Connect with us

Draft

Alapszakasz végi mock draft

Vége, ennyi volt. 18 csapat számára befejeződött ez az unalmas játszadozás és végre koncentrálhatnak az igazán izgalmas dolgokra! Persze 14 gárda még kergeti kicsit a labdát, de amíg megverekednek egymással a jobb draftpickekért, addig is nézzük meg az első, már hivatalos sorrendet is tartalmazó mock draftunkat.

*A draftsorrend via tankathon.com.

1/1 Chicago Bears (from Panthers)
Caleb Williams
QB, USC

TRADE!
Bears adja: Justin Fields QB
Patriots adja: 2. + 3. kör + kondícionális pluszok esetleg

Fields sok jó dolgot mutatott, és ha nem lenne 1/1-en a Bears, nem is merülne fel az elcserélése, így azonban kihagyhatatlan helyzet előtt a Bears. A class potenciálja és az, hogy ezzel újra minimum négy évig olcsó irányítója lehet a csapatnak olyan, amit nem lehet feladni egy biztató 3-5 meccses széria miatt. Azonban a top2 pickről lemaradt együttesek sokasága érdeklődhet majd Fields iránt. Kezdve a Patriotsszal, de a Giants, Falcons, Broncos, Raiders, Saints, Buccaneeers mindegyike ide vehető. Akár még a Vikings is, de csoporton belülre már azért csak nem. Ebben az esetben az első trade partner mellett tettem le a voksom.

Williamsről pár szóban újat nem fogok tudni mondani. Mindene megvan, ami egy modern irányítóhoz kell. Az improvizációs képessége ráadásul extra. Fields is egy remek játékos volt rendszeren kívül, de elsősorban a lába miatt. Williams ugyanúgy meg tudja hosszabbítani a játékokat, de a scramble végén inkább a dobást keresi. Kérdés mennyire lesz bevállalós a profik között is, mennyire fog rendszerben maradni ameddig csak kell, de nincs olyan területe sem a felépítésének, sem a játékának, hogy komoly aggályok merüljenek fel vele kapcsolatban.

1/2 Washington Commanders
Drake Maye
QB, North Carolina

Sam Howell, Jacoby Brissett, Carson Wentz, Taylor Heinicke, Ryan Fitzpatrick, Garrett Gilbert, Kyle Allen, Alex Smith,
Dwayne Haskins, Case Keenum, Colt McCoy, Josh Johnson, Mark Sanchez. Ezek az irányítók játszottak a fővárosiak mezében, miután 2017-et követően nem hosszabbítottak Kirk Cousinsszal. Nem tudom van-e ennél elkeserítőbb névsort felmutatni tudó csapat – a Jets vetekedhet. Siralmas ami itt történik és óriási szerencséje a csapatnak, hogy végül a sorsolás erőssége nekik kedvezett és nem a Patriotsnak, így pedig ki tudják húzni Maye-t. A Tar Heels irányítója egy elképesztően jó prospect, akinek az egyetlen pechje, hogy Caleb is idén érkezik a draftra. Justin Herbert vibe-okat lehet érezni vele kapcsolatban az ágyú karja, kiváló felépítése (ami talán inkább Josh Allenére hajaz) és remek feldolgozási képessége miatt. Remek QB matéria, amilyenre Robert Griffin sérülése óta vágynak a fővárosban.

1/3 New England Patriots
Marvin Harrison Jr
WR, Ohio State

A Buckeyesban ugyan elkerülték egymást Fieldsszel, de a profik között csak keresztezik egymás útjait. Az első és legfontosabb érv, amiért a mockban a Patriotsszal trade-eltem Fieldsért, hogy ne kelljen a class 3. irányítóját kötelezően behúzniuk, amikor lehetőségük adódik kihúzni Harrisont. Az első pickeken alapembereket, későbbi sztárokat kell szerezzen egy csapat és ezt nem látom igazán egyik maradék irányítóban sem. Marvin ellenben a tökéletes elkapó, aki poszttól függetlenül a class valószínűleg legjobb játékosa. Méret, sebesség, robbanékonyság, elképesztő elkapó ösztönök (nem véletlenül, apját sokan ismerik), kézügyesség és még sorolni lehetne napestig.

A Patriots szerintem az egyik legaktívabban irányítót kereső csapat lesz az offseasonban, hogy ne kelljen muszájból kihagyniuk egy Harrison adta lehetőséget.

TRADE 1/4 New York Jets
Joe Alt
OT, Notre Dame

Cardinals adja: 1/4
Jets adja: 1/10 + 2025/1

A Jets tavaly nem volt aggresszív, ült a babérjain és le is maradt a támadófalemberekről. Most ha nem a Cardinals helyére cserélnek fel, a Chargers, Giants, Titans sor mindegyikénél benne van a falember draft és még az arizonaiakat sem lehetett teljesen kizárni. Ezen felül ugyan van több ígéretes ember is a top duón kívül, amikor a Super Bowl a tét, nem azt akarod, aki jut neked, hanem akire igazán szükséged van. Alt egy elképesztő felépítéssel rendelkező játékos, azonban neki nem csak a potenciál van a játékában – mint volt Bectonnak. Évek óta az egyetemi liga egyik legjobb vak oldali tackle-je. Bár egy óriás, bőven képes mozgásból is jól blokkolni és Trent Williams szerűen építeni lehet a blokkolási képességeire, miközben át csak szökőévente jutnak rajta a pass rusherek. Aaron Rodgersnek és a futójátéknak is egy óriási boost első naptól.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!