Connect with us

Hír

Mahomesék a bírókat okolják Toney hülyesége miatt

A Chiefs drámai körülmények közt kapott ki a Billstől, hiszen megcsináltak egy egészen elképesztő lateral játékot, azonban kiderült, hogy Kadarius Toney offside állt fel, így elvették a TD-t. Aki lemaradt volna, íme az eset:

A Chiefs, és különösen Patrick Mahomes nagyon frusztrált volt az eset és a mérkőzés után, ami persze érthető, azonban az már nagyon sportszerűtlen, hogy az irányító úgy ment oda kezet fogni Josh Allenhez, hogy csak annyit mondott: “Ez kib*szottul a legrosszabb bírói ítélet, amit valaha láttam”. 

Sokszor sok mindenért lehet a bírókat hibáztatni, borzasztó a teljesítményük az egész NFL-t nézve, de konkrétan ennél az esetnél azért nehéz elővenni őket, hiszen objektíven megítélhető módon szabálytalan volt Toney. Abba persze bele lehet menni, hogy szokás ilyenkor szólni a támadóknak, hogy ez nem lesz jó, de ennél nagyobb mértékben nem lehet hibáztatni a játékvezetőket, ez egyértelműen Toney sara volt.

Mahomes így nyilatkozott a mérkőzés után.

“Ezt nehéz megemészteni. Hogy így elvegyenek egy hihetetlen játékot. Travis megcsinált egy ilyen játékot, és jó lenne, ha a pályán dönthetnénk el a meccset. Emberek, hibáznak, de minden héten szó van valamiről. Egy zászló megváltoztatta a meccs kimenetelét. Sosem hívtak még be ránk támadó offside-ot. Ha ilyen van, akkor szólnak. Most egész meccsen nem szóltak, és akkor befújnak egy ilyet? Újabb meccs, ahol a bírókról kell beszélnünk. Nem ezt akarjuk az NFL-ben.”

Nagyon rosszul mutat ez a nyilatkozat Mahomes neve mellett, de egyébként Andy Reid is arról beszélt, hogy figyelmeztetni szoktak a bírók ilyen szituációban és szerinte ciki, hogy ilyen megtörténhet az NFL-ben.

Nagyon furcsa, hogy egy objektíven helyes ítélet miatt vannak annyira kiakadva a játékvezetőkre a Chiefsnél (Mahomes felesége is posztolt videót, ahol a bíró feje fölé odaírta, hogy MVP), hogy egyrészt szólniuk kellene, hogy ez nem lesz jó, másrészt hogy miért fújnak vissza egy ennyire király játékot (Mahomes azt is elmondta, hogy Kelce legendás karrierjéből is elvettek most egy darabot).

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2023-12-11 10:49

Íme egy 3. és egy 6. kör ára, ráadásul már nem az első meccset bukják idén emiatt a helikopter miatt. Mahomes elég nagy csalódás, karrierjében először nem hasít az offense és toporzékol meg bírózik úgy, hogy még igaza sincs. Meg kell még tanulnia méltósággal veszíteni.

https://fuzovelkifele.com/2023/05/a-chiefsnel-igazi-elso-szamu-elkapot-latnak-kadarius-toney-ban/

ThySoul
ThySoul
2023-12-11 09:53

comment image

Köki Laci
Köki Laci
2023-12-11 09:25

Vicces gyerek ez a Majomi! Az nem számít, hogy évente minimum a bírók “tévedései” miatt nyernek meg legalább 2-3 meccset. Jobb lenne ha csendben maradna!

gergerger
gergerger
2023-12-11 09:43

Lehet hogy másnak eddig sem szóltak, egyébként lehet én vagyok elfogult, de inkább kedvezni szoktak nekik a bírók mint sem.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2023-12-11 10:12

comment image

Mintha ez után nem sírt volna annyira a szája…

Mi lenne, ha Tónival beszélnének inkább a szabályokról?
Amúgy valahogy nem nagyon értek egyet, ha bírózik egy csapat bármely tagja, játékos, vagy edző… Inkább azzal lenne érdemes foglalkozni, amint tudnak változtatni. Ebben az esetben például azzal, hogy a saját játékos, főleg az idény második felére megtanulja, hogy egy adott playnél hova is kellene állnia. Ha már a szabályokat nem képes ismerni.

A bírózás meg legyen a szurkolók dolga, arra van a komment szekció!

Vicgeordie
Vicgeordie
2023-12-11 09:54

comment image

camillo 7777
2023-12-12 19:51

Ez hozzászólás a FB ról.
Asszem ez elég pontos leírása az esetnek.

Balázs Mérő


” 1. A játékvezető
nem köteles szólni (tehát nincs ilyen, hogy a “figyelmeztetés ellenére”). A gyakorlatban úgy néz ki, hogy az elkapó és a vonali játékvezető összenéznek és bólintással vagy kézmozdulattal kommunikálnak (ilyen hangzavarban az élő szót nem hallani). Toney végig a labdát nézi, tehát esélyt sem adott a Line Judge-nak, hogy jelezze. 2. A false start-ot azért fújják le, mert a szabálytalanság még a snap előtt történik, amikor még halott labda. Ezért el sem mehet a játék. Ebben az esetben a szabálytalanság csak a snap pillanatában történik meg, tehát élő labda. Ha párhuzamot akarsz vonni, akkor logikájában inkább a szabálytalan formációval hasonló (pl. 4 offense játékos áll fel backfieldre), vagy amikor

pl. 12 ember van a védelemben. Egyik esetben sem tilos szabálytalanul felállni amíg halott a labda. Egy felállás csak abban a

pillanatban válik szabálytalanná, amikor elmegy a snap, mert a szabály szerint a követelmények a snap pillanatára értendőek. Viszont, ha már elment a labda, akkor már élőlabda

szabálytalanságnak számít, tehát helyesen jártak el a játékvezetők, hogy elengedték a playt. minden. Korrekt volt ”

Ezzel én is eggyet tudok érteni.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x