Connect with us

Érdekességek

Lamar Jackson elképesztő

Lamar Jackson lehengerlő volt a Miami Dolphins ellen. 21 passzából 18 volt sikeres 321 yardért és 5 TD-ért. Több touchdownja volt, mint sikertelen passza. Kettővel. Ez a statisztikai mutató pedig tökéletes passer ratinget eredményezett számára, és EPA-ben is a felső egy százalékba tartozott a teljesítménye.

Ez volt karrierje harmadik meccse, amikor tökéletes passer ratinget ért el, ezzel pedig nagyon exkluzív társaságba került: ilyenre csak Tom Brady, Peyton Manning, Ben Roethlisberger és Kurt Warner volt képes előtte.

A 85% feletti passzpontosság 11 yardos átlagos passzmélységgel is szinte lehetetlen kategória, utoljára épp Lamar volt erre képes 2019-ben, épp a Dolphins ellen.

Jackson és a Ravens idén 10 meccset nyert már pozitív mérlegű csapatok ellen (ennél többre még soha egy irányító sem volt képes), ezeken Lamar összesen 21 TD-t osztott ki és futott még 703 yardot, aminél csak McCaffrey tud többet felmutatni idén pozitív mérlegű csapatok ellen.

Szinte biztos, hogy ő lesz az MVP idén, és ha így lesz, akkor nem csak a legfiatalabb MVP lesz a 2019-es szezonjával, hanem a legfiatalabb kétszeres MVP is (mindkettővel Mahomest megelőzve).

Ha a számait nézzük, akkor övé idén a 6. legjobb passzpontosság, a negyedik legjobb passzonkénti yardátlag, a 4. legjobb TD/INT arány és az 5. legjobb passer rating.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!