Connect with us

Összefoglaló

Hosszabbítás Nashville-ben, meglepetés Pittsburgh-ben, pontzuhatag New Orleansban

A Lions az első negyed után úgy tűnt kiüti a Saintst, azonban a végére egy izgalmas és szórakoztató meccs lett belőle. Joe Flacco a Browns idei legjobb irányító-teljesítményét nyújtotta, de a Rams így is meg tudta őket verni hazai pályán. Pittsburgh-ben több hosszú esőszünettel próbálták megzavarni az eddig mindössze két győzelemmel álló Cardinalst, de ez nem sikerült. A Titans pedig idén először kapott ki Nashville-ben, de csak hosszabbításban, és mert a Colts special team nagyot ment. 

Detroit Lions @ New Orleans Saints 33 – 28

Múlt héten a Lions nagy verést kapott, így nagy szükség volt egy kiütéses győzelemre, hogy visszajöjjön kicsit az önbizalmuk. Nos, az első negyedben minden szempontból kiütötték a Saintst. Az első drive-ban a Lions csak futásokkal végigment a pályán, és Montgomery be is futott a célterületre. Ezután Carr a legelső megmozdulásával eladta a labdát, amit kihasználva Sam LaPorta szerzett TD-t Goff passzából. Ezzel azonban még nem volt vége, miután a Saints csak hátra tudott haladni, a 3. drive is TD-vel zárult a Lionsnél, ezúttal Amon-Ra St. Brown kapta el Goff passzát a célterületen belül.

 

Még 7 perc is alig telt el a meccsből, de a Lions már 21-0-ra vezetett, a Saints pedig -1 yardot tudott megtenni (ami a 3. drive-val -6-ra módosult). Minden adott volt egy kiütéses vendég győzelemhez. Csakhogy a Lions ezután váratlanul behúzta a féket, és ráült az eredményre, ami majdnem végzetes hibának bizonyult.

A Saints ugyanis húzott egy furcsa lépést, minden playben cserélgette az irányítót. Hol Carr állt a center mögé, hol Taysom Hill. Érdekes volt látni, hogy a Superdome közönsége mennyire Hill mellett volt, valahányszor ő rohant fel a pályára éljeneztek, de mikor Carr jött, inkább fújoltak.

Az irányítócserés taktika végül bevált, és már a félidő előtt elkezdte a Saints a zárkózást, de igazán a harmadik negyedben indultak be a dolgok. Hill megiramodásait nem tudta a Lions megállítani, és Carr passzai is elkezdtek működni. Főleg ha Olave felé nézett. Az egyik kulcsmomentuma volt a mérkőzésnek, mikor 3&12-re egy hatalmas 33 yardos bombát osztott ki az elkapónak, aki a 2 yardra juttatta a csapatot, ahonnan már Kamara könnyen bevitte.

A Saints visszajött a meccsbe, és miután a Lions 27-21-nél is puntolt, már a győzelemért támadhattak a hazaiak. Itt azonban jött egy váratlan hiba. Carr kezéből a snap során a saját falembere ütötte ki a labdát, a fumble-t pedig a Lions szedte össze. Ez a hiba sokba került, a Detroit azonnal büntetett, és egy trükkös játék után Jameson Williams 19 yardos TD-t futott.

A kétpontos végül nem sikerült, így csak 12 pont lett a Lions előnye, és még sok volt hátra. A Saints azonban elvesztette Carrt, akire Bruce Irwin esett rá, így Winstonnak kellett befejeznie a meccset. Az irányító azonban a legelső passzával interceptiont dobott…Jobban mondva INT-et dobott mondva, de a Lions védők egymás elől ütötték el a labdát egyenest Olave kezébe, aki az 1 yardig jutott vele. Onnan pedig Kamara könnyen bejutott.

Winston megúszta ezt az INT-et, és ugyan később sem adta el, de nem is tudta megnyerni a meccset. A hajrában nem tudta megcsinálni a negyedik kísérletet, így a Lionsnak két first downra volt csak szüksége, hogy lezárja a meccset. Mindkét alkalommal 3&hosszúra kényszerült, de Dan Campbell és Ben Johnson mindkétszer agresszív volt. Mindkét harmadik kísérletnél passzt hívtak be. Ők first down és győzelmet akartak szerezni, és végül nekik lett igazuk. Goff mindkétszer megdobta a szükséges passzt (előbb LaPorta, majd Reynolds szerezte meg a first down), és ezzel lezárta a mérkőzést.

A Lions nyert, de majdnem sikerült belealudniuk a meccsbe. Másrészről azonban az is a győztes mentalitás jele, ha sikerül megállítani az ellenfél fordítási kísérletét. Sok volt a hiba a második negyedtől kezdve, de az a két passz a meccs végén mindet feledtette. Ha nem is olyan simán mint azt eredetileg gondoltuk volna, de meglett a W.

A Saints esetén akár győzelemmel felérő vereségről is beszélhetnénk, de Carr sérülése sokba kerülhet még nekik. Bármennyire is fújolta őt a közönség, ő a legjobb irányítója jelenleg a csapatnak. Hill csak futásoknál használható, Winston pedig megmutatta, hogy csak szerencsével tudja eljuttatni a labdát az elkapóihoz. A csoportgyőzelem továbbra is elérhető távban, de Carr nélkül nehéz út vezet odáig.

(jarred)

Cleveland Browns @ Los Angeles Rams 19 – 36

20 fok, napsütés, a világ egyik legpezsgőbb városa, tailgate és a legőrültebb fanatikusok. Los Angelesben élőben nézhettem meg a Browns vendégjátékát a Ramsszel szemben.

A Brownsban az utcáról berángatott Joe Flacco irányított és kezdett rögtön egy touchdown drive-val. A Rams védői a backfieldről kilépő Jerome Fordot úgy gondolták nem kell lekövetni, ezt pedig még a kevésbé rutinos irányítók is büntetni szokták, hát még egy korábbi Super Bowl MVP.

A hazaiak a korai vezetésére kicsit halkabban reagáltak a nézőtéren, de a pályán jöttek a pontok. Először field goal révén szépítettek, majd a legújabb szupersztár Puka Nacua touchdownjával már a fordítás is megvolt. Nacua népszerűsége könnyen leszűrhető volt, hiszen csak Donald, Stafford és esetlen Kupp mezből lehetett többet látni, de utóbbi már nem biztos. A fiatal játékos ezzel a pontszerzéssel át is lépte az 1,000 elkapott yardot. Először volt képes erre a Rams történelmében újonc. A félidőig még 1-1 field goalt értek el a csapatok, így 13-10-es hazai vezetéssel mehettek pihenni.

A második félidőben is jöttek az izgalmak. Browns egyenlítésre egy hazai touchdown, majd egy vendég is érkezett, de Dustin Hopkins kihagyta az extrát, így 20-19-re vezetett a Rams a negyedik negyed közepén. Egy jó védekezés után támadhattak is volna a vezetésért, de Flacco a meccsen az első hibáját vétette, amikor aluldobott egy mély átadást, amit John Johnson húzott le.

A picket büntette a Rams, ezzel pedig el is léptek a meccsen. A Browns kényszerhelyzetben volt, a saját térfelükön először egy negyedik és ötnek kellett nekimenniük, sikertelenül. Ami után kapták is a touchdownt, majd egy safetyt is összehoztak már garbage time-ban. Az egész meccsen csendes Donald vitte földre az olasz csődört.

A végeredmény ellenére sokkal szorosabb volt a meccs és az utolsó 3-4 percen kívül végig fej-fej mellett voltak a csapatok. A meglepően sok vendég drukker sokáig hihette, hogy valóban nyerhetnek a harmadik számú irányítójukkal.

A meccs legjobbja Puca Nacua volt a maga 139 scrimmage yardjával, pedig egy ideig még az öltözőben is ápolni kellett. Stafford is kiemelhető persze, 279 yard 3 touchdown jött neki össze. A védelem legjobbja Ernest Jones volt, aki 15 szerelést mutatott be és minden playben ott volt a labdás körül.

A túloldalon Flacco talán az idei legjobb Browns QB-nak nézett ki sokáig, de a meccs egyetlen labdaeladása nagy hiba volt tőle. Nem segítette a helyzetét, hogy Amari Coopert viszonylag hamar elvesztette a Browns, így lassan tényleg nem maradt használható skill játékosa a csapatnak, jobb híján Elijah Moore-ra kellett hagyatkoznia.

Mindkét csapatból ki lehet emelni a falembereket, akik remekül védték az irányítókat. Úgy harangoztam be a meccset a velem tartóknak, hogy a Donald vs. Garrett csatában a liga talán két legjobb védője harcolhat. Végül Donaldnak összejött a safety Kobe Turnerrel osztozva és 1-1 alkalommal közel tudott kerülni Flaccóhoz, de egyik játékos sem hozta a beharangozott formát. Persze fontos downokon látványosan duplázták őket. Donaldot többször triplázták is.

A meccs remek hangulatú volt, sok vendég drukker ellenére hangos hazaiakkal. A stadion, a SoFi Stadium pedig még mindig lenyűgöző.

(alatriste)

Arizona Cardinals @ Pittsburgh Steelers 24-10

Meglepetés Pittsburghben a viharos körülmények közepette: a rájátszásra hajtó Steelers sima vereséget szenvedett az első idegenbeli győzelmét szerző Arizona Cardinals ellen. A vereségnél is rosszabb hír talán a Pittsburgh szurkolóinak, hogy az irányító, Kenny Pickett és több kezdőjátékos is megsérült, ami komoly gondot okozhat nekik a továbbiakban.

A Steelers a nyitó támadósorozatban George Pickens elkapásaival vörös zónába jutott, ahol azonban meg kellett elégedniük egy mezőnygóllal. Két 3&out után a Cardinals egy personal foul büntetés segítségével lőtávolba került, és Matt Prater 51 yardról egalizált (3-3). Zsinórban 4 punt következett, a meccs ezen pontján mindkét támadósor látványosan szenvedett, a védelmek uralták a találkozót.

A második negyedben aztán a Steelers offense megrázta magát és egy 12 játékból álló, majdnem 8 perces támadósorozattal eljutott a Cardinals 1 yardosáig. Ott azonban elfogyott a tudomány, a drive pont nélkül ért véget. Ráadásul ami még rosszabb, Pickett futás közben megsérült és már nem is tudott visszatérni a pályára.

Válaszul a Cardinals is hosszú támadósorozatot vezetett, amiben a másodéves tight end Trey McBride volt a főszereplő. Először szerzett egy szabályosnak tűnő TD-t, amit érvénytelennek ítéltek a játékvezetők. Következő elkapása viszont már teljesen szabályosnak bizonyult, így a Cardinals átvette a vezetést. Tankönyvbe illő támadósorozat volt ez Murray-éktől, 15 playből 99 yardot tettek meg, és 5-ből 5 harmadik kísérletet oldottak meg sikeresen.

A második félidő a mostoha időjárási körülmények miatt késve kezdődött meg, ami úgy tűnt a hazai csapatot zavarta meg jobban. Pickett sérülése miatt Mitchell Trubisky állt be irányítani, de Mason Cole alacsony snapjét nem tudta megszelídíteni és a Cardinals az ellenfél 21 yardosáról kezdhette meg támadását. A vendég együttes könyörtelenül kihasználta a rövid pályát és James Conner 1 yardos futásával 14 pontosra növelték előnyüket (17-3).

Az özönvízszerű eső miatt a játékvezetők megint félbeszakították a meccset, ami meghosszabbította a hazai szurkolók szenvedését. A kényszerszünet után a Steelers jónak tűnő támadósorozat vezetett, ám Chris Boswell 45 yardról elhibázta a mezőnygólt. Puntok követték egymást, majd a Cardinals kihasználta a kiváló mezőnypozícióját.

Egy büntetésnek köszönhetően csak 33 yardot kellett megtenniük a touchdownhoz, amit 4 játék alatt sikerrel abszolváltak. Conner 9 yardos hatpontosa végleg eldöntötte a találkozó sorsát. Egy támadósorozattal később Diontae Johnson révén a Steelers offense is feliratkozott az eredményjelzőre, de ez már csak szépségtapasznak bizonyult.

Cardinals oldalon Conner 105 yarddal és 2 touchdownnal járult hozzá a győzelemhez, míg McBride 8 elkapásból, 89 yardot és 1 TD-t szerzett, a pálya közepén nem volt rá ellenszere a Steelers védőinek. Emellett a védelmet is dicséret illeti, hiszen a mérkőzés előtt a Cardinals engedte a legtöbb pontot támadásonként, ehhez képest sikerült most 10 pontra limitálniuk Mike Tomlin legénységét. Különösen a vörös zónában szívták fel magukat, 3 alkalomból csak egyszer engedtek TD-t.

A Steelersnél gyorsan el kell felejteni ezt a találkozót, hiszen csütörtökön már jön is a Patriots elleni összecsapás – ráadásul Kenny Pickett nélkül. Még egy meglepetés vereség nem fér bele, amennyiben szeretnének rájátszásba jutni.

(Atreus)

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans 31-28 (h.u.)

A rájátszásért küzdő Colts látogatott a csoportrivális Titans otthonába. Mindkét csapat első támadása nagyon jól sikerült, nem egész három perc alatt láthattunk két touchdownt. A Titans támadásánál a kulcspassz egy Okonkwo 39 yardos elkapás volt, végül Derrick Henry 22 yardos futása után örülhetett a hazai közönség. Az öröm nem tarthatott sokáig, hiszen a Colts még gyorsabban végig ért a pályán. McKenzie 36 yardos visszahordásával alapból is a félpálya közeléből indulhattak, majd Minshew találta meg Pierce-t egy 36 yardos touchdown passzal, a másodéves elkapó közel egy év után szerzett újabb TD-t.

Ezek után a védelmek is megérkeztek a mérkőzésbe és jöhettek a puntok. A Titans talált előbb magára és a második negyed elején már 10 ponttal elmentek, miután Henry újra a célterületre futott be. A Colts ezután elkezdte magát összekapni és kétszer is eljutottak a gólvonal közelébe, de ebből mindössze három pontot tettek fel a táblára: a második red zone látogatásnál Minshew kezéből a volt Colts játékos Denico Autry ütötte ki a labdát. A vendégek egész félidő alatt nem sok mindent tudtak kezdeni Derrick Henry ellen, a rutinos futó 89 futott és 18 elkapott yarddal kezdett a már említett két touchdown mellett. Az első félidő legemlékezetesebb pillanata mindenképp az volt, amikor Will Levis kezét passz közben megütötték, ennek következtében az előre repülő labdát Julian Blackmon szedte össze, de aztán Levis ütközött vele, aminek következtében Blackmon elejtette a labdát, így az irányító végül saját eladott labdáját tudta összeszedni. A csapatok végül 17-13-as hazai vezetéssel mehettek pihenőre.

A második félidő elég érdekesre és szórakoztatóra sikeredett. Stonehouse puntját Nick Cross blokkolta, majd Grand Stuard vissza is vitte touchdownra. A kétpontost Amari Hooker szedte le, és vitte vissza az egész pályán, így csak három pontos előnybe került a Colts. A következő támadásnál ismét puntolt a Titans és Stonehouse puntját most Tony Brown blokkolta, majd Segun Olubin vitte vissza a Titans 7 yardosáig. Sajnos ennél a játéknál Stonehouse lába meg is sérült, aki így nem tudta folytatni a játékot, aminek később még lesz jelentősége.

 

A Coltsnak egész meccsen nem ment a red zone-ban a játék, most sem sikerült a remek pozíciót touchdownra váltani, így meg kellett elégedni a három ponttal. Összesen négy alkalommal jutottak el a 10 yardoson belülre, abból két mezőnygól és egy fumble mellett az utolsó ilyen szituáció a mérkőzést zárta le, amiről majd később. Stonehouse sérülésének lett jelentősége, Hopkins TD-je után egyenlített a Titans, majd az extra pontnál a punter helyett Ryan Tannehill jött fel holdernek, így a vezetés nem lett meg, Folk rúgása mellé ment. Mindkét csapat támadhatott a győzelemért, de maradt a 25-25 hatvan perc játék után.

A Titans támadhatott először és lepörgették a tíz perc több mint felét, de a végén meg kellett elégedniük a mezőnygóllal. Ekkor jött Minshew és mint a mérkőzés elején, most is megtalálta Pierce-t egy 55 yardos passzal, amivel a Colts a négy yardosáig jutott el. Azt már korábban írtuk, hogy nem tudott TD-t szerezni a 10 yardoson belülről indított játékkal a Colts, de amikor nagyon kellett, akkor megtört a jég és Michael Pittman megszerezte a győzelmet a vendégeknek.

A statisztikára ránézve Minshew 312 yardig és két passzolt touchdownig jutott el, ezek mellett egy elvesztett fumble írható be a nevéhez. Jonathan Taylor hiányában újra Zack Moss kapta a labdákat futásnál, de ezen a mérkőzésen nem ment neki a játék. 19 alkalommal indulhatott meg, amiből 51 yardot szerzett. Az elkapóknál Michael Pittman kapta megint a főszerepet, 16 alkalommal kereste Minshew, amiből 11 elkapás volt 105 yardért. Mellette még Alec Pierce is fontos szerepet kapott, az elkapónak nem ez lesz élete szezonja, de most fel tudott lépni és egy 36 yardos TD-vel, valamint egy 55 yardos elkapással jelentkezett, ami nagyon fontos volt a győzelemhez. Harmadikként Kylen Granson három elkapásból szerzett 72 yardját érdemes megemlíteni. A védőknél ismét meg kell említeni Samson Ebukam nevét, aki most két sackkel zárt, de ezek mellett többször is nyomást tudott helyezni Levisre. Ebukam mellett Kwity Paye is két sackkel zárt. A speciális egység is kiemelendő a két blokkolt punt miatt, aminek szintén elengedhetetlen érdemei vannak a győzelemhez.

A másik oldalra áttérve Levis inkább az első félidőben ficánkolt és több szép játék is köthető a nevéhez, végül 224 yardig jutott egy passzolt touchdownnal és eladott labda nélkül. A futójáték egyértelműen kiemelkedett, 177 yardot termeltek a földön 42 próbálkozásból. Henry remekül kezdett, végül 102 yarddal zárt, de a negyedik negyedben megsérült, ami után vissza se tudott térni, ezek után Spears kapta a labdákat és neki is összejött 75 yard. Elkapóknál természetesen DeAndre Hopkinst kereste magasan a legtöbb labdával Levis, 12 alkalommal szállt felé a labda, amiből öt lett elkapás 75 yardért. Mellette még Okonkwo szerzett 62 yardot. A védelem olyan nagy nyomást nem tudott helyezni Minshew-ra, de a red zone védelem mindenképp dicsérhető, négy alkalommal jutott el odáig a Colts és ebből egy TD, két mezőnygól és egy fumble lett. Ha valakit ki kell emelni, akkor Denico Autry nevét kell megemlíteni, aki volt csapata ellen sacket szerzett és Minshew fumble-jét is ő okozta.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!