrészt az a tény, hogy nagyon sokat dédelgeti a labdát, ami NCAA szinten egyelőre bejön, de NFL szinten érdekes lehet. Másrészt pedig a személyiségével kapcsolatban nagyon sok a kérdőjel. Ezek egy részét nem biztos, hogy el akarom hinni vagy túl akarom fújni, de érdemes lesz majd az interjúk környékén figyelni a srácot.

2. Marvin Harrison Jr., WR, Ohio State

Szintén senkinek nem kell bemutatni a Buckeyes elkapóját. Rá már bátrabban merem használni a generációs jelzőt, ugyanis Ja’Marr Chase óta nem jött ki ilyen jellegű prospect a profik közé. Csakhogy Harrison még nála is jobb bizonyos dolgokban. A híres Colts elkapó fia egyrészt majdnem 196 centiméter magas, tehát megvan a külső adottsága is a poszthoz, másrészt olyan természetes érzéke van a labdához mint keveseknek. Ebből kifolyólag főleg akkor veszélyes, ha már a kezében a labda. De nagyon okosan játszik, örökölte apuka érzékét az útvonalfutáshoz és a védelmek olvasásához is, valamint a kezei is erősek az elkapási ponton. Talán azon lehetne javítani, ahogy követi a levegőben a labdát, de ez is csak szőrszálhasogatás, mert különösebb hiba nincs itt sem.

3. Drake Maye, QB, North Carolina

Maye picit Williams párja és ellentéte egyszerre. Párja, mert benne is megvannak a profik között elengedhetetlen tulajdonságok, de teljesen más irányból mint a USC sztárjában. Erős karja van és nagyon jó esze a játékhoz. Gyorsan és precízen olvassa a védelmeket és gyorsan hoz döntést is. A zsebben komfortosan érzi magát és a karja elég erős hozzá, hogy nagy bombákat és lézereket is komfortosan dobjon. A fizimiskája tulajdonképpen egy prototípus irányító méretei. Néha kicsit túlságosan erőltet dobásokat szűk ablakokba, de az agresszív mentalitása néha erény is tud lenni. Struktúrán kívül kevesebbet láttuk játszani, pedig meglennének a lábai, hogy meghosszabbítsa a játékot.

4. Olu Fashanu, OT, Penn State

Fashanu már tavaly is elsőkörös tehetség lehetett volna, de úgy döntött, hogy marad még egy évet. És lényegében csak javított az értékén. Egy nagyon jó adottságokkal megáldott bal oldali tackle, aki főleg passzblokkolásban kiemelkedő. Nálam lényegében ezért előzi Altot, mert bár a Notre Dame falembere komplettebb, de Fashanu olyan precíz és technikailag képzett passzblokkoló, aki kevés érkezik az egyetemről. Nagyon mélyen tudja tartani a súlypontját és kellően agilis, hogy oldalirányba is tudja követni a pass rushereket. Ami a hátránya, hogy a futásblokkolásban nem elég “bulldózer”, kicsit természetellenesen ér fel a második szintre. Olyan csapatok boardján lesz igazán magasan, akik elsősorban a passzjátékra akarnak építeni.

5. Joe Alt, OT, Notre Dame

Alt Fashanuval ellentétben futásblokkolásban jobb, még Fashanunál is nagyobb termetű játékos, akit erőből nehéz elnyomni. Természetes érzéke van felérni a második szintre és nagyon jól érzi, hogyan szerezzen előnyt a blokkoknál. Kiegyensúlyozottan játszik, a passzblokkolás sem igazi gyenge pontja. A technikája kifogástalan a kezeit jól használja, nagyon erősek, így nem könnyű leütni őket. Ritkán veszti el a fókuszt, jó stuntok ellen is. Elsősorban bal oldali tackle-ként kell elképzelni.

6. Brock Bowers, TE, Georgia

Bowersről is sokat hallhattunk már, ugyanis sokan az elmúlt 20 év legjobb tight end prospectjének tartják, ha tisztán TE skilleket nézünk. Pitts ugyan jobb elkapó volt, de Bowers blokkolásban sokkal előrébb tart. Az atletikusság, erő, technika kombója jellemzi. Egy nagyon jó kezű játékos, aki kellően gyors ahhoz, hogy üresre játssza magát emberezésben, de nagyon szépen méri fel a zónahatárokat is. Blokkolásban erőből játszik, szálkás, izmos, de nagyobbnak tűnik, mint amekkora, ha segíteni kell a társakat. Labdával a kezében veszélyes, mert jól lát a pályán és jó szögeket választ hogy lerázza az üldözőket.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!