Connect with us

Hír

Poszttraumás amnéziája van a Panthers tight endjének

Hayden Hurst négy hete a Bears ellen szenvedett agyrázkódást, és még mindig nem tisztázták az orvosok. Most a Panthers tight endjének édesapja posztolt a közösségi médiás felületeire, hogy fiánál az említett agyrázkódás következtében poszt-traumatikus amnéziát diagnosztizáltak az orvosok.

Hurst is írt ezután az X-re, ahol elmondta, hogy nem emlékszik a meccs utáni körülbelül négy órára. Ez tipikus jele a poszt-traumatikus amnéziának (PTA), amikor a betegek egy fejsérülés után akár a nevüket is elfelejtik egy időre, vagy hogy hol vannak és milyen nap van. Amíg a PTA tart, addig nem tud új memória elraktározódni az agyban, így ez az időszak teljesen kimarad az ember emlékezetéből.

A tight end elmondta azt is, hogy elég félelmetes helyzet volt, azonban vissza akar térni a pályára, ráadásul még idén.

Hurst egyébként az elszenvedett nagy ütése után visszatérhetett a pályára a Bears ellen, tehát az NFL agyrázkódás megfigyelő rendszere még mindig nem működik valami jól, az agyrázkódás-protokollba csak másnap került be a tünetek után.

A tight end idén mindössze 184 yardot és egy TD-t termelt az új csapata színeiben, ahová márciusban írt alá szabadügynökként. Előtte megfordult a Ravens, a Falcons és a Bengals színeiben, öt év alatt 1718 yard és 14 TD került a neve mellé. Arról lett híres többek közt, hogy a Ravens az első körben választotta ki a 2018-as drafton, még mielőtt Lamar Jacksont elvitte volna nem sokkal később (akiért felcseréltek az első kör legvégébe).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!