Connect with us

Érdekességek

Spread tippek és egy-egy fogadás minden wild card meccsre

Kezdődik a rájátszás!!! Alig várom már a meccseket, és ha már az egész évben tippeltem minden mérkőzésre a spreaddel szemben, akkor most sem akartam ezt kihagyni. Mivel nagyon komoly és részletes beharangozókat írunk minden egyes összecsapásra, így itt nem fogok belemenni hosszasan, csak 1-2 gondolatban elmondom, szerintem melyik csapat hozza a spreadet. Plusz hozok még pár fogadási tippet is a fordulóra. 

Cleveland Browns @ Houston Texans (+2,5)

Flaccóban mindig benne van a nagy meccs, de a sok turnover is, így nehéz jósolni rá. A túloldalon a Browns védelme idegenben kicsit gyengébb, de rendszerszinten szerintem jól meccsel a Texansszal (lásd beharangozó). Úgyhogy én itt a Clevelanddel megyek, de nem ez a legmagabiztosabb tippem.

Tipp: Browns -2,5

Miami Dolphins @ Kansas City Chiefs (-4,5)

Gyakorlatilag minden várakozást felülírnak az időjárási viszonyok, hiszen fogalmunk sincs, ki hogyan alkalmazkodik a -20 fokos hideghez. Faék egyszerűségű logikám alapján a floridai srácoknak nehezebb lesz majd a hidegben játszaniuk, ráadásul rengeteg sérültjük is van, és még ott van a Spagnuolo-faktor is, aki szerintem nagyon jól fel fog tudni készülni a Dolphins passzjátékára. A hidegben mondhatnánk, hogy a jobban futó csapat az esélyes, ami a Dolphins, de a stílusuk pont nem az a klasszikus erőfoci, így ez sem biztos, hogy érvényesül.

Tipp: Chiefs -4,5

Pittsburgh Steelers @ Buffalo Bills (-9,5)

Itt is nagyon cudar időjárás lehet hatalmas széllel és akár sok hóval is. Ez szerintem a Steelersnek kedvez, és egy ilyen alacsony ponthatárra ilyen magas spreadet adni nagyon furcsa, nálam a spreaddel szemben mindenképp a Pittsburgh az esélyes. Watt hiánya fájó, de szerintem tudnak hozni egy furcsa meccset, ahol sok futással szorosan tartják.

Tipp: Steelers +9,5

Los Angeles Rams @ Detroit Lions (-3,5)

Pontháború van kilátásban, két szuper offense megy két gyenge védelem ellen. Szerintem nagyon kiegyenlítettek a viszonyok, így kérem a pontokat a Rams mellé.

Tipp: Rams +3,5

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys (-7,5)

Könnyen lehet, hogy a Cowboys offense minden támadásából végigmasírozik Joe Barry védelmén és CeeDee Lamb 200 yardot szerez majd, de én azért látok pár megakadást is az ő részükről, ám ami fontosabb, hogy a túloldalon Jordan Love-éknak nagyon fekszik a Dan Quinn féle védelem, így szerintem ők is tudnak majd haladni. Így nálam Packers a tipp a touchdownnál nagyobb spread ellen, bár azért tegyük hozzá, hogy nagyon fiatal az egység és ez a playoffban azért problémákat jelenthet.

Tipp: Packers +7,5

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers (+3,5)

Nem értem ezt a line-t. Az Eagles borzasztó. És oké, a Buccaneers sem jó, de szerintem ezt meg is nyerik, nem csak szorosan tartják. Az Eagles védelmén bárki bármikor átgyalogol, és Todd Bowles sokat blitzelős védelme nagyon kellemetlen az Eagles számára.

Tipp: Buccaneers +3,5

Magabiztos tippek

  • Buccaneers +3,5
  • Steelers +9,5
  • Rams +3,5

Magabiztos tippek múlt héten: 2-1
Magabiztos tippek a szezonban: 42-41-3

Spread tippek múlt héten: 9-7
Spread tippek a szezonban: 131-125-6

1-1 fogadási tipp minden meccsre

Az oddsok a tippmixpro vagy a vegas.hu oldaláról vannak. A tippekért természetesen semmilyen felelősséget nem vállalunk. 

Buccaneers -2,5 (2,54-es szorzó)

Jól fel lehet építeni egy létrát erre a meccsre, kezdve a sima spreaddel, aztán a Buccaneers győzelemmel, aztán a Buccaneers -2,5-tel, és el lehet lőni egy Buccaneers -6,5-öt is (3,65-ös szorzóval). Majd a hétfői beharangozóban hosszabban kifejtem, de szerintem egyértelműen a Tampának kellene itt esélyesnek lennie (de a fogadással ne várjatok, még a végén lejjebb megy a line, mert Hurts és AJ Brown is kérdőjeles). A Buccaneers támadósorra egyébként össze lehet rakni pár Same Game Parlay-t is, Mayfield passzolt yardokkal, Evans és/vagy Godwin yardokkal (mindkettőre van is már szelvényem), de Rachaad White elkapásai is jól hangzanak.

David Njoku legalább 6 elkapás (1,86-os szorzó)

A Browns sokat fog passzolni a meccsen, hiszen átlag 41-et passzolnak Flaccóval, ráadásul a Texans futás ellen nagyon jó. Az irányítónak ugyebár két kedvenc célpontja van, Amari Cooper és David Njoku. Legutóbb Cooper franchise rekordot döntött a Texans ellen, szóval szerintem rá most jobban fognak figyelni és több terület nyílhat meg Njoku előtt, aki a gyenge linebackerek ellen meccselhet. És még azon a meccsen is volt Njokunak 6 elkapása, amit egyébként az utóbbi négy meccs mindegyikén hozott, és az utóbbi nyolcból hétszer.

Najee Harris over 60,5 futott yard (1,83-as szorzó)

Nem egyszerű ilyen kaotikus időjárású meccsekre fogadni, de a Bills-Steelersön ez a Harris dolog tetszik. Ha rossz az idő, akkor főleg futni fognak a csapatok, a Steelers pedig az utóbbi időben elég jól is teszi ezt. Az időjárás a brusztolós futónak kedvez jobban, így nem Warren, hanem Harris lehet a kedvezményezett több alkalommal. Ha merészebbek vagyunk, egy Harris touchdownnal együtt ez már 5,25-ös szorzót jelenthet.

De’Von Achane touchdown (2,5-ös szorzó)

Itt sem egyszerű fogadni az időjárás miatt, nem is ajánlom, hogy sok mindent tegyetek, de akartam hozni minden meccsre valamit az izgalom kedvéért. Kelce overekre gondoltam a Chiefs oldalán, mert az a playoffban mindig jól hangzik, de legyen inkább egy Achane touchdown, hogy ilyen típusunk is legyen. Ő 11 meccsen 11 TD-t szerzett, a Chiefs futás elleni védelme pedig az egyik legrosszabb a ligában (lásd beharangozó). Ráadásul Mostert kérdőjeles a sérülései miatt, de még ha játszik is, talán több szerep juthat Achane-nek.

Jameson Williams 76+ elkapott yard (4,78-as szorzó)

Jöjjön egy longshot fogadás is. Le lehet ezt vinni a sima overre, ami 36 yard, de Williams pont egy olyan játékos, aki egy hosszabb elkapással jóval többet is szerezhet annál. Sam LaPorta vélhetően nem játszik, így Amon-Ra St. Brown és a futók mellett valakinek mennie kell a labdáknak, a Lionsnél pedig a szezon második felében igyekeztek Williams kezébe juttatni a labdát mérkőzésenként többször is. Szokott kapni előre eltervezett egyszerű passzokat is, és meccsenként 1-2 mély bombát is eleresztenek az irányába. Ilyen szorzóval megérhet egy próbát. Persze ezen a meccsen sok mindenki overjére lehet fogadni, elég sok yardra és touchdownra van kilátás.

Prescott 300 yard + Lamb 10 elkapás és TD + Cowboys over 29,5 pont (7,75-ös szorzó)

A végére pedig egy jó kis Same Game Parlay. A Cowboys offense rendkívül jó, hazai pályán meg aztán főleg (37,4 pontot átlagolnak). Mindeközben Joe Barry védelme szinte mindenkit átenged magán. Úgyhogy offense parádét várok a dallasiaktól, ráadásul a futójátékuk egész évben szenvedett. Ez Prescottól simán jelenthet 300 yardot, CeeDee Lamb pedig egyértelműen a kedvenc célpontja. Neki a yardjaira kevésbé éri meg fogadni (itthon legalábbis, mert nem lehet felvinni magasra az alternatív line-t), de elkapásokra érdemes tenni (a 8. hét óta többször szerzett 11+ elkapást, mint maximum 7-et) plusz egy TD-re is (zsinórban kilenc meccsen szerzett hatpontost).

*A hétvége folyamán jó eséllyel teszek még jó pár fogadást a meccsekre, ezek nagy részét beteszem majd a Discord szerverünkön az NFL-Fogadás csatornára, szóval ha érdekelnek az ilyen dolgok, akkor ott megtaláljátok majd. *

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!