Connect with us

Hír

BREAKING: Antonio Pierce maradt a Raiders főedzője!

Maxx Crosbynak és Davante Adamsnak meg a többi Raiders-játékosnak nem kell szomorkodnia, ugyanis kérésük teljesült: a Raiders eltörölte az ideiglenes szót Antonio Pierce munkaleírásából, tehát ő lesz a főedzője a csapatnak a következő szezonban is – számolt be először Adam Schefter, de azóta a csapat is bejelentette hivatalosan. Ő lesz a Raiders 7. főedzője 2011 óta, mióta Mark Davis átvette a csapatot édesapjától.

Pierce szezon közben vette át az irányítást Josh McDanielstől, akit a 3-5-ös kezdés után kirúgtak. Ezt követően 5-4-es mérleget ért el a Raiders, csoporton belül 3-1 volt a mérlegük és 2013 óta mindössze másodjára verték meg a rivális Chiefst. Az általánosságban igaz, hogy egy nagyon utált főedző után felüdülés játszani egy új arcnak, de Pierce nagyon extra volt abban, hogy mennyire tudta motiválni a játékosokat, és hogy a játékosok tűzbe rakták volna a kezüket is érte.

Nagyon ritka az, hogy valaki ideiglenes főedzőként végül megtartsa az állását, azonban a minimális tapasztalattal rendelkező Pierce-nek ez sikerült, elsősorban azért, mert a játékosai egytől egyig kiálltak mellette. A tapasztalatát tekintve pár évet töltött az Arizona State-en, egy évet volt ott védőkoordinátor, majd a Raidersnél másfél évet volt linebacker-edző, mielőtt főedzőnek nevezték ki. Korábbi Super Bowl-győztes játékosként (a Giantsszel verte a 2007-es Patriotsot) persze nem csoda, hogy a motiválás az erőssége, és hogy jól szót ért a keret tagjaival.

Mivel ilyen kevés tapasztalata van, így nagyon fontosak a koordinátorai. Patrick Graham a védőoldalon megvan, vele konkrétan a liga legjobbja volt bizonyos mutatókban a defense McDaniels kirúgása óta, azonban a támadóoldalra találnia kell majd valaki kompetens személyt Pierce-nek, ez lesz a legfontosabb feladata most. A stáb összerakását meg is kezdte, hiszen a korábbi Bengals-főedző Marvin Lewis csatlakozik majd a gárdához.

Ami a general manager pozíciót illeti, egyelőre nincs döntés, de várhatóan az ideiglenesen kinevezett Champ Kelly itt is maradhat majd a posztján.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!