Connect with us

Összefoglaló

Pontzuhatag és zászlóparádé a szezon legizgalmasabb csütörtök esti mérkőzésén

A szezon eddigi legjobb csütörtök esti rangadóján a punterek nyugodtan szabadságot vehettek volna ki, mert egyáltalán nem kerültek pályára. Ez volt az ötödik találkozó az NFL történetében, amikor egyik csapat sem puntolt, ami jól mutatja, hogy milyen típusú összecsapást láthattak a nézők. Mind a hazai, mind a vendég támadósor fel-alá masírozott a pályán az egész mérkőzésen, a negyedik negyedben azonban a Cowboys defense 3 alkalommal is megállította negyedik kísérleten a Seahawks támadósort, ami végül elégnek bizonyult számukra a győzelemhez. A Cowboys pozitív mérleggel rendelkező csapat ellen eddig nem aratott győzelmet az idei szezonban, egészen mostanáig.

Rendkívül szórakoztató első félidőt láthattunk, bár a védőfoci hívei nem élvezhették annyira a két csapat produkcióját. Egy elhibázott mezőnygólt leszámítva mindegyik támadósorozat pontszerzéssel ért véget. A támadósorok úgy hatoltak át a védelmeken, mint kés a vajon, és csak a vörös zónában tudták megállásra kényszeríteni őket (a Seahawks kétszer, a Cowboys egyszer).

A Dallas egy mezőnygóllal nyitotta a mérkőzést, amire a Seahawks touchdownnal válaszolt. D.K. Metcalf megverte DaRon Blandet egy az egyben, majd begyújtotta a rakétákat és 73 yardos TD-t szerzett (és emeljük ki Geno Smith tűpontos passzát is). A következő támadósorozatban CeeDee Lamb folytatta All-Pro kampányát, 15 yardos hatpontosával ismét a Dallas került előnybe. Lamb ezzel már zsinórban négy mérkőzésen szerzett elkapott TD-t, ami a leghosszabb sorozat jelenleg a ligában (Tank Dellel holtversenyben).

A Cowboys támadósora a második negyedben is szorgalmasan gyűjtögette a first downokat, az együttes harmadik támadósorozatának végén Brandin Cooks találta meg az üres területet a zónák között, 10 pontosra növelve a hazaiak előnyét. Ugyanakkor a Seahawks tartotta a lépést, Zach Charbonnet 1 yardos futásával zárkózott a vendég gárda.

Ezt követően Dak Prescott egy 16 játékból álló, 7 perc és 24 másodperces támadósorozatot vezényelt le, ami viszont csak mezőnygólt eredményezett, így esélye nyílt a Seahawksnak a fordításra. A félidő vége meglehetősen kaotikusra sikeredett. Először úgy tűnt, hogy nem annyira sürgős a vendég együttesnek a pontszerzés, de végül az első first down megszerzése után felpörgették a tempót és touchdownnal zárták az első játékrészt. Először a játékvezetők érvénytelenítették Jaxon Smith-Njigba touchdownját, majd egy újabb pontszerző akciót fújtak vissza, mert a Dallas időt kért a játék elindítása előtt. Harmadszorra azonban már néma maradt a bírók sípja: Metcalf 2. elkapott touchdownjával egy ponttal vezetett a szünetben a Seattle.

A második játékrészben a csapatok ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták: Geno Smith futott touchdownjára Tony Pollard válaszolt. A liga második és harmadik legtöbb büntetést benyelő csapata nem hazudtolta meg önmagát, összesen 19 zászlót dobtak a bírók a két csapatra, 257 yarddal sújtva őket. Volt olyan támadósorozat, amelyikben 4 first downt szerzett büntetésből a Dallas!

A harmadik negyed végéig kellett arra várni, hogy az első említésre méltó védőjátékot feljegyezhessük, Bland megszerezte szezonbeli 8. interceptionjét. A labdaszerzést azonban nem tudta pontokra váltani a Cowboys: Lamb elejtette Prescott passzát, így turnover on downs lett a támadósorozat vége. Ezt követően újra megindult a vendégek támadósora, Zach Charbonnet 39 yardos screen játékával mozgatta a láncokat, majd a vörös zónában Metcalf megszerezte harmadik hatpontosát.

A negyedik negyedben aztán összeszedte magát a Cowboys védelme, és zsinórban három turnover on downst is kierőszakoltak. Ez idő alatt a támadósor sem maradt rest, két mezőnygólt és egy TD-t tettek fel a táblára Jake Ferguson révén. Ugyanakkor a kétperces figyelmeztetés után nem sikerült lepörgetniük az órát (megkérdőjelezhető játékhívás és időmenedzselés miatt), így a Seattle kapott egy utolsó utáni esélyt. Sikerült is eljutni a félpályáig, ahol a negyedik kísérleten Micah Parsons blokkolatlanul helyezett nyomást Genóra, aki így nem tudta megtalálni célpontjait, az incomplete passz után pedig lepörgette az órát a Cowboys.

 

A védelmekről nehéz bármi pozitívat mondani, mert nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni egyik oldalon sem, ezért beszéljünk inkább a támadókról. Mind Prescott (299 yard, 3 TD), mind Geno (334 yard, 3 TD, 1 INT) remek teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. Kettejük közül a várakozásoknak megfelelően Smith játszott többet nyomás alatt. Geno három negyeden keresztül nagyon gyorsan szabadult a labdától, és rendkívül precízen osztogatott.

A negyedik negyedben azonban erősödött rajta a nyomás, a secondary is tudott változtatni, így passzpontossága jelentősen visszaesett. Smith kedvenc célpontja Metcalf volt ezen a találkozón, aki 6 elkapásból 134 yardot és 3 TD-t szerzett. Metcalf dominálta a Bland elleni párharcot, a második félidőben Gilmore át is vette a nagydarab elkapó őrzését, de Blandet az egész mérkőzésen égették a Seahawks elkapói – már félidőre 137 yardot és 2 TD-t engedett.

Lamb sem akart lemaradni kékben játszó kollégájától, 12 elkapásból 116 yardot és 1 TD-t tett be a közösbe. Mellette a tight end Jake Ferguson és Cooks is rendszeresen megjátszható volt, Prescott pedig remekül találta meg az éppen üresen levő célpontját. A Cowboys irányítója hiba nélkül oldotta meg feladatát, volt egy egészen elképesztő improvizatív játéka is. Prescott számai még jobbak is lehetnének, ha Lamb nem ejtette volna el az irányító két passzát is. Ha a Cowboys karmestere folytatni tudja az elmúlt időszakban mutatott impresszív játékát, akkor jogosan merül fel a neve az MVP díj várományosai között.

Seattle Seahawks @ Dallas Cowboys 35-41

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!