Connect with us

Hír

Lehetetlen helyzetben az egyetemi playoff bizottság

A szombati eredmények fényében teljességgel lehetetlen helyzetbe került az egyetemi futball rájátszás-mezőnyét összerakó bizottság, hiszen legalább egy csapatot ki kell hagyniuk a négyes mezőnyből, aki abszolút megérdemelné a részvételt. Mivel nincsenek konkrét kritériumok arra, hogy mi alapján jut be valaki a playoffba, így jelenleg csak tippelni lehet, mi lesz a végső döntés.

Az nem kérdés, hogy a Michigan és a Washington ott lesz a rájátszásban, hiszen magabiztos teljesítménnyel, veretlenül lettek konferenciabajnokok. Most hétvégén a Wolverines az Iowát verte 26-0-ra, a Huskies pedig az Oregont 34-31-re. De hogy a másik két helyen ki fog bejutni, arra nagyon nehéz jósolni.

Ott van egyrészt a Texas, amely 12-1-es mérleggel lett a konferenciája bajnoka, 49-21 arányban megverve az Oklahoma State-et. Az az egy alapszakasz-vereség sokba kerülhet, azonban a Longhorns idén magabiztosan megverte az Alabamát, amely szintén pályázik az egyik helyre, hiszen SEC-bajnoknak mondhatja magát – ez pedig nagy skalp a Texasnál.

Az Alabama a kétszeres címvédő Georgiát verte meg az SEC döntőjében 27-24-re, ami gyakorlatilag a legnagyobb győzelemnek számít az egész mezőnyt figyelembe véve. A bizottságnak nehéz lesz döntenie, hogy melyik győzelem volt az értékesebb, ez vagy a Texas vs. Alabama, mert az egymás elleni eredmény miatt a Longhorns föléjük is kerekedhet (az volt a Crimson Tide egyetlen veresége idén).

A Georgiát ezzel a vereséggel valószínűleg levehetjük a listáról, pedig ez volt az egyetlen vesztes meccsük a szezonban és lehet amellett érvelni, hogy a legerősebb négy csapat közt vannak így is.

És akkor ott van még a Florida State, amely veretlenül lett konferenciabajnok, miután éjjel legyőzte a Louisville-t 16-6-ra, tette mindezt a harmadik számú irányítójával. Veretlen Power 5 konferenciabajnokot példátlan lenne kihagyni a rájátszás mezőnyéből, és ha a bizottság az alapján dönt, hogy ki érdemli meg a szezon alapján a bejutást, akkor a Seminolesnak ott a helye a playoffban. Azonban ha az a kérdés a bizottság számára, hogy melyik a négy legjobb csapat jelenleg, akkor az FSU nincs köztük, ugyanis elvesztették a kezdő irányítójukat.

Szóval ember legyen a talpán, aki itt igazságot tesz. A bizottságnak persze muszáj lesz döntenie, amire hamarosan sor is kerül.

Jövőre egyébként már nem lesznek ilyen nehéz helyzetek, hiszen 12 csapatosra bővítik a rájátszás mezőnyét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group