Connect with us

Hír

Már megint le voltak eresztve a labdák a Patriots meccsén

Ebből biztosan nem lesz akkora botrány, mint amekkora a Deflategate volt, de a Masslive.com beszámolója szerint a Patriots-Chiefs meccsen a rúgók által használt labdák nem voltak megfelelően felfújva.

Az előírt 12,5-13,5 psi nyomás helyett mindössze 11 psi-t mértek a labdákban a félidőben, majd a nagyszünetben rendesen felfújták őket. Ez az alulpumpáltság hozzájárulhatott ahhoz, hogy az első félidőben mindkét csapat rúgója kihagyott egy-egy mezőnygólt – Harrison Butkernek konkrétan ez volt az első hibája idén.

A furcsaságról a Patriots szólt a bíróknak a szünetben, akik megerősítették a gyanút. A special teamben használt labdák egyébként külön vannak a két csapat által használttól, így nem a csapatok felelősek a megfelelő nyomásért. Épp ezért nem is lesz ebből semmiféle botrány, de azért vicces, hogy épp a Patriots meccsén fordult ez újra elő.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tuskó Hopkins
Tuskó Hopkins
2023-12-21 08:26

Bezzeg mikor ilyenekért ment a 4 meccses eltiltás…. Régen minden jobb volt!

Everlast77
Everlast77
2023-12-21 08:32

Tökmindegy, Tom Brady 4 meccs. És akkor szólt valaki Goodell-nek…..

Vicgeordie
Vicgeordie
2023-12-21 07:24

Sztem az a vicces (az NFL szempontjából baromi kínos), hogy az eredeti sztoriból bármi is lett. És itt most nem a szánalmas “inkább tudott róla mint nem” indoklásra gondolok, hanem arra, hogy
1) egy Eagles-fan MIT prof levezette, hogy a Patriots a meccs előtt az öltözőben szinte biztosan a szabályos szintre fújta a labdát, ami aztán egyszerű fizikai törvényszerűségek miatt alacsonyabb nyomást produkált a kinti, eltérő időjárási körülmények között, azaz objektíve nem követtek el hibát
2) a félidőben a kinti körülmények között is visszaállították a nyomást és így lett a 17-7 félidő után 45-7. Azaz semmi ráhatása nem volt ennek a ténynek a meccsre, sőt :)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x