Connect with us

Érdekességek

Joe Flacco elképesztő!

A Cleveland Browns csütörtök éjjel megverte a New York Jets csapatát, ezzel bebiztosította a rájátszását. Mindez nem sikerülhetett volna az utcáról összeszedett Joe Flacco nélkül, ugyanis a 38 éves irányító remekül teljesített ezen az öt meccsen, amikor pályára került.

Flacco a Jets elleni első félidőben 296 yardot passzolt 3 TD (és egy interception) társaságában, ami karrierje legtöbbje volt 30 perc alatt – egyébként idén egyedül Patrick Mahomes volt képes ennél több yardra egy első félidőben. A második 30 percben már nem kellett sokat csinálnia Flaccónak, de természetesen átlépte a 300 passzolt yardos határt, zsinórban negyedik meccse. Ezzel a Browns történetének csúcstartója lett ilyen tekintetben: három darab egymást követő 300 yardos meccsre is egyedül Josh McCown volt képes a franchise színeiben.

A 300 yard a Jets ellen különösen nagy szám, ugyanis utoljára 33 meccsel ezelőtt, egész pontosan 725 napja engedtek 300 passzolt yardot valakinek, méghozzá egy bizonyos Tom Bradynek.

Flacco decemberben 1616 yardot és 13 TD-t passzolt 8 inteception társaságában és 4-1-es mérlegre vezette a Brownst. Az 1600+ passzolt yard és 13+ passzolt TD lőlapra egy hónapban eddig mindössze három irányító volt képes: Peyton Manning kétszer, Patrick Mahomes és Jim Kelly. És most már Joe Flacco.

A Browns így bebiztosította a rájátszását, az utóbbi négy évben másodszor – ilyenre utoljára az 1980-as években volt példa. Az is érdekes, hogy a clevelandi csapat 1989 óta most először végez jobb mérleggel a Steelersnél.

Az is biztos már, hogy az 5. kiemelésnél nem lesznek rosszabbak, és ha szerencsésen alakulnak a dolgok, akár a csoportgyőzelem és az első kiemelés is meglehet (bár erre azért ne fogadjunk nagy tétben).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!