Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week 15 – 6 pont és egy sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon legfrissebb hétvégéje után. Egy Super Bowl-résztvevőt már most megjósolunk, a Billst magasra helyezzük az AFC hierarchiájában, magasztaljuk (és elemezzük) a Vikings védelmét, rámutatunk az Eaglesnél uralkodó pánikhangulatra, leborulunk két újonc főedző előtt, két másik edzőnél viszont betelt a pohár. Extra pontként pedig kiemelünk egy meg nem énekelt centert is. 

🏆 A 49ers Super Bowlba megy (és meg is nyeri)

Konkrétan a 49ersre vonatkozólag ezen az adott héten olyan sok tanulságot nem tudtunk levonni, a Cardinals sima megverése kötelező volt. Tehát ez inkább egy pár hete folyamatosan fogalmazódó gondolat, ami most még egyértelműbb a fejemben a riválisok gyengébb játékával együtt.

Szóval a 49ers megállíthatatlan. Jelenleg súlyozott DVOA-ben a valaha volt legjobb csapat a 49ers, megelőzve a 2007-es Patriotsot. Nyilván segít, hogy mindenki egészséges támadóoldalon, és ha ez megváltozik, akkor majd újra lesz miről beszélni. Addig is szerintem érdemes úgy kezelni őket, hogy nem lehet megállítani ezt a halálosztagot. A bye week óta a meccseiket átlag 18,8 ponttal nyerik. Purdy megszilárdította a vezető helyét az MVP-versenyben. Szuperül játszik, mindent tökéletesen hajt végre, amit kérnek tőle. Könnyebb dolga van bármelyik másik irányítónál? Igen. És számít ez? Nem biztos. Ha vitázni akarunk a haverokkal, akkor persze igen és tök jó statokat lehet hozni mindkét irányba, de lényeg a lényeg: mindenki parádésan játszik, az offense hasít, és nem lehet vele mit csinálni. És ilyenkor mindig szeretem kiemelni Kyle Shanahant, aki szerintem a legjobb támadóguru valaha – egy Év Edzője vitában is simán lehetne mellette érvelni.

kiemelt kép: TheRinger

Na de arra akartam eredetileg kilyukadni, hogy a 49ers Super Bowlba megy. Egyrészt megállíthatatlanok, ez elég jó kiindulópont. Másrészt viszont körbenézünk a konkurencián és nem ájulunk el. Az Eaglesnél a 10-4-es mérleg ellenére full pánik módba kapcsoltak ezzel a Patricia kinevezéssel (erről lesz még szó később), és láttuk, hogyan megy át rajtuk a 49ers. Persze ha az offense összekapja magát, akkor egy pontpárbajban lehet nyerni, ha összejön 1-2 turnover, de az egyértelmű, hogy a 49ers a jobb csapat. És igaz ez a Cowboys ellenében is, ezt a sztorit is láttuk már egyszer idén, még ha azóta fejlődött is a Dallas. De láttuk ezt az utóbbi két évben is a playoffban. Pontpárbaj akár itt is lehet és 1-2 szerencsés turnoverrel a dallasiak is behúzhatják, de ha erre kell hagyatkozni, akkor már rég rossz. A többiek pedig igazán szót sem érdemelnek a konferenciában.

Szóval szerintem a 49ers Super Bowlba jut. És szerintem meg is nyeri. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy most a héten a Ravens ellen mire mennek, mert ez lehet a legnagyobb tesztjük támadóoldalon, ez a matchup pedig visszatérhet a Super Bowlban is. És ha azt megnyeri a 49ers, akkor végre Shanahant is elismeri majd mindenki – ahogy volt ez Andy Reiddel is, sokkal több gyűrűmentes magas szintű év után.

💪 A Bills a második legjobb csapat az AFC-ben (vagy egyenesen a legjobb)

Lehet, hogy “túlreagálás hétfő” (kedd), de a szombati beharangozóban is feltettem már ezt a költői kérdést, szóval nem a Cowboys elleni meccsre alapozok, az inkább megerősített.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x