Connect with us

Hír

Kraft tiszteletből nem akarta elcserélni Belichicket

A Patriots 24 év közös munka után menesztette a valaha volt legsikeresebb főedzőt, Bill Belichicket. A közösen tartott sajtótájékoztató után Robert Kraft tulajdonos válaszolt a média kérdéseire is a történtekkel kapcsolatban. Mutatjuk a legfontosabbakat.

A miértről:

“Az utóbbi három év elég kemény volt. Ami az utóbbi 3-4 évben itt történt nem az, amit mi akarunk. Kötelességünk ezt kijavítani a legjobb tudásunk szerint.”

Arról, hogy miért nem próbálták elcserélni Belichicket, mikor egész jó draft kompenzációt is kaphattak volna érte:

“Nem gondoltam, hogy ez helyes lett volna Tom Bradynél, aki 20 évet adott nekünk az életéből, és nem gondoltam helyesnek Billnél sem. Mindketten kiérdemelték, hogy azt csinálhassák, ami nekik a legjobb.

Arról az elgondolásról, hogy úgy menjenek tovább együtt, hogy közben elvesznek valamilyen munkaköröket Belichicktől, mondjuk a klasszikus GM-feladatokat, azt mondta, hogy valószínűleg nem működött volna a dolog. Szerinte zűrzavart okozott volna az elszámoltathatóság kérdésében, egymásra mutogatás lehetett volna belőle, és egyébként is nagyon nehéz megoldani azt, hogy valakitől elveszel felelősségeket és azokat átadod másnak, miközben az előző személynek továbbra is nagy beleszólása van a dolgokba.


A cserével kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy sokkal nehezebb ezt megoldani, mint ahogy a legtöbben gondolják. Egyrészt időbe telik, hiszen az edzőért cserélő félnek ugyanúgy végig kell mennie a folyamatán és a Rooney Rule-t figyelembe venni, tehát minimum két kisebbségi jelöltet meghallgatni, ami már önmagában elég sok problémát okoz (időben és látszatban egyaránt). És akkor csak ezután lehet cserélni, ami az eladó félnek is megnehezíti a helyzetét, hiszen ő meg csak ezután kezdhet el edzőt keresni, így lemaradhat a legjobbakról.

A hatalommal kapcsolatban pedig érdekes lesz figyelni, hogy Belichick mire vágyik új állomáshelyén. Ez egyébként nem Washington lesz, a Commandersnél ugyanis nem érdeklődnek Belichick iránt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!