Connect with us

Hír

A valaha volt egyik leghidegebb meccs lehet a Chiefs-Dolphins

Cudar időjárásra van kilátás a szombati Chiefs-Dolphins meccsen. Ez lehet ugyanis az NFL történetének egyik leghidegebb mérkőzése.

A találkozóra helyi idő szerint szombat 19.15-kor kerül sor (magyar idő szerint vasárnap hajnal 2:15-kor), az időjárás-jelentés szerint pedig akár egy kis hó is lehet, ám ami most érdekesebb, hogy a hőmérséklet akár -17 Celsius-fok alá is beeshet (0 Farenheit alá).

Az NFL történetében pedig mindössze négy olyan mérkőzés volt, ami 0 Farenheit alatt kezdődött. A rekordot az “Ice Bowl” becenevet kapó Green Bayben rendezett 1967-es NFL-döntő tartja -25 Celsius-fokkal, a második a “Freezer Bowl” becenevet kapó 1982-es AFC-döntő Cincinnatiben -23 Celsius-fokkal, a harmadik egy 2016-os wild card meccs Minnesotában -21 Celsius-fokkal, a negyedik egy 2008-as NFC-döntő Green Bayben -18 Celsius-fokkal.

Az Ice Bowl rekordját nem fogja megdönteni a Chiefs-Dolphins, de a top5 leghidegebb meccs közé beférhet. Ez a miami melegből érkező Dolphins-játékosoknak biztosan nem fog tetszeni, és valószínűleg az Arrowheadbe kilátogató szurkolóknak sem ez lesz életük legkellemesebb élménye.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!