Connect with us

Minden ami NFL

Ki hogy áll irányító fronton?

Az irányítókérdés mindig kardinális a csapatoknál, a szezon végéhez közeledve pedig mindenkinek számot kell vetnie a helyzetéről a legfontosabb poszton. Nyilván ahol van franchise QB, ott ez nem kérdés, de mindenhol máshol lehet beszélni arról, ki hogyan is áll irányító fronton. Ezt vizsgáljuk meg most. 

Köszönjük, megvagyunk!

Értelemszerűen minden csapat ebbe a kategóriába akar bekerülni, de ez egy nagyon nehéz dolog és szerencse is kell hozzá, viszont ha megvan az embered, akkor nem ereszted el semmi pénzért.

  • Kansas City Chiefs – Patrick Mahomes
  • Buffalo Bills – Josh Allen
  • Cincinnati Bengals – Joe Burrow
  • Los Angeles Chargers – Justin Herbert
  • Baltimore Ravens – Lamar Jackson
  • Jacksonville Jaguars – Trevor Lawrence
  • Philadelphia Eagles – Jalen Hurts
  • Dallas Cowboys – Dak Prescott
  • Houston Texans – CJ Stroud

Itt nem akarok sokat időzni, hiszen elég egyértelmű a helyzet és a cikk alapvetően nem is miattuk készült. Ezeknek a csapatoknak jó ideig nem kell aggódniuk a QB posztjuk miatt, hiszen van egy elit vagy elit közeli irányítójuk, ráadásul egy kivétellel mindenki 30 év alatti, és az egyetlen Prescott is csak nyáron töltötte be a 30-at. Vele kapcsolatban lehet esetleg pár embernek kérdőjele, hogy idetartozik-e, de azt hiszem az idei MVP-közeli játékával rácáfol minden kétkedőre. A másik “meglepetésember” CJ Stroud lehet, de ő annyira jól játszik és annyira éretten, hogy azt hiszem 12 meccs után kijelenthetjük, hogy megvan a franchise irányító Houstonban.

Kiemelt kép: ESPN

Jó irányba haladunk!

Mindenki a fenti kategóriába akar kerülni, de azért a legtöbb csapatnak ez nincs kilátásban. Szerintem két csapatnál reménykedhetnek abban leginkább, hogy ez még megtörténik, ők jó úton haladnak.

  • San Francisco 49ers – Brock Purdy
  • Green Bay Packers – Jordan Love

A Purdy-beszélgetés egy lehetetlen dolog, nem lehet röviden, de még hosszan sem igazán jól elosztani a százalékokat, hogy ki mennyire felelős a 49ers sikeréért. A 49ers offense jelenleg a liga legjobbja minden értelmes mutató alapján, ezzel együtt Purdy számai is a legjobbak. Azt gondolom, hogy azt még a legelvakultabb Purdy-szurkolók is elismerik, hogy nem ő a liga legjobb irányítója, és hogy Kyle Shanahan, illetve a halálosztag skill sor sokat dob a számain. De hogy mennyit, azt lehetetlen megmondani.

Tavaly relatíve negatív voltam Purdyvel kapcsolatban, mert nagyon sokat hibázott, amit a védők nem büntettek meg, emellett kevés extrát tett hozzá a játékhoz (Garoppolóhoz képest kétségtelenül többet, de a liga jobb irányítóihoz képest kevesebbet), és a nyomások elkerülésében sem volt jó. Az viszont kétségtelen, hogy fejlődött az idei évre, ami nyilván nem meglepő egy majdhogynem draftolatlan újonctól. Ugyan még mindig sok a labdaeladást érő játéka, de egyrészt több extrát is tesz hozzá, másrészt a nyomáskezelésben, sackek elkerülésében nagyot lépett előre, ami szerintem egy kifejezetten fontos aspektusa egy irányító játékának.

Az MVP-esélyesség szerintem továbbra is túlzás, mert ebből a támadósorból nem lehet így kiemelni senkit, de az is egyértelmű, hogy Purdy ott van a liga jobb irányítói közt. A felső polcra szerintem nem lehet helyezni jelenleg, és az is lehet, hogy sosem ér el oda (például a fizikai limitáltsága miatt), de a minimum az, hogy egy jó (top 12?) irányító lesz belőle, akár rosszabb körülmények közt is. Azt viszont még nem láttuk tőle, hogy nehezített körülmények közt –hátrányból, amikor nem lehet a rendszerre hagyatkozni, hanem sima dropbackből kell passzolni, tehát neki kell a nagyfiús dolgokat megcsinálni – jól játszana. Amíg ilyet nem tud mutatni, addig nem lehet ennél magasabbra sorolni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!