Connect with us

Hír

Jayden Danielsé a Heisman!

Az éjszaka folyamán átadták az egyetemi futball legértékesebb játékosának járó díját, a Heisman-trófeát. Idén ezt az LSU irányítója, Jayden Daniels vihette haza. Ő lett a harmadik játékos az egyetem történetében, és Joe Burrow után a második LSU- irányító, aki elnyerte a trófeát.

Daniels az Arizona State-en kezdte pályafutását, majd 2022-ben transzferelt az LSU-ra, így zsinórban másodjára és az utóbbi hét évben ötödjére nyert olyan játékos, aki megjárta a transzfer portált. A 22 éves játékos egyébként úgy nyert meg a Heismant, hogy nem jutott konferenciadöntőbe sem a csapatával, erre 2016 óta nem volt példa.

Persze ez nem rajta és a támadósoron múlt, a számok alapján még a bajnoki címet szerző Burrow-nál is jobb szezonja volt:

Daniels 2029 szavazatot kapott, a második helyen végzett Michael Penix Jr. (QB, Washington) 1701-gyel zárt. Meglepően szoros volt tehát az eleje, a 328 pontos különbség az első két hely között a legszorosabb 2018 óta, amikor Kyler Murray verte Tua Tagovailoát 2167-1871 arányban.

A dobogó alsó fokára Bo Nix (QB, Oregon) került fel 885 vokssal, a negyedik pedig Marvin Harrison Jr. (WR, Ohio State) lett 352-vel.

A draftot tekintve Harrison fix top5-ös pick lesz (és jó eséllyel top3-as), minimum Ja’Marr Chase óta a legjobb elkapó prospect. Daniels is első körös, akár top10-es választottnak néz ki jelen tudásunk szerint, Penix és Nix pedig feltehetőleg második napos pickek lehetnek.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tamás
Tamás
2023-12-10 08:24

Mindenhol arról hallani, hogy Caleb Williams és Drake Maye a legjobb irányítók.
Akkor ők miért nincsenek rajta a jelöltek listáján?

garincsa
garincsa
2023-12-10 09:44

Mibe hogy valaki előbb fogja elvinni mint Williamsr vagy Mayet?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x