Connect with us

Összefoglaló

Mindenki veszített a csütörtök esti rangadón

A 2-10-es, az elmúlt három meccsen 10 szerzett pontra is képtelen Patriotsot fogadta hazai pályán a 7-5-ös, de az előző fordulóban a Cardinalstól csúnyán kikapó Steelers. Mindkét gárda szurkolói egy hazai győzelemben reménykedtek és valamennyien csalódtak.

A meccset a Patriots kezdte és olyasmi történt, amire idén még szó szerint nem volt példa: a támadósor egy amúgy szép támadás végén TD-t szerzett a nyitó drive-ból. Ráadásul erre a Steelers egy mezőnygóllal azonnal tudott válaszolni, így sikerült azonnal kiverni az álmot 0-2-es végeredményre számító többség szeméből.

A meglepően sok pontot három punt követte, és amikor már azt hihettük, hogy végre visszaáll minden a rendes kerékvágásba, Mitch Trubisky csúnyán eladta a labdát, aminek köszönhetően a Patriots az ellenfél 11 yardosáról támadhatott. Ez amúgy nem feltétlenül jelentene bármit is, de Bailey Zappe-nek elfelejtettek szólni, hogy az 1/1 a cél, így kiosztott egy pazar TD-passzt Hunter Henrynek. Sőt ezt megtette még egyszer még a második negyed vége előtt, így a Patriots 21 pontot szerzett az első félidőben. Emlékeztetőül: a New Egnland az elmúlt három meccsen 13 pontra volt képes.

A Steelers nagy keservesen még összekapart egy TD-t a félidő előtt, de nagyon látszott, hogy önerőből Trubiskyék szinte semmire sem képesek. Ezt a Patriotsnál is belátták, ugyanis az offense bekapcsolta a tank módot, aminek végeredményeképp a támadósor egyetlen támadásból sem szerzett 20 yardnál többet és minden nekifutás punttal ért véget. Sőt Zappe dobott egy interceptiont, illetve a Steelersnek volt egy blokkolt puntja mélyen az ellenfél térfelén, de még ez is kevés volt.

A harmadik negyed kezdetén 11 pontos hátrányban lévő Pittbsurgh hazai pályán szerencsétlen nyolc pontra volt képes a liga második legrosszabb csapata ellen és sorozatban másodszorra kapott ki egy olyan gárdától, ami legalább nyolc vereséggel és negatív mérleggel rendelkezett. Erre korábban egyetlen pozitív mérlegű csapat sem volt képes.

Zappe karriernapot tartott annak ellenére, hogy a második félidőben nem csinált szinte semmit. 28 passzából 19 volt jó 240 yardért, három TD-ért és egy interceptionért, illetve volt még három futása 13 yardért. Nyilván nem bizonyította be, hogy franchise irányító, de rég láttunk már ennyire jó QB-teljesítményt Patriots játékostól. Ahogy egyébként mindenki más is bombaformában érkezett.

JuJu Smith-Schuster elkapott egy 37 yardos passzt, a bosszúmeccsén pedig 90 yarddal végzett, ami a legtöbb volt a mezőnyben. Ráadásul a 37 yardos elkapása volt az első olyan sikeres játéka a Patriotsnak idén, amikor a labda 30+ yardot töltött a levegőben (és nem mellesleg már önmagával ezzel az elkapással a szezon második legjobb meccsét hozta volna JuJu). Zeke Elliott is nagyot játszott: a földön 68 yardot, a levegőben hét elkapásból 72 yardot és egy TD-t szerzett, vagyis 781 nap után tudott ismét 100 total yardot betenni a közösbe.

A New England-i támadófal is meglepően jól játszott, Zappe-t csak kétszer sackelték és összességében meglepően kevés nyomás volt rajta. A védelem meg szokás szerint remekül teljesít: a Steelers futójátéka nem létezett, Trubiskyn is viszonylag nagy volt a nyomás, ráadásul a korábbi 1/2-es bust örülhet, hogy megúszta egyetlen interceptionnel. Jahlani Tavai 15 tackle-t jegyzett a meccsen és Pro Bowl szinten játszik, Jabrill Peppernsek pedig egy All-Pro elismerés sem lenne ördögtől való.

Ami a Steelerst, illeti, minden rossz. A védőfal a körülményekhez képest szinte semmi nyomást nem tudott gyakorolni, pedig a liga egyik legrosszabb támadófala volt az ellenfél. Alex Highsmith hamar megsérült, de TJ Wattnak sem volt sem sackje, sem QB-hitje, ami konkrétan nevetséges, pedig a második félidőben tényleg behúzta a féket a Patriots (volt egy eset, amikor ha gonoszkodni akarunk, akkor a védelem szándékosan beugrott egy puntnál, ami first downt eredményezett volna a Steelersnek, csak a bírók másként ítéltek).

Ami viszont a védelemnél is nagyobb gond, az a támadósor. Matt Canada kirúgása jó döntés volt, de az azt követő 400 yardos teljesítmény ezzel együtt is csak fellángolás volt. Persze rá lehet ezt fogni Trubiskyre, de Kenny Pickett sem volt jobb idén, egyszerűen óriási gondok vannak a Steelers támadósorával minden téren. Ezzel együtt ennél azért illett volna többet letenni az asztalra, de Trubiskyben csak 190 yardja volt 5,4 yardos átlaggal egy TD és egy INT, illetve pár elejtett turnover mellett (volt 30 yardja és egy TD-je a földön, de az összképen ez sem javít). A nézők egy ponton már Mason Rudolphot (!!!) követelték a pályára.

A skill playerek sem csináltak semmit: Diontae Johnsonnak volt egy szép TD-je, de hét targetből csak három elkapása volt, Allen Robinson egy vicc, Najee Harris szót sem érdemel, George Pickens pedig csak a szurkolók szemében top játékos. Nagyon össze kell kapnia magát a csapatnak, ha legalább egy 7. kiemelést szeretne.

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers 21-18

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!