Connect with us

Érdekességek

Leonard Williams 18 meccset játszik egy szezonban, amit más élő ember nem mondhat el magáról

Leonard Williams olyat fog véghezvinni ma este, amire élő ember még nem volt képes, világít rá a PFT. A Seahawks védőfalembere ugyanis 18 meccsen fog pályára lépni egy NFL-alapszakaszon belül. Vele tehát megtörtént az a szerencsétlen eset, hogy a Giants még nem volt bye weeken, amikor elcserélték, a Seahawks viszont már igen, így neki nem jutott pihenőhét.

Persze a 18 meccses alapszakasz csak 2021 óta van érvényben, így sok lehetőség nem is volt még ilyesmire, hiszen a csapatoknak van bye weekjük, tehát 17 meccset játszanak egy idényben. Ez a bye weekes elcserélős kiskapu az egyetlen lehetőség erre az NFL jelenlegi rendszerében, és Williams pont így járt. Mondjuk legalább történelmet írt, ha már nem volt pihenőhete – az is valami.

Azért emeltük ki, hogy élő ember nem csinált még ilyet és hogy a jelenlegi rendszerben nem volt rá sok lehetőség, hiszen a hőskorban még nem volt ilyen szabályozott a menetrend. 1930 előtt ugyanis bizonyos csapatok többet játszottak másoknál. A PFR adatai szerint 1925 és 1930 között a Frankford Yellow Jackets mindenki másnál több mérkőzést játszott, így előfordulhatott, hogy négy játékosnak is volt 19 meccses alapszakasza, illetve további 11-nek 18 meccses alapszakasza.

1930 óta azonban ilyen még nem fordult elő. Egészen Leonard Williams esetéig.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!