Connect with us

Hír

Jerod Mayo veheti át Belichick helyét – előszerződése is van a főedzői posztra

A Patriotsnál 24 év után először keresnek főedzőt. Azonban lehet, hogy egyáltalán nem is kell keresgélniük, a megoldás már ott van házon belül. Ian Rapoport számolt be arról, hogy a Patriots már szerződésben is kialakított egy utódlási tervet, amely szerint az ex-játékos és jelenlegi LB-edző Jerod Mayo lenne a főedző.

A Patriots gyakorlatilag talált egy kiskaput a Rooney Rule-ban (ami szerint minimum két kisebbségi jelöltet meg kell hallgatni) és az egész edzőkeresési folyamatban. Ugyanis az NFL megerősítette a PFT számára, hogy a szabályok értelmében ha legalább az előző szezon kezdete előtt szerződésbe foglaltak egy utódlási tervet, amit be is nyújtottak a ligának, akkor nem kell végigmenni az edzőkeresési folyamaton és simán kinevezhetik az adott személyt.

Volt már erre példa egyébként, 2009-ben a Seahawksnál Jim Mora vette át így a főedzői posztot, 2009-ben pedig a Coltnál Jim Caldwellt tették ugyanúgy főedzőnek, sőt 2018-ben így lett general manager a Ravensnél Eric DeCosta is. Akkor azonban ez automatikusan megtörtént, a Patriotsnál viszont egyelőre nem jelentettek be ilyesmit, szóval egyelőre még nem biztos a dolog és lehet, hogy Krafték is belevágnak egy teljes edzőkeresésbe.

Mindenesetre Mayo biztosan “erős jelölt” lesz az NFL Media szerint, de ha nem vele akarnak továbbmenni, vagy találtak egy jobb jelöltek (lásd Mike Vrabel), akkor nem kötelező betartaniuk ezt az utódlási tervet. Persze akkor Mayoval és a lelkiismeretükkel el kell számolniuk, hiszen elvileg megígérték már neki az állást.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!