Connect with us

Minden ami NFL

A 10 (+10) legjobb főedző-jelölt

Jelenleg hét csapat keres új főedzőt, és még nem is biztos, hogy itt a vége a listának. Most megnézzük, hogy kikből válogathatnak ezek a franchise-ok, azaz kik a legjobb főedző-jelöltek 2024-ben. 

Az utóbbi 5 évben 34 új edzőt neveztek ki, közülük 23-an a támadóoldalról érkeztek, 10-en a védőktől és ott volt még Joe Judge a speciális egységek képviseletében. Látszik tehát, hogy alapvetően a támadóoldalra szeretnek kinevezni a csapatok, ami logikus is, hiszen itt könnyebb megtartani a kontinuitást és fenntartani a jó szereplést a jó edzői munkával, és hát ez a fontosabb oldala egy NFL-csapatnak. Ugyanakkor idén nem hemzseg a top támadóoldali jelöltekben a piac és inkább a védők uralják ezt, ahogy egyébként a szezon is inkább a védelmekről szólt.

Annyit szeretnék még kiemelni, mielőtt belevágunk a listába, hogy valójában fogalmunk sincs, hogy kiből lesz jó főedző. Azt egész jól meg tudjuk állapítani, hogy ki jó koordinátor és ki végzi jól a munkáját ilyen szinten, azonban a főedzői poszthoz merőben más kompetenciák kellenek. Nem elég folytatni a saját oldalad kiválóságát, emellé jó vezérnek, motivátornak kell lenned, menedzselned kell az öltözőt és a teljes edzői stábot, satöbbi. Ezekről a skillekről pedig külső szemlélőként szinte fogalmunk sincsen. Úgyhogy ezzel a kitétellel együtt most nézzük meg, kik tűnnek a legjobb HC-jelöltnek idén.

Mike Macdonald (Ravens védőkoordinátor)

Az én szememben Mike Macdonald a legjobb főedző-jelölt idén. Fiatal (36 éves), modern felfogású (két éve még a Michigan egyetemen edzősködött), rendkívül kreatív és alkalmazkodó, egyedi gameplaneket felrajzoló, a játékosait fejlesztő és belőlük a legtöbbet kihozó koordinátorként ismertük meg a Ravensnél, amik elég jó tulajdonságok. Igazán jó pass rusherek nélkül szerezték a legtöbb sacket a ligában, nagyban köszönhetően annak, hogy Macdonald nagyon hatékony szimulált nyomásokat rajzolt fel és a lehető legjobb helyzetbe hozta a játékosait. Emellett coverage-ben is az egyik legkellemetlenebb ellenfél a Ravens, ugyanis rengeteg rotálást használnak és nagyon nehéz kitalálni a snap előtt, hogy mit fognak csinálni. Sokan próbálkoznak ilyen rendszerrel, de keveseknek, sőt talán senkinek sem megy olyan jól, mint Macdonaldnak, és ez bizony tanítás, edzés kérdése nagyobb részben.

Ben Johnson (Lions támadókoordinátor)

Johnson pedig a legjobb támadóoldali jelölt, és mivel még nagyon fiatal (37 éves), így ő az ideális HC-jelölt, tekintve hogy a támadósor a fontosabb egység, annak a fenntartásával lehet hosszú távon sikeresnek lenni – és ha valaki offense oldalon jól végzi a munkáját, akkor el fogják vinni főedzőnek, ezért nehezebb a védőoldali főedzőkre támaszkodni. Johnson játékhívásai nagyon kreatívak, jó dolgokat talál ki, jól játszik a formációkkal és kiválóan építi egymásra a hívásait. Jared Goff irányításával és gyakorlatilag szélső elkapó nélkül rakott össze egy EPA alapján top8-as támadósort egymás utáni két évben is. Tavaly is lehetett volna már főedző és David Tepper a Panthersnél most is tárt karokkal (és vélhetően egy évi $15 milliós fizetéssel) várja, amennyiben bevállalja azt az állást.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!